Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Når DM-K svømmes på hjemmebane


15-11-2015 20:02:39:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den 26. – 29. november svømmes der DM-K og DJM-K i Gladsaxe – en oplevelse, der er lidt federe end ellers, når der svømmes på hjemmebane.


Jonas Vibsig Berding træner til dagligt i Gladsaxe Svømmeklub, og det er derfor en ekstra fed oplevelse at skulle være med til Danmarks Mesterskaberne på kortbane i slutningen af november, når hele arrangementet finder sted i hans eget bassin i Gladsaxe.
Den friske svømmer fortæller selv følgende om den kommende oplevelse:

 

- Det er en fryd at opleve ens daglige træningsanlæg, hvor man dag ud og dag ind har tilbagelagt baner og dyrket gentagelser ud i det absurde, endelig undergå forvandlingen til et sprudlende stadion med tilskuer på lægterne. Jeg husker det fra DM-K i 2013. Det er altid en forløsning at svømme toppet og nedtrappet – på hjemmebane er det ekstatisk.

 

Jonas stiller op i 50 og 100 fly, 50 bryst, 50 fri samt 100 IM. Disse løb byder både på konkurrence fra OL svømmere og juniorrekordholdere. Men dette er ikke noget, der skræmmer den 19-årige svømmer.

 

- Den hjemlige kulisse indgyder overskud, fortæller Jonas. Det er følelsen af, at have et lille forspring fra start. At jeg skal dele den med stjerneskud, rører mig ikke. Det er selvfølgelig inspirerende at overvære svømning på internationalt niveau – det tager jeg til mig – men de har to arme og to ben ligesom mig. Ellers svømmer de i deres egen kategori. Jeg forsøger bare at fokusere på min egen præstation.

 

For når Gladsaxe Svømmehal i fire dage forvandler sig til et større svømmestadion med tilskuere og heppende holdkammerater er det med besøg fra svømmere som Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC), Viktor B. Bromer (Aalborg Svømmeklub), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub), Daniel Skaaning (VAT CPH/STT/NTC) og Pernille Blume (Gladsaxe Svøm/NTC).

 

Jonas er i hvert fald mere end klar til at skulle vise sit værd på hjemmebane, og ser frem til stævnet med spænding.

 

- Forberedelsen begynder allerede, når forrige topning slutter. Det er klart, at det spidser til, som stævnet nærmer sig. Jeg forsøger at leve med stoisk balance og ligevægt, selvom en så tidskrævende hobby selvfølgelig kræver, at man renoncerer på visse punkter. Men når jeg gør regnskabet op, er det altid en overskudsforretning. Op mod dagen lever jeg så mere og mere puritansk. Til sidst kan jeg dårligt være i min egen krop, og når dagen så endeligt oprinder, er det en blanding af højspændt ængstelse og et lettelsens suk, fortæller Jonas forventningsfuldt og fortsætter:

 

- Jeg forventer at løfte mig eget niveau endnu et nøk opad og indløse de tilgodehavende resultater, jeg selv synes at have sparet op til. Jeg ser frem til at vise mit værd, og hvor skulle det ske fyldest bedre end på min egen hjemmebane? Jeg er sikker på, at rammen nok skal facilitere de bedste muligheder for hurtig svømning, og hvis stemningen bare tangerer til DM-K i 2013, er det upåklageligt, slutter Jonas af.

 

SvømmeSport er på pletten i Gladsaxe Svømmehal ved alle fire finaleafsnit, når DM-K løber af stablen den 26. – 29. november, så husk at følge med her på siden til den tid, hvor der vil blive slået spændende historier op, og hvor de nyeste resultater offentliggøres.

 

Du kan også se startlisten til stævnet her

 

Jonas Vibsig Berding er klar til DM-K i Gladsaxe. Foto: Privat.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.