Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Et skridt på vejen


07-10-2015 11:53:57:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I weekenden løber Swedish Swim Games af stablen, hvor det danske juniorlandshold og et par stykker mere vil være med. Hør her, om en af svømmernes forventninger.


99’eren Josefine B. Pedersen fra MK31/VAT-CPH er med, når Swedish Swim Games skal svømmes den 10. – 11. okober, hvor de danske juniorlandsholdsvømmere er med.

Efter et ganske vellykket EJM i sommers med blandt andet en juniorrekord i 50 bryst, er Josefine nu klar til at give den gas igen, og hun glæder sig til at skulle afsted med det danske juniorlandshold i weekenden.

 

- Jeg synes, det er vildt fedt at skulle af sted som et stort hold, fortæller Josefine. Jeg synes det giver en god stemning, og så er det dejligt, at vi kan lære hinanden bedre at kende.   

 

Josefine stiller til Swedish Swim Games op i sine primære løb; 100 bryst om lørdagen, samt 50 og 200 bryst om søndagen.

Løb, som Josefine ser frem til at svømme, specielt for at kunne prøve anden konkurrence af, hvor der ikke nødvendigvis er den samme forventning til en, som derhjemme.

 

- Jeg kan godt lide det der med, at man ikke har en ’fast plads’, udtaler Josefine. Normalt til stævner er der en ’skjult’ forventning om, at man får en bestemt placering, men når man konkurrerer mod nogen, som man ikke kender, så forsvinder alle de forventninger.

 

- Det er mere det, som man kan på dagen, end det man har gjort før, der har betydning, fortsætter hun.

 

For selvom stævnet her ligger før deres egentlige træningslejr, og der derfor ikke har været den store forberedelse, som til andre stævner, så mener Josefine, at det er vigtigt at kunne præstere til hver en tid.

 

- Jeg synes, det er vigtigt, at man også kan præstere og gøre sit bedste, selvom man er midt i en længere træningsperiode, fortæller hun og fortsætter:

 

- For mig er Swedish Swim Games kun et skridt på vejen. Jeg ser det som en mulighed for at få noget international konkurrence og få prøvet nogle forskellige tekniske ting af. Det er ikke meningen, at jeg skal toppe nu, men selvfølgelig vil jeg gøre mit bedste.

 

Nemlig den internationale konkurrence er en god mulighed for juniorsvømmerne på landsholdet, så de kommer ud over de danske grænser og får prøvet nye ting af.

 

- Det er altid spændende at skulle svømme mod nogen, man ikke kender og ikke er vant til at konkurrere mod, udtaler juniorlandsholdssvømmeren. Det er super fedt, at skulle svømme mod udenlandske svømmere, og jeg synes, det er dejligt at få muligheden for at få prøvet at svømme mod nogen andre. Man kan få en masse inspiration og nye idéer, som man kan tage med hjem.

 

- Jeg glæder mig til at skulle være sammen med de andre fra juniorlandsholdet, og så glæder jeg mig bare til at give den gas og få en fed weekend, slutter Josefine af. 

 

Svømmeklar Josefine! Foto: privat.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.