Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


FINA handler på doping-beskyldninger mod Rusland


11-11-2015 21:30:00:
Af: Anna Birkbak

Efter en WADA-rapport om de rystende fund af systematisk doping og mangeårige tilsløringer i russisk atletik, tager FINA nu sine forholdsregler.


I øjeblikket ruller en meget alvorlig sag om systematiske, statsfinansierede doping-programmer i Rusland, der indtil videre omfatter atletikudøvere i landet.

 

Sagen er opstået efter at World Anti-Doping Agency, WADA, den 9. november kunne offentliggøre en uafhængig rapport om, at der foregår store tilsløringer af positive doping-prøver i russiske laboratorier, samt tilintetgørelser af positive prøver og politisk kendskab til programmerne igennem mange år. Som konsekvens kan russisk atletik blive udelukket fra al international konkurrence inkl. OL næste år, mens den videre undersøgelse står på. InterPol er blandt andet tilkaldt.

 

Læs mere på TV2 Sporten om sagen.

 

Nu breder ringene sig i vandet til andre sportgrene, herunder svømning. I en nyligt udsendt pressemeddelelse forklarer det internationale svømmeforbund, FINA, at de efter rapporten om Ruslands mørklægninger og svindel med doping-prøver nu har taget sine forholdsregler. Som konsekvens har man således fjernet alle doping-prøver taget under VM Langbane i Kazan i august fra det russiske laboratorium, som WADA's rapport netop anklager for at manipulere med prøverne. Prøverne er sendt til godkendte laboratorier i Barcelona for videre testning.

 

Derudover er 80 % af alle russiske uden for konkurrence-prøver fra 2014 flyttet fra selv samme laboratorium til laboratorier i Barcelona og Köln.

 

På sidelinjen følger den kritiske (og måske også temmeligt sensationelle svømmepresse) SwimVortex med, og de sætter sig stærkt mistroiske overfor Rusland, der over de seneste år har haft en lang række dopingdømte svømmere, herunder brystsvømmeren Yulia Efimova, der fik annulleret sit europamesterskab i Herning 2013 pga. en positiv dopingprøve.

 

Siden forsøger i en meget kritisk tone at gøre opmærksom på, hvor vigtigt behovet er for en lignende undersøgelse i russisk svømning, som den der har beskæftigt sig med russisk atletik. Det har FINA heldigvis taget det første skridt hen imod.

 

Sagen følges desuden tæt af SwimVortex, der 8. november allerede havde en optakt til offentliggørelsen af rapporten klar, den 9. november en gennemgang af rapportens rystende fund, samt en perspektivering til svømmesporten i dag den 11. november.

 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.