Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Danmark vært for EM i svømning i 2017


09-10-2015 13:50:00:
Af: Nora Thomsen

For anden gang skal Danmark afholde EM på kortbane. Det sker i 2017 i Royal Arena.


Oven på succesen med afholdelse af EM kortbane i 2013 kan Dansk Svømmeunion nu se frem til at blive vært igen i 2017. 


Den glædelige nyhed om det danske værtskab blev overrakt Dansk Svømmeunion og samarbejdspartnerne Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen af det europæiske svømmeforbund, LEN, i forbindelse med den årlige kongres i Wien i dag, fredag. Mesterskaberne skal afholdes i Københavns kommende Royal Arena.


Dansk Svømmeunion ser frem til værtskabet og til at nyde godt af de mange erfaringer, som blev gjort i forbindelse med afholdelse af en tilsvarende event i 2013:

- Vi lever stadig højt på den svømmefest, vi leverede i Herning i 2013. Og tanken om at vi nu igen får mulighed for at byde vores svømmere og hele SvømmeDanmark på et internationalt mesterskab på hjemmebane er en kæmpe glæde. Med erfaringerne fra 2013 i bagagen føler vi os godt rustede til at tage fat på opgaven. Vi ved, at det er et stort arbejde at løfte en sådan event, men vi ved samtidig, hvor mange plusser der følger med ved at tage en sådan værtsrolle på sig. Også i forhold til det internationale aspekt er det vigtigt med et sådant værtskab, hvor vi atter får mulighed for at markere os som en stærk svømmenation. Så der er masser af gode grunde til, at vi glæder os til at trække i EM-arbejdstøjet, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.   


Foto taget under Danmarks præsentation. Fra venstre: Pia Holmen (direktør, Dansk Svømmeunion),
Lars Vallentin (chef for sport events, Wonderful Copenhagen), Lars Lundov (direktør, Sport Event Denmark),
Kjeld Egebo (formand, Dansk Svømmeunion) og endelig Paulo Frischknecht (direktør, LEN).

Jeanette Ottesen: Det gør en kæmpe forskel at svømme på hjemmebane
Blandt de svømmere, som deltog ved EM i 2013 i Herning, er Jeanette Ottesen. Hun fortæller om betydningen af mesterskaberne på hjemmebane:

- Jeg har deltaget ved masser af internationale mesterskaber overalt i verden og der er ingen tvivl om, at den følelse man fyldes med når man træder ind i en kæmpe arena, indpakket i rød-hvide farver, og modtages af jubelråb og klapsalver så taget er lige ved at lette, det er noget af det vildeste jeg nogensinde har oplevet i min svømmekarriere. Jeg får helt kuldegysninger ved tanken herom. Der er slet ingen tvivl om, at det gør en kæmpe forskel at svømme på hjemmebane, fortæller 27-årige Jeanette Ottesen.

Danmark og dansk svømning markedsføres internationalt
I Sport Event Denmark ser man frem til at få mulighed for at gentage successen fra 2013 og bygge videre på de værdifulde erfaringer, der blev opnået dengang:

- EM svømning 2013 i Boxen i Herning satte nye standarder. Med Royal Arena i København er det vores plan og håb, at barren kan hæves yderligere, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Netop potentialet i København som event-by for et EM i svømning, er noget, som har stor betydning. Her er der i København ingen tvivl om, at byen er klar til at indtage værtsrollen:

- Med Royal Arena får vi i hovedstaden en scene, hvor Danmark på fornemmeste vis kan præsentere svømning i verdensklasse for københavnerne, danskerne og de mange internationale gæster. EM i svømning 2017 vil brande København som sporteventby, udtaler Lars Vallentin Christensen, chef for sport events i Wonderful Copenhagen.


Fakta:

- Danmark bliver vært for Europamesterskaberne på kortbane 2017.

- Eventen skal afholdes i Københavns Royal Arena.

- Buddet er udarbejdet i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.

- Danmark var oppe imod 2 andre nationer, som også bød på mesterskaberne – Polen og Italien.

- Det er anden gang at værtskabet for et EM kortbane går til Danmark. Første gang var i december 2013, hvor eventen blev løftet i samarbejde med Sport Event Denmark og Herning Kommune.


For yderligere information:
Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen: mobil: 29 20 61 61.
Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov: mobil: 40 31 48 55.
Chef for sport events i Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin Christensen: mobil: 23 38 30 63. 

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.