Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Et skridt på vejen


07-10-2015 11:53:57:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I weekenden løber Swedish Swim Games af stablen, hvor det danske juniorlandshold og et par stykker mere vil være med. Hør her, om en af svømmernes forventninger.


99’eren Josefine B. Pedersen fra MK31/VAT-CPH er med, når Swedish Swim Games skal svømmes den 10. – 11. okober, hvor de danske juniorlandsholdsvømmere er med.

Efter et ganske vellykket EJM i sommers med blandt andet en juniorrekord i 50 bryst, er Josefine nu klar til at give den gas igen, og hun glæder sig til at skulle afsted med det danske juniorlandshold i weekenden.

 

- Jeg synes, det er vildt fedt at skulle af sted som et stort hold, fortæller Josefine. Jeg synes det giver en god stemning, og så er det dejligt, at vi kan lære hinanden bedre at kende.   

 

Josefine stiller til Swedish Swim Games op i sine primære løb; 100 bryst om lørdagen, samt 50 og 200 bryst om søndagen.

Løb, som Josefine ser frem til at svømme, specielt for at kunne prøve anden konkurrence af, hvor der ikke nødvendigvis er den samme forventning til en, som derhjemme.

 

- Jeg kan godt lide det der med, at man ikke har en ’fast plads’, udtaler Josefine. Normalt til stævner er der en ’skjult’ forventning om, at man får en bestemt placering, men når man konkurrerer mod nogen, som man ikke kender, så forsvinder alle de forventninger.

 

- Det er mere det, som man kan på dagen, end det man har gjort før, der har betydning, fortsætter hun.

 

For selvom stævnet her ligger før deres egentlige træningslejr, og der derfor ikke har været den store forberedelse, som til andre stævner, så mener Josefine, at det er vigtigt at kunne præstere til hver en tid.

 

- Jeg synes, det er vigtigt, at man også kan præstere og gøre sit bedste, selvom man er midt i en længere træningsperiode, fortæller hun og fortsætter:

 

- For mig er Swedish Swim Games kun et skridt på vejen. Jeg ser det som en mulighed for at få noget international konkurrence og få prøvet nogle forskellige tekniske ting af. Det er ikke meningen, at jeg skal toppe nu, men selvfølgelig vil jeg gøre mit bedste.

 

Nemlig den internationale konkurrence er en god mulighed for juniorsvømmerne på landsholdet, så de kommer ud over de danske grænser og får prøvet nye ting af.

 

- Det er altid spændende at skulle svømme mod nogen, man ikke kender og ikke er vant til at konkurrere mod, udtaler juniorlandsholdssvømmeren. Det er super fedt, at skulle svømme mod udenlandske svømmere, og jeg synes, det er dejligt at få muligheden for at få prøvet at svømme mod nogen andre. Man kan få en masse inspiration og nye idéer, som man kan tage med hjem.

 

- Jeg glæder mig til at skulle være sammen med de andre fra juniorlandsholdet, og så glæder jeg mig bare til at give den gas og få en fed weekend, slutter Josefine af. 

 

Svømmeklar Josefine! Foto: privat.Se de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).