Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Dragsholm-svømmer nomineret til Årets Holdkammerat


14-11-2015 13:30:00:
Af: Anna Birkbak

19-årige Andreas Ingvordsen er blandt de sidste ti kandidater til DIF’s og Nordea-Fondens Fidusbamse og 100.000 kroner til sin svømmeklub.


For anden gang skal Fidusbamsen uddeles. Det er en pris, som er stiftet af DIF og Nordea-Fonden, og vinderen kan kalde sig for intet mindre end Danmarks Bedste Holdkammerat. Sidste år løb Mads Olsson fra Jersie Håndboldklub med Fidusbamsen, titlen og de 100.000 kroner, der følger med til et fedt sportsophold for vinderens lokale klub.

 

Og nu er tiden så kommet til, at prisen skal uddeles endnu en gang! Det sker ved det store Sport 2015-gallashow i BOXEN i Herning den 9. januar. Blandt de ti finalister er Dragsholm Svømmeklubs Andreas Ingvordsen, som er indstillet til prisen for sin ekstraordinære deltagelse i klubben, det sociale liv og det gode humør.

 

Vi har taget fat i den 19-årige svømmer for at høre lidt om, hvordan det er at være nomineret til en holdkammerat-pris:

 

- Jeg kendte faktisk ikke prisen før, men da jeg fik at vide, at jeg var indstillet, og da jeg læste indstillingen, blev jeg meget overrasket. Jeg er ikke sådan én, der plejer at blive udvalgt til noget. Man bliver meget beæret over det, også fordi jeg ikke synes, at jeg gør noget specielt for det. Jeg har jo altid bare været, som jeg plejer at være i svømmeklubben, fortæller Andreas stolt.

 

I indstillingen, som cheftræner Christian Nees og bestyrelsesformand Betina Larsen har skrevet, fremhæves Andreas som en stor kapacitet i klubben. Han er både svømmer og træner, han gør sig gerne til talsmand for andre unge i klubben, han lytter og støtter mennesker omkring sig, han arrangerer AquaCamps, og så er han omsorgsfuld, hjælpsom og altid imødekommende og glad. Andreas formår at gøre en individuel sport som svømning til meget mere end den enkeltes egen ting – han skaber sammenhold og kammeratskab på tværs af hele klubben.

 

Og det lyder da også som om, det er noget, Andreas selv sætter stor pris på at gøre:

- Jeg synes altid, at det er hyggeligt at være i svømmeklubben og at være sammen med både de små og store. Jeg bliver glad, og de bliver også glade for at se mig. De andre i klubben har givet mig en del lykønskninger, og de støtter mig rigtig meget, især da det gik op for dem, at det jo ikke kun er en bamse, man vinder, griner Andreas.

 

Udover svømningen arbejder Andreas til daglig som vikar på en skole i Fårevejle. Han har gået på Odsherred Gymnasium i tre år, og han har været i Dragsholm Svømmeklub siden han var fem år gammel. Han glæder sig selvfølgelig meget til den 9. januar, hvor det er DIFs bestyrelse, der træffer den endelige afgørelse om, hvem der vinder Victor Y (som Fidusbamsen hedder) og de 100.000 kroner.

 

- Det kunne selvfølgelig være rigtig fedt at vinde, og også virkelig godt for klubben at få pengene. Men bare at være nomineret er super fedt, slutter Andreas af.

 

Her ses oversigten over dette års nominerede:

Ami Williamson, Just Dance Studios (Dansk Sportdanser Forbund)
Andreas Ingvordsen, Dragsholm Svømmeklub (Dansk Svømmeunion)

Tristan Enkebølle Nielsen, Holte Badmintonklub (Badminton Danmark)
Emma Christensen, Herning GF Atletik & Motion (Dansk Atletik Forbund)
Line Tækker Tarbensen, Esbjerg Bordtennisklub (Dansk Bordtennis Union)
Judith Bashige, Maribo Boldklub (Dansk Boldspil Union)
Marlene Schach Pedersen, Br66 Langeskov (Dansk Håndbold Forbund)
Mikkel Larsen, Vojens Speedwayklub (Dansk Motor Union)
Natascha Johansen Heien, Rebild Håndbold (Dansk Håndbold Forbund)
Noah El Ouaamari, Nivå-Kokkedal Fodboldklub (Dansk Boldspil Union)

 

Her ses Andreas Ingvordsen efter sin studentereksamen.

 

Her ses DIF og Nordea-Fondens Fidusbamse Victor Y

 

Du kan følge afstemningen og optakten til uddeling af prisen som Årets Holdkammerat på Facebook.

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.