Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Flotte finalepladser og medaljer under førstedagen i Portugal


23-07-2015 21:37:54:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Det har været en indbringende dag i den danske lejr under Portuguese Opens første dag. Det blev til 8 finalepladser, der i alt endte ud i syv medaljer. 


Aftenens første finale under Portuguese Open Nationals bød på en flot guldmedalje til de danske piger i 4x50 fri. Danskerne stillede op med et hold bestående af Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC), Emilie Beckmann (Tune I.F. Svømmeafdeling), Amalie Mikkelsen (Hovedstadens Svømmeklub) og Christina Munkholm (Køge Svømmeklub).
Sammen svømmede de sig hjem i tiden 1:43.56 med over fem sekunder ned til portugisiske nummer to, der svømmede tiden 1:48.44.

 

Anden finale med dansk deltagelse var 1500 fri for herrer, hvor Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød) også svømmede sig til en flot guldmedalje i tiden 15:25.68.

 

Det var ikke kun i holdkappen, at pigerne kunne vise flotte resultater. Julie Aglund Lauridsen (Triton Ballerup(NTC) svømmede et flot løb i 800 fri finalen og kom ind som nummer 1 i tiden 8:49.28, hvilket var en sikker guldmedalje foran 2'eren, der svømmede tiden 8:53.81.

 

Både Emilie Beckmann og Amalie Mikkelsen viste også efterfølgende det danske flag frem i 50 fly, hvor Emilie svømmede sig til en flot 2. plads i tiden 26.82. Her lagde Amalie de 50 meter bag sig i tiden 26.89 og erobrede dermed 3. pladsen.

 

Magnus Jakupsson (Farum Svømmeklub) svømmede sig i formiddagens indledende heats i 50 ryg i finalen på en samlet 3. plads i tiden 27.17.
Og det var en kampklar Magnus, der så hoppede i vandet til finalen, hvor han svømmede en sej 1. plads hjem i tiden 25.94 og dermed kunne stille sig på podiet og få overrakt sin guldmedalje.

 

I samme disciplin på pigernes side havde Danmark Isabella K. Sørensen (Aalborg Svømmeklub) og Sarah Bro fra Gentofte Svømmeklub/NTC at gøre godt med i finalen, efter pigerne havde svømmet sig videre fra de indledende heats som henholdsvis samlet nummer 2 og 4.

Det blev i finalen til en sølv til Isabella, der svømmede tiden 29.36. Sarah kom ind på en 4. plads i en tæt tid på 29.88.

 

Køge Svømmeklubs træner Stig Michaelsen, der er med de danske svømmere i Portugal, siger følgende om dagens konkurrencer:

 

- Et fornuftigt første finaleafsnit, hvor der blev sat personlige rekorder og ikke mindst vundet løb. Vi var lidt nervøse for niveauet hernede, men det ser ud som om det er fornuftigt nok og kan presse vikingerne på deres hovedløb. Dem har der ikke været nogen af endnu som sådan, men det kommer dagen i morgen til at byde rigeligt ind med. 

 

- Det har givet blod på tanden at se, at vi kan være med, slutter Stig dagen af med. 

 

Alt i alt en god dag hos de danske svømmere i Portugal med masser af flotte finalepladser og medaljer.

I morgen følger SvømmeSport endnu engang op på stævnet efter finaleafsnittet, og husk, at du kan følge resultaterne online. Dem finder du her.

 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.