Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Landstræner Dean Boles gør status på Portuguese Open Nationals


27-07-2015 17:14:29:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Weekendens stævne i Portugal har budt på 3 vindende finaler, 16 pladser på podiet og selvfølgelig en masse personlige rekorder fra svømmerne. 


Siden torsdag i sidste uge har de 10 seniorsvømmere været i aktion i Portugal under Portuguese Open, hvor de både kom for at konkurrere mod hinanden, men også for at få prøvet noget udenlandsk konkurrence af.

 

Og det var en tilfreds landstræner Dean Boles, der søndag aften kunne gøre status på en god weekend i det portugisiske bassin for de danske svømmere.

 

- I feel the meet served its purpose - extend the season a bit longer, gain some international experience, post timer closer to the Olympic standards and set things up well for the start of the new season, fortæller Dean.

 

Stævnet har nemlig ligget sent i sæsonen for at prøve at opnå en topning på netop dette tidspunkt. Et tidspunkt som Dean Boles tidligere har sammenlignet med VM.

Det har derfor været vigtigt for landstræneren, at svømmerne kom ud og fik prøvet den internationale konkurrence af.

 

Dean Boles udpeger nogle specifikke præstationer fra stævnet, og hiver i særdeleshed fat i Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød), der svømmede en overlegen sejr hjem i 400 fri i tiden 3:50.23 – hele 10.31 sekunder hurtigere end 2’eren. Dean udtaler om præstationen:

 

- Anton posted a very good 400 free time of 3:50.23 with a win. He definitely was the class of the field.

 

Udover Anton, har Dean også stor ros at komme med til de øvrige svømmere.

 

- Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC red.) had a very good meet with 5 personal best times while Julie Aglund Lauridsen (Triton Ballerup/NTC red.) posted wins in her specialites 400 free and 800 free.

 

I Julies 400 fri gik hun tiden 4:15.59, mens 800 meteren blev svømmet på 8:49.28.

 

- Frederik Siem Pedersen (Farum Svømmeklub red.) won the 100 free while his club team mate Magnus Jakupsson (Farum Svømmeklub red.) posted a personal best and won in the 100 back.

 

Også de andre danske piger blev nævnt, blandt andre Emilie Beckmann (Tune I.F. Svømmeafdeling), der endelig kom under minuttet på 100 fly.

 

- Emilie Beckmann broke the minute barrier for the first time on the 100 fly showing that she is now one step closer to be a contender while Amalie Mikkelsen (Hovedstadens Svømmeklub/NTC red.) swam 3 personal best times.

 

- Isabella Sørensen (Aalborg Svømmeklub red.) is coming back to form with personal bests in the 50 and 100 fly.

 

Alt i alt en tilfreds landstræner, der fulgte de 10 svømmere alle fire dage i Portugal sammen med klubtrænerne Stig Michaelsen (Køge Svømmeklub) og Claus Buus (Farum Svømmeklub). To trænere han var glad for at have med.

 

- I was pleased the manner the team performed and conducted itself and I’m grateful to the support from the team coaches Stig and Claus for their leadership for the swimmers, slutter Dean Boles af.

 

Også Stig Michaelsen var en tilfreds træner efter stævnet, der mener at chancen, som svømmerne her fik for at konkurrere i Portugal var en fantastisk mulighed.

 

- Denne gruppe er vigtig, og det bliver en opgave for klubtrænerne sammen med unionen at holde dem til ilden og få dem flyttet, fortæller han.

 

- Gruppen her viser rigtig meget vilje og glæde ved sporten, og de kan sagtens blive bedre og tage det næste skridt. Men vi skal i svømme Danmark stå sammen om det. Den mulighed gruppen her har fået er uden tvivl et skridt i den retning, og den sti skal vi vedholde.

 

Altså både en tilfreds landstræner og klubtræner, der kunne tage med resten af det danske hold tilbage til Danmark, hvor ferien ventede.

 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.