Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Status på Great Danes


17-11-2015 12:00:00:
Af: Anna Birkbak

De otte herresvømmere, der i øjeblikket er med i truppen, har netop gennemført en interessant test-weekend på Bellahøj.


Det er et stykke tid siden, vi har hørt fra Great Danes-holdet, og de har da også ”svømmet under radaren” i en længere periode. Tiden er gået med træning, træning og mere træning – og i weekenden den 11.-13. november altså en test på Bellahøj Svømmestadion.

 

I denne sæson består truppen af i alt otte svømmere:

Magnus Jákupsson – Farum Svømmeklub

Kevin Witt Christensen – Farum Svømmeklub

Christian V. Rasmussen – STO/Odense Svømmeklub

Nicholas Blanch – Aalborg Svømmeklub

Jonas Kistrup – Lyngby Svømmeklub

Marcus Krøyer Svendsen – Kvik Kastrup

Anton Bromer – Aalborg Svømmeklub

Jacob Jørgensen – Kvik Kastrup

 

Under landstræner Dean Boles’ ansvar har de otte svømmere skullet igennem en tredelt test, hvor formålet var at fortsætte arbejdet med at opbygge en individuel profil for hver enkelt svømmer – et ”snap shot” af deres fysiske præstationsevne, som landstræneren kalder det.

 

Det inkluderede 1) en laboratorietest, som målte på styrke, væskeoptag og laktatniveau, 2) en test i vand for at måle på effektivitet per armtag, feedback på baggrund af en video med start og vendinger, samt en aerob/anaerob step test, og 3) søvn-monitorering.

 

- Swimming was done at Bellahøj and the lab work at Brøndby, fortæller landstræner Dean Boles. Many thanks to Lars Johannsen, Susanne Jørgensen and Christian Hartz, all with Team Denmark. I was pleased with how the swimmers conducted themselves through the camp – these young men show promise and it is our intent to assist them and their coaches to reach their potential. A full diagnostic summary of the weekend will go to the coaches and swimmers for review, and then hopefully a dialogue between myself, the sport science team and the coach-swimmer-tandem will develop.

 

I indeværende sæson har Great Danes-truppen mulighed for at deltage ved flere stævner:

  • 4+ svømmere vil blive udvalgt i forbindelse med DM-K og DJM-K til at svømme Nordiske Mesterskaber 11.-13. december i Bergen.
  • En del af gruppen udvælges desuden til det, Dean Boles kalder en Euro Tour med to stævner i Antwerpen (Flanders Cup) og Luxembourg (Euro Meet) i tæt forlængelse af hinanden i slutningen af januar. Imellem stævnerne vil der være fire dage med intensiv teknisk træning.
  • Efter Danish Open til foråret vil en gruppe af svømmerne deltage ved Bergen Swim Festival i maj måned. 

 

I mellemtiden arbejder Dean Boles derudover på at få mere samlet træningstid til Great Danes-truppen i løbet af sæsonen:

 

- We hope to provide some training opportunity at Bellahøj while the Olympic Hopefuls are away in camp early February and any other available space in the same manner. I personally believe in bringing “like abilities and shared vision of performance achievement” together in a training environment.

 

Der er altså nok at se frem til for de otte herrer, som om blot to uger skal deltage ved de Danske Kortbanemesterskaber. Her vil Dean Boles også være til stede, inden han tager med EM-truppen til de Europæiske Kortbanemesterskaber i Israel i starten af december, samt med NM-truppen til Bergen et par uger senere. Boles bruger i øjeblikket det meste af sin tid på at rejse Danmark tyndt og besøge klubber som Vejle, Horsens, Silkeborg, Odder og Aarhus, og han har planlagt flere besøg i de sjællandske klubber, inden kortbanestævnerne fylder kalenderen helt.

 

Du kan læse mere om Great Danes på svoem.org.

 

Se de seneste nyheder

26-04-2018 09:00:00

Afsløringen fandt sted ved Københavns Kongres & Event Award på Københavns Rådhus onsdag aften.

 
24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder.