Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Har du og din klub lyst til at arrangere stævner?


10-11-2015 12:00:00:
Af: Anna Birkbak

Nyborg Svømmeklub har mange års erfaring med stævneledelse i både lille og stor skala. Få en række gode råd her.


Ines Meusling Gadegaard er formand for konkurrenceudvalget i Nyborg Svømmeklub og har ofte været stævneleder ved de mindre stævner, klubben arrangerer i løbet af året.

 

Klubben afholder både mindre DGI- og FynSvøm-stævner, men også større stævner i regi af Dansk Svømmeunion, såsom DM for hold og Vestdanske Kortbanemesterskaber, der netop er blevet afholdt 26.-28. oktober. Og for at man kan afholde et succesfuldt stævne, er der flere ting, som skal falde på plads, ifølge Ines:

 

- Man skal jo sørge for at indhente officials, at tilmelde stævnet hos Svømmeunionen, at skaffe en overdommer, en ledende måldommer og en speaker, at have sit sekretariat på plads, sørge for opsætning af eltid og Grodan, selv forplejning til officials. Men vi oplever altid, at tingene falder på plads. Det kommer selvfølgelig med rutinen, men det er en god spiral, så når folk først én gang har meldt sig, så gør de det gerne igen, fortæller Ines.

 

Det er primært forældre til klubbens svømmere, der er med til at varetage de forskellige poster. Det kræver en del benarbejde at engagere forældre over tid, men klubben gør selv meget for at uddanne forældrene ved også selv at afholde f.eks. dommerkurser. Ved de Vestdanske Kortbanemesterskaber var formand Lisbet Holten Lambert desuden stævneleder, og mange af bestyrelsens medlemmer har en række opgaver, de sidder med.

 

Men klubben selv trækker ikke ”hele læsset”, for der er altid et krav om, at de deltagende klubber stiller med mindst to dommere og én tidtager. Og hvis der så nogle gange er huller i planen, så ordner man selvfølgelig det:

 

- Så ringer vi rundt og beder folk om at hjælpe til, vi spørger rundt en ekstra gang i klubberne. I weekenden (til Vest Kortbane) fik vi et afbud på den nattevagt, som sidder på den tilknyttede skole, hvor svømmerne og forældrene sover, men det fik vi også på plads. Det hele løser sig, man skal bare være aktiv i at opsøge folk og få folk til at løfte i fællesskab, fortæller Ines videre.

 

Så på trods af, at der kan være flere udfordringer, så føles det aldrig som en sur pligt:

 

- Det er selvfølgelig rigtig hårdt at bruge en hel weekend på sådan et stævne. Man kører fredag lige fra arbejdet og i hallen. Men om mandagen, så tænker man: ”Fedt nok, vi fik det hele til at glide! Der er så mange mennesker, der trækker i samme retning.” Så vil man gerne gøre det igen. Og i weekenden til Vest Kortbane var det jo helt fantastisk at opleve Tobias B. Bjerg sætte en stribe rekorder – hele hallen klappede, og han blev så glad. Det er fedt at være en del af, slutter Ines.

 

Så tre gode råd til kommende stævnearrangører er hermed givet videre:

1) Få en god organisation inden stævnet – hvilke poster skal besættes? Fordel opgaverne i mellem så mange som muligt – og evaluér på det bagefter. Én person kan ikke sidde med for meget på én gang, så få flere ind over en opgave.

 

2) Husk det gode humør – Opgaven kræver, at man kan lide at være sammen med de andre mennesker, men udbyttet er så meget desto bedre!

 

3) Forklar forældrene, hvad opgaven går ud på. Hvad skal de? Så ved de, hvad de går ind til, og er trygge ved det hele.

 

Herunder ses billeder udlånt af Nyborg Svømmeklub fra deres Nyborg Årgangscup i marts 2015.

 

 

 

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.