Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Fysiologiske tests skal gøre svømmerne bedre


24-11-2015 19:34:25:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Hovedstadens Svømmeklubs elitetræner Olaf Wildeboer står i spidsen, når klubben forsøger sig med fysiologiske tests, der skal forbedre svømmernes præstationer.


I Hovedstadens Svømmeklub forsøger trænerteamet sig med fysiologiske tests, der skal vurdere de ældre svømmeres form og derefter planlægge træningens tid og intensitet ud fra det. Tests, der på sigt skal gøre svømmerne bedre.

 

Det er elitetræner Olaf Wildeboer, der står for disse tests i samarbejde med cheftræner Øyvind Røsland og talentudvikler og træner for Årgang 1 Christoffer Jørgensen.

Olaf fortæller følgende om testene:

 

- Vi tester alle svømmere fra førsteholdet og nogle fra Årgang 1, fortæller han. Vi har to tests. Den ene hedder Distance Test på 3 km, og ser på svømmernes aerobiske evne, og den anden hedder Step Test, der indeholder 10 x 200m ved forskellige intensiteter.

 

- Målet ved disse er at se, hvilken form svømmerne er i og være i stand til at planlægge træningstider og intensitet for den næste periode. Vi har disse tests i slutningen af hver periode, så vi kan se, hvilke forbedringer svømmeren har haft, og for at finde fejlene i deres forberedelsen, hvis der er nogle.

 

Idéen med disse tests er, at svømmerne hele tiden intensiveres, og det giver en bedre føling både hos trænere og svømmere for, hvor der skal sættes ind for at forbedre.

 

- Udover det, er det et godt værktøj til at se, om der er forbedring, eller om jeg skal arbejde mere ved nogle områder end andre på bestemte tider i sæsonen, udtaler Olaf Wildeboer.

 

Og glædeligt for trænere og svømmere i Hovedstadens Svømmeklub, kan man allerede se forbedringer takket være disse tests.

 

- I disse fire måneder, hvor vi har forsøgt os med disse tests, er det bevist, at de virker, fortæller Olaf. Træningsintensiteten er mere præcis, hvilket kommer af svømmernes forbedringer, og dette fører til, at de svømmer hurtigere til konkurrencerne.

 

- Disse tests er mest til de ældre svømmere i klubben, og målet er at inddrage videnskab i deres svømmeprogrammer, så vi kan komme tættere og tættere på de internationale topsvømmerne, og om nogle år selv have nogle internationale svømmere.

 

Og disse tests er klart noget, Olaf Wildeboer vil anbefale andre klubber, såfremt de har ressourcerne til det, men påpeger samtidig, at det er forskelligt fra klub til klub, hvordan man når sine mål.

 

- Hvis klubberne har værktøjer, viden og budgettet til det, så vil jeg anbefale det, fortæller han. Men jeg tror på, at der er mange måder at nå ens mål på, og hvad der virker for mig, virker måske ikke for alle andre. Sport på elitebasis bliver nødt til at være videnskabeligt baseret, og som videnskaben udvikler sig, bliver vi nok nødt til ændre den måde, hvorpå vi træner eller forbedrer hver træning.

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.