Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Magnus Westermann sætter ny PR i jagten på VM-kravet


29-03-2015 20:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Det er stadig ét sekund fra kravtiden, men jeg håber, at det er nok til at blive udtaget alligevel, siger den 20-årige elitesvømmer.


Magnus Westermann satte ny personlig rekord med tiden 1:49,37 på 200 m fri søndag under Danish Open. Foto: Patrick Kraemer.

 

En officiel VM-kvalifikation lader fortsat vente på sig for 20-årige Magnus Westermann, der i disse dage dyster med under Danish Open, som finder sted på Bellahøj.

 

Til gengæld kan Herlev-svømmeren, der til daglig træner i NTC, søndag prale med både guld og en ny personlig rekord på 200 m fri.

 

- Det er meget tilfredsstillende, og selvom at det stadig er ét sekund fra kravtiden til VM, håber jeg, at det er nok til at blive udtaget alligevel, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Jeg jagter dog selvfølgelig også kravet i morgen (mandag, red.), hvor jeg skal svømme 100 m fri. Men kravet er så tilpas hurtigt på den, at jeg tror mere på det, jeg præsterede i dag.

 

Magnus Westermann svømmede mere præcist 1:49,37 på 200 m fri søndag. Det er nøjagtig 98/100-dele af et sekund fra kravtiden til VM på langbane, der finder sted i russiske Kazan til august.

 

Men samtidig er det 01:02 sekunder under hans personlige rekord.

 

Hvorvidt det så er nok til at få en VM-billet til at svømme 4x200 fri-holdkap til Verdensmesterskaberne, vil vise sig, når Canadian Trials er overstået den 4. april. Her dyster de fire danske herresvømmere bosiddende i USA, Anton Ørskov Ipsen, Anders Lie, Søren Dahl og Andreas Schiellerup, nemlig med i jagten på deres VM-kvalifikation, og først når deres tider er noteret, kan landstræneren udtage sit hold.

 

NTC gør en forskel

Magnus Westermann har også svømmet 50 m fri under Danish Open, men er knap så tilfreds med sin tid på den korte distance.

 

- Det er primært 200 m fri, jeg har trænet, så den var vigtig for mig at præstere på.

 

- Til gengæld er jeg lidt skuffet over min tid på 23.50 på 50 m fri i går (lørdag, red.). Der ville jeg gerne have svømmet 23.00. Men på den anden side gik det så godt på 200-meteren i dag, og jeg kan virkelig mærke, at det er min første topning, efter jeg er rykket ind til NTC, siger Westermann.

 

Den 20-årige elitesvømmer, der rykkede til NTC ved årsskiftet, fortæller, at han klart kan mærke en forskel i sin træning efter skiftet, hvor han har fået mere forståelse for proces, og hvordan han rent strategisk skal gå til sine løb.

 

Men derudover kan han også mærke en forskel i ambitionsniveauet.

 

- Det er gået rigtig godt, efter jeg er kommet til NTC. Det er meget mere professionelt, fordi du kan mærke, at du lægger ved siden af 9-10 andre, der også gerne vil med til OL. Nogle af dem vil sågar også meget gerne vinde medaljer til OL, og det er lidt anderledes, end det jeg er vant til fra Herlev.

 

- Men det gør også bare, at man er mere motiveret, og man får lyst til at give den ekstra gas til hver træning, siger Magnus Westermann.

 

Læs mere om dette års Danish Open, der finder sted fra lørdag til tirsdag i Bellahøj Svømmestadion, her.

Se flere resultater fra stævnet her, og læs om hvordan det er gået på andenkonkurrencedag, søndag, her.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.