Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-03-2020 15:08:54
 
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


En glad juniorrekordvinder


12-10-2015 18:56:06:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Juniorrekordvinderen Josefine B. Pedersen ved lørdagens konkurrencer under Swedish Swim Games fortæller her om sine gode oplevelser under stævnet.


Josefine B. Pedersen fra VAT var i weekenden af sted sammen med resten af juniorlandsholdet, NTC-svømmere og et par svømmere fra Farum til Swedish Swim Games i Väsby.

Og det blev med stor succes for Josefine. Hun formåede nemlig at svømme en juniorrekord hjem i 100 bryst i tiden 1:09.15 og slettede dermed Josephina Bartelas (AGF) rekord fra 2009.

 

En rekord, som Josefine ikke havde regnet med at slå så tidligt på sæsonen, men som hun i den grad kunne være glad og tilfreds med.

 

- Jeg havde ikke regnet med at slå rekorden nu her, fortælle hun. Det var mit mål at slå den til DM til vinter. Så derfor kom det som en kæmpe overraskelse for mig.

 

Op til stævnet havde Josefine gået med den tanke, at hun blot glædede sig til at skulle af sted med juniorlandsholdet og samtidig få prøvet noget international konkurrence af. Rekorden var, som kommentaren ovenover antyder, ikke målet ved dette stævne.

 

- Dog kunne jeg godt mærke under indsvømningen, at jeg havde en god vandføling, og derfor håbede jeg også, at jeg kunne komme ned omkring mine bedste tider.           

 

- I indsvømningen føltes det ret godt, men jeg lå stadig dybt i vandet, og mine tekniske detaljer sad heller ikke helt i skabet. Men jeg havde en idé om, at jeg kunne svømme omkring min pr. (personlige rekord red.), hvis jeg altså tog mig sammen. Jeg havde dog ikke regnet med at kunne svømme pr. i alle mine primære løb så tidligt på sæsonen. Særligt blev jeg overrasket over min 200 bryst, da jeg ikke har været nede omkring de 2.30 siden 2013.

 

Et løb, hvor Josefine søndag svømmede indledende tid på 2:29.84, samt en finaletid på 2:31.58.

 

Udover de gode oplevelser i bassinet, kunne forhåbningerne om en hyggelig weekend med resten af juniorlandsholdet leve op til Josefines forventninger.

 

- Det var en fed oplevelse, og der var en fed stemning, fortæller svømmeren. Særligt i finaleafsnittene, da der var danskere med i næsten alle løbene.

 

- Det var en god oplevelse at være med til Swedish Swim Games, det var nogle gode svømmere og masser af konkurrence, fortsætter Josefine. Hallen var god, der var fint med plads, og bassinet var godt. Et super godt stævne!

 

- Noget af det jeg har lært ved dette stævne er, at man kan mere, end man selv tror. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg ville svømme så godt, som jeg gjorde. Så det var fedt at se, at selvom man er øm og i træning, så er det muligt at svømme hurtigt, slutter en tilfreds og glad juniorrekordvinder af.Se de seneste nyheder

27-03-2020 08:34:53

Det Nationale Træningscenter deler ud af sin viden og samler landets svømmetrænere med onlinesessions.

 
25-03-2020 11:07:21

Mentaltræning ender ofte som en glemt træningsøvelse. Brug coronapausen til at komme godt i gang med mindfulness.

 
25-03-2020 08:07:10

Jeanette Ottesen forventer at kunne svømme endnu hurtigere til et muligt OL i 2021. Det fortæller hun til Politiken.

 
24-03-2020 15:08:54

De olympiske lege i Tokyo udskydes, men forventes at blive afholdt senest i sommeren 2021.

 
24-03-2020 08:19:02

LEN oplyser om foreløbige afholdelsesdatoer for EM og udskyder EM Junior.