Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Der blev udvist højt niveau under DÅM gruppe 1


30-06-2015 20:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Det var en meget tilfreds klubtræner, Kim Lie, fra Kvik Kastrup, der her til aften udtalte sig om det netop overståede DÅM gr. 1.


Danske Årgangsmesterskaber gr. 1 på langbane er her til aften svømmet færdig i Universitetshallen i Odense, og det var med meget højt niveau fra alle deltagerne ifølge Kvik Kastrups klubtræner Kim Lie.

 

- Det er et stævne, hvor der er blevet svømmet rigtig hurtigt, udtaler Kim. Det er bestemt en stor og bred talentmasse, som Danmark har i øjeblikket.

 

Der skulle på baggrund af dette årgangsmesterskab findes i alt 32 svømmere til De Nordiske Årgangsmesterskaber, der løber af stablen den 11. – 12. juli i Jönköping, Sverige, og de 24 af dem blev også fundet. Kvik Kastrups klubtræner er ikke i tvivl om, at der nok skal blive fundet et stærkt hold på 32 svømmere til det kommende mesterskab.

 

- Det viser et højt niveau på årgangssiden, at der er 24 svømmere, som klarer de opsatte krav til De Nordiske Årgangsmesterskaber, netop det at komme i top to og klare en kravtid, fortæller Kim. Og så er der så svømmere, der efterfølgende bliver udtaget, så jeg tror, at vi får 32 svømmere med, som alle klarer kravtiderne.

 

Det er helt sikkert en tilfreds klubtræner, der rejser hjem mod Kastrup her til aften, der sammen med resten af Kvik Kastrups trænerteam har opfyldt målsætningen om, at fire dygtige svømmere fra netop deres klub skulle opnå de opstillede krav til det kommende NÅM.  

 

- Jeg havde et håb om, at vi kunne få kvalificeret fire svømmere, og de fire klarede så også kravene, udtaler Kim. Jeg synes, at vi her i trænerteamet har opfyldt vores forventninger og målsætning.

 

Udover de opnåede kravtider til NÅM, blev der også svømmet en del medaljer hjem til Kvik Kastrup – selvom Kim Lie gerne så, at der var kommet et par stykker mere.

 

- Vi havde gerne set, at der var kommet et par stykker mere. Vores målsætning hjemmefra var 15 medaljer, men vi har lavet nogle prioriteringer undervejs, for at svømmerne skulle være helt friske og kunne svømme rigtig hurtigt i nogle andre løb under finaleafsnittene, så vi har nok meldt fra på en 2-3 stykker, hvor vi havde medaljepotentiale, uddyber Kim. Så det blev til 13 medaljer, som jeg er fuldt ud tilfreds med.

 

Kim Lie slutter af med at sende en ros afsted til Sigma Swim:

 

- Nærmest som sædvanligt sidder den spot-on med deres (Sigmas red.) topning, og de har et super godt mesterskab, hvor de gør sig gældende både på pige- og drengesiden, slutter klubtræneren Kim Lie af.

 

Holdet på de 32 svømmere til De Nordiske Årgangsmesterskaber bliver i løbet af de kommende dage offentliggjort her på siden.  

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.