Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det var en helt vildt fed udfordring!”


12-11-2015 16:00:00:
Af: Anna Birkbak

Odense Svømmeklubs Christian V. Rasmussen fik muligheden for at svømme franske holdmesterskaber og greb den. Han har lært af usikkerheden ved konkurrencen og det nye miljø.


I Odense træner elitesvømmerne ofte sammen med flere af de bedste danske triatleter på Tri Team SDU, elitecenteret for triatlon i Danmark. Og én af disse triatleter – og tidligere elitesvømmer fra Haderslev – Line Thams, spurgte en dag Christian V. Rasmussen, om han havde lyst til at stille op for en fransk klub til deres nationale holdmesterskaber.

 

Line Thams havde en del kontakter i Frankrig, hvor triatleter ofte får lov at stille op for svømmeklubberne ved netop holdmesterskaberne.

 

Der er rigtig mange regler, både danske og franske, når det kommer til klubtilhørsforhold og holdmesterskaber, at stille til start ved nationale mesterskaber, at være på landshold osv. Men Christian blev sat i kontakt med en fransk svømmer, der formidlede krav og regler, og hvilke discipliner de håbede, han kunne svømme. Christian kontaktede derpå sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion, og så var aftalen på plads.

 

Christian V. Rasmussen, foto: Sport Event Denmark.

 

- Det tog faktisk ikke lang tid, og jeg havde super meget lyst til at prøve det, fortæller Christian. Så min træner i Odense, Winnie Faber, fik styr på det praktiske, og fra sportsafdelingen fik jeg dispensation og en kontrakt over, at jeg kunne stille op for en udenlandsk og dansk klub på samme tid. Det udelukker mig ikke fra nogen aktiviteter herhjemme. Så det var bare at gøre det.

 

Udover Christian V. Rasmussen var både Farums Kevin Witt Christensen og tidligere Odense-svømmer Frederik J. Sørensen også med. Begge blev omfattet af samme regler, og Christian fortæller, at den franske klub, US Toul Natation, betalte for alle tre svømmeres rejse, kost, logi, tøj og transport.

 

Mesterskaberne forløb den 7.-8. november, og der var udelukkende tale om et herrehold. Man måtte kun svømme én individuel start, men alle holdkapper. Og så var pointsystemet anderledes. Så det var i den grad et anderledes miljø, at svømme i, men oplevelsen var meget positiv, fortæller Odense-svømmeren:

 

- Jeg gik og glædede mig helt vildt til det. Selv at rejse derned, at komme til et nyt land og vise, hvem man er, og at bevise, at de har valgt den rigtige til deres hold. Vi anede ikke noget om stævnet eller de andre på holdet. Men de tog sindssygt godt imod os, og vi manglede ikke noget, fortæller Christian og fortsætter:

 

- Så jeg var i det helt rigtige mindset. Jeg havde kørt en lille nedtrapning, men var stadig i rimelig tung træning. Mine tider endte med at blive super gode, og jeg kørte personlige rekorder på både 50, 100 og 200 fri i holdkapperne. Mine brystløb var ikke helt, som de skulle være, men formen er der, og det var et virkelig positivt boost frem mod især DM om nogle uger.

 

Hvordan var så hele oplevelsen af at være til et fransk holdmesterskab?

 

- Altså, det var lidt underligt til at starte med. Ingen kan rigtig engelsk, bortset fra trænerne, der kan lidt. Man må forklare meget flere gange, og så havde jeg sgu lidt svært ved at vende mig til de dér kindkys. Haha. Men når vi så svømmede f.eks. holdkapperne med drengene, er det nok at lave en high five, sige ”good luck” og gejle hinanden op. Der skal ikke så meget andet til.

 

- Så det var en vildt fed udfordring! I Danmark ved man lige præcis, hvordan alle de andre svømmer deres løb, og hvordan man selv skal lægge taktik i forhold til. Her ved man intet. Man må bare svømme sit helt eget løb, og selvom det kan virke skræmmende, var det virkelig sjovt at prøve. Man vil jo gerne gøre det så godt, man kan, og hvis det er muligt at vinde for sin klub, er det bare at give fuld power og gøre det.

 

Der er ingen tvivl om, at Christian skal derned igen, så han holder stadig kontakt til svømmerne med Facebook og Snapchat. I øjeblikket gælder det dog DM-K den 26. november:

 

- Nu skal jeg bare finpudse min brystsvømning, så jeg kan tage over og vise, at jeg er den bedste brystsvømmer i Danmark, slutter Christian af med et grin.

 

SvømmeSport har i forbindelse med interviewet talt med sportschef Lars Green Bach for at spørge lidt ind til den dispensation, svømmerne har fået:

 

- Der er givet en dispensation til Christian og Kevin, så de har mulighed for at deltage i et mesterskab i Frankrig, fordi de begge er på Great Danes-landsholdet. Det kan være en god mulighed for international sparring og erfaring, og det er et spændende supplement til de miljøer og stævner, de kender herhjemme. Det får ingen konsekvenser for deres startberettigelse i Danmark. Så længe, at det kan passe ind i deres træning og konkurrenceplan herhjemme, og at de sikrer en kontinuitet og stabilitet i deres sæsonplan, så er det en udmærket ide, forklarer Lars Green Bach.

 

Du kan læse mere om Christian V. Rasmussens oplevelse i Frankrig på hans Facebook-side.

 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.