Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Viborg-svømmer er måske Danmarks bedste holdkammerat


08-01-2015 20:20:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

18-årige Ane Emilie Nielsen er nomineret til prisen ”Fidusbamsen”, som overrækkes under DR’s gallashow Sport 2014.


Når Danmarks bedste sportsstjerner 2014 kåres lørdag aften, vil Ane Emilie Nielsen, der er konkurrencesvømmer i Viborg Svømmeklub, være at finde blandt de mange nominerede.

 

Den 18-årige svømmer er således nomineret til at være Danmarks bedste holdkammerat.

 

- Jeg kan slet ikke sove om natten, hvis jeg kommer til at ligge og tænke på det. Det er helt surrealistisk, siger Ane Emilie Nielsen til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Det er ikke sådan, at jeg går og tænker over, hvad jeg gør. Det falder mig vel bare naturligt at være en god holdkammerat, tror jeg.

 

Ane Emilie Nielsen er nomineret til prisen ”Fidusbamsen”, som er en ny pris sponsoreret af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Nordeafonden. Mere end 250 unge mellem 12 og 19 år fra mere end 30 sportsgrene er blevet indstillet til prisen af holdkammerater og/eller trænere.

 

Feltet er siden blevet snævret ind til tre finalister, der foruden Ane Emilie Nielsen også består af Mads Olsson på 14 år fra Jersie Håndboldklub og Mattias Madsen på 13 år fra Nr. Lyndelse/Søby IF’s fodboldafdeling.

 

- Det er en af de bedre priser, fordi det er noget, der virkelig er vigtigt for et hold – det, at du har det godt sammen på med dem, du er på hold med – for at man ligesom kan nå et mål og bevæge sig fremad, siger Ane Emilie Nielsen, der er blevet indstillet til prisen af sin holdkammerat og søster, Ida Marie Nielsen, uden at hun vidste det.

 

- Jeg blev først og fremmest helt vildt overrasket, og så blev jeg bare glad og stolt over at være nomineret. Det er lidt vildt. Jeg kan slet ikke forestille mig det, siger Ane Emilie Nielsen og tilføjer:

 

- De andre har sagt, at det er helt vildt sejt, og at jeg fortjener det. Og så har de bare været glade på mine vegne, hvilket jeg er rigtig glad for. Det viser bare, at det er nemt at være en god holdkammerat, hvis man selv er omringet af gode holdkammerater.

 

Cheftræner i Viborg Svømmeklub, Jens Foged Leegaard Bertelsen, er dog knap så overrasket over at se Ane Emilie Nielsen i finalefeltet.

 

- Ane er en af de der lidt usynlige kræfter på holdet, der egentlig gør utroligt meget og som ikke umiddelbart er så fremtrædende. Hun påkalder sig i hvert fald ikke opmærksomhed, så på den måde er hun en person, der går meget stille med dørene, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Men i forhold til det praktiske og det humørmæssige gør hun rigtig meget for, at dagligdagen bliver god for holdet.

 

Vinderen af ”Fidusbamsen” modtager foruden æren 100.000 kroner, som går til hele holdet, mens de to øvrige finalister er sikret 10.000 kroner hver til deres hold. Ane Emilie Nielsen har dog ingen forventninger:

 

- Jeg synes bare, at det er fedt at få anerkendelsen og at være blandt de sidste tre nominerede. Jeg har læst om de to andre, og deres indstillinger er også helt vildt gode, så det er ikke sådan, at jeg bliver skuffet, hvis jeg ikke vinder, siger Ane Emilie Nielsen.

 

- Men hvis jeg gør, så skal hele holdet heldigvis med lørdag og med mig på scenen, når prisen overrækkes. Så jeg er heldigvis ikke alene, tilføjer hun.

 

Læs mere om prisen her og læs indstillingen af Ane Emilie Nielsen her under fane 43.

 

DR’s gallashow Sport 2014 sendes direkte fra Boxen i Herning lørdag klokken 21 på DR1.

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.