Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


En glad juniorrekordvinder


12-10-2015 18:56:06:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Juniorrekordvinderen Josefine B. Pedersen ved lørdagens konkurrencer under Swedish Swim Games fortæller her om sine gode oplevelser under stævnet.


Josefine B. Pedersen fra VAT var i weekenden af sted sammen med resten af juniorlandsholdet, NTC-svømmere og et par svømmere fra Farum til Swedish Swim Games i Väsby.

Og det blev med stor succes for Josefine. Hun formåede nemlig at svømme en juniorrekord hjem i 100 bryst i tiden 1:09.15 og slettede dermed Josephina Bartelas (AGF) rekord fra 2009.

 

En rekord, som Josefine ikke havde regnet med at slå så tidligt på sæsonen, men som hun i den grad kunne være glad og tilfreds med.

 

- Jeg havde ikke regnet med at slå rekorden nu her, fortælle hun. Det var mit mål at slå den til DM til vinter. Så derfor kom det som en kæmpe overraskelse for mig.

 

Op til stævnet havde Josefine gået med den tanke, at hun blot glædede sig til at skulle af sted med juniorlandsholdet og samtidig få prøvet noget international konkurrence af. Rekorden var, som kommentaren ovenover antyder, ikke målet ved dette stævne.

 

- Dog kunne jeg godt mærke under indsvømningen, at jeg havde en god vandføling, og derfor håbede jeg også, at jeg kunne komme ned omkring mine bedste tider.           

 

- I indsvømningen føltes det ret godt, men jeg lå stadig dybt i vandet, og mine tekniske detaljer sad heller ikke helt i skabet. Men jeg havde en idé om, at jeg kunne svømme omkring min pr. (personlige rekord red.), hvis jeg altså tog mig sammen. Jeg havde dog ikke regnet med at kunne svømme pr. i alle mine primære løb så tidligt på sæsonen. Særligt blev jeg overrasket over min 200 bryst, da jeg ikke har været nede omkring de 2.30 siden 2013.

 

Et løb, hvor Josefine søndag svømmede indledende tid på 2:29.84, samt en finaletid på 2:31.58.

 

Udover de gode oplevelser i bassinet, kunne forhåbningerne om en hyggelig weekend med resten af juniorlandsholdet leve op til Josefines forventninger.

 

- Det var en fed oplevelse, og der var en fed stemning, fortæller svømmeren. Særligt i finaleafsnittene, da der var danskere med i næsten alle løbene.

 

- Det var en god oplevelse at være med til Swedish Swim Games, det var nogle gode svømmere og masser af konkurrence, fortsætter Josefine. Hallen var god, der var fint med plads, og bassinet var godt. Et super godt stævne!

 

- Noget af det jeg har lært ved dette stævne er, at man kan mere, end man selv tror. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg ville svømme så godt, som jeg gjorde. Så det var fedt at se, at selvom man er øm og i træning, så er det muligt at svømme hurtigt, slutter en tilfreds og glad juniorrekordvinder af.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.