Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


World Cuppens vindere er fundet


09-11-2015 21:24:03:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Sidste World Cup er nu svømmet færdig, og det blev som ventet sydafrikaneren Cameron van der Burgh og Katinka Hosszu fra Ungarn, der løb med sejren. 


World Cuppen i Dubai blev den sidste i denne omgang, og dette betød, at man endelig kunne kåre de to vindere henholdsvis i mændenes og kvindernes konkurrencer.
Ganske som ventet blev det sydafrikanske Cameron van der Burgh og ungarske Katinka Hosszu, der svømmede sig til toppen af podiet og dermed også de 100.000 dollars hver, som præmien lød på.
Cameron formåede at svømme 269 point hjem i mændenes konkurrencer med hele 15 guldmedaljer, mens Katinka svømmede 669 point hjem hos kvinderne og dermed vandt over Emily Seebohm fra Australien med 441 point og Zsuzsanna Jakabos også fra Ungarn med 201 point.

 

Førstepladsen bød som nævnt på 100.00 dollars, mens andenpladsen gav 50.000 og tredjepladsen kunne indbringe 30.000 dollars.      

 

Du kan læse hele nyheden på fina.org omhandlende de to vindere, hvor du blandt andet kan få udtalelser fra både Cameron van der Burgh og Katinka Hosszu omkring deres sejre og en top tre både i mændenes og kvindernes konkurrencer.

 

De to sidste World Cups i henholdsvis Doha og Dubai bød udover flot svømning fra de to vindere som bekendt også på dansk deltagelse.

Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC), Viktor B. Bromer (Aalborg Svømmeklub) og Daniel Skaaning (VAT CPH/STT/NTC) var også nogle ture i poolen, og Daniel Skaaning fortæller her lidt om oplevelsen:

 

- Vi havde en god tur. Jeg blev desværre ramt af noget forkølelse, da vi ankom til Doha, så det satte lidt præg på min præstation der. Det blev dog bedre i Dubai. Ellers var det en hyggelig tur. Vi var jo kun 3 danskere, og så fik vi selskab af Pál (Joensen red.) og hans kone Malan. At vi ikke var så mange af sted, gjorde det hele mere afslappet. Rikke og jeg havde ikke vores egen træner med, men det var godt at have Leifi (Eyleifur Johannesson, Aalborg Svømmeklubs cheftræner red.) med og få lidt andre øjne på vores svømning. Alt i alt en god start på OL-sæsonen. Der er masser af ting at arbejde videre med, fortæller Daniel.

 

De danske svømmere formåede i alt at svømme en guldmedalje, en sølvmedalje og en bronzemedalje hjem, samt en masse flotte resultater frem mod den kommende OL-sæson. 

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.