Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Danmark vært for EM i svømning i 2017


09-10-2015 13:50:00:
Af: Nora Thomsen

For anden gang skal Danmark afholde EM på kortbane. Det sker i 2017 i Royal Arena.


Oven på succesen med afholdelse af EM kortbane i 2013 kan Dansk Svømmeunion nu se frem til at blive vært igen i 2017. 


Den glædelige nyhed om det danske værtskab blev overrakt Dansk Svømmeunion og samarbejdspartnerne Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen af det europæiske svømmeforbund, LEN, i forbindelse med den årlige kongres i Wien i dag, fredag. Mesterskaberne skal afholdes i Københavns kommende Royal Arena.


Dansk Svømmeunion ser frem til værtskabet og til at nyde godt af de mange erfaringer, som blev gjort i forbindelse med afholdelse af en tilsvarende event i 2013:

- Vi lever stadig højt på den svømmefest, vi leverede i Herning i 2013. Og tanken om at vi nu igen får mulighed for at byde vores svømmere og hele SvømmeDanmark på et internationalt mesterskab på hjemmebane er en kæmpe glæde. Med erfaringerne fra 2013 i bagagen føler vi os godt rustede til at tage fat på opgaven. Vi ved, at det er et stort arbejde at løfte en sådan event, men vi ved samtidig, hvor mange plusser der følger med ved at tage en sådan værtsrolle på sig. Også i forhold til det internationale aspekt er det vigtigt med et sådant værtskab, hvor vi atter får mulighed for at markere os som en stærk svømmenation. Så der er masser af gode grunde til, at vi glæder os til at trække i EM-arbejdstøjet, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.   


Foto taget under Danmarks præsentation. Fra venstre: Pia Holmen (direktør, Dansk Svømmeunion),
Lars Vallentin (chef for sport events, Wonderful Copenhagen), Lars Lundov (direktør, Sport Event Denmark),
Kjeld Egebo (formand, Dansk Svømmeunion) og endelig Paulo Frischknecht (direktør, LEN).

Jeanette Ottesen: Det gør en kæmpe forskel at svømme på hjemmebane
Blandt de svømmere, som deltog ved EM i 2013 i Herning, er Jeanette Ottesen. Hun fortæller om betydningen af mesterskaberne på hjemmebane:

- Jeg har deltaget ved masser af internationale mesterskaber overalt i verden og der er ingen tvivl om, at den følelse man fyldes med når man træder ind i en kæmpe arena, indpakket i rød-hvide farver, og modtages af jubelråb og klapsalver så taget er lige ved at lette, det er noget af det vildeste jeg nogensinde har oplevet i min svømmekarriere. Jeg får helt kuldegysninger ved tanken herom. Der er slet ingen tvivl om, at det gør en kæmpe forskel at svømme på hjemmebane, fortæller 27-årige Jeanette Ottesen.

Danmark og dansk svømning markedsføres internationalt
I Sport Event Denmark ser man frem til at få mulighed for at gentage successen fra 2013 og bygge videre på de værdifulde erfaringer, der blev opnået dengang:

- EM svømning 2013 i Boxen i Herning satte nye standarder. Med Royal Arena i København er det vores plan og håb, at barren kan hæves yderligere, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Netop potentialet i København som event-by for et EM i svømning, er noget, som har stor betydning. Her er der i København ingen tvivl om, at byen er klar til at indtage værtsrollen:

- Med Royal Arena får vi i hovedstaden en scene, hvor Danmark på fornemmeste vis kan præsentere svømning i verdensklasse for københavnerne, danskerne og de mange internationale gæster. EM i svømning 2017 vil brande København som sporteventby, udtaler Lars Vallentin Christensen, chef for sport events i Wonderful Copenhagen.


Fakta:

- Danmark bliver vært for Europamesterskaberne på kortbane 2017.

- Eventen skal afholdes i Københavns Royal Arena.

- Buddet er udarbejdet i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.

- Danmark var oppe imod 2 andre nationer, som også bød på mesterskaberne – Polen og Italien.

- Det er anden gang at værtskabet for et EM kortbane går til Danmark. Første gang var i december 2013, hvor eventen blev løftet i samarbejde med Sport Event Denmark og Herning Kommune.


For yderligere information:
Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen: mobil: 29 20 61 61.
Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov: mobil: 40 31 48 55.
Chef for sport events i Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin Christensen: mobil: 23 38 30 63. 

 

Se de seneste nyheder

17-12-2018 10:06:00

Det blev startfællesskabet Sigma Swim, der i weekenden formåede at svømme flest point hjem og dermed vinde DM for Hold 2018 med i alt 53.477 point.
 

 
14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.