Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Jeg føler mig virkelig klar til DM”


25-11-2015 14:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Emily Gantriis (Helsinge Svømmeklub) er med, når DM-K svømmes fra i morgen af, og der venter en mulig plads på NM-holdet – hvis alt går, som det skal.


Fra i morgen af og helt frem til søndag skal Danmarks Mesterskaberne på kortbane svømmes i Gladsaxe Svømmehal, og det er samtidig her, nogle af juniorsvømmerne har mulighed for at kvalificere sig til Nordiske Mesterskaber den 11. – 13. december i Bergen, Norge.

 

Helsinge Svømmeklubs Emily Gantriis er en af de juniorsvømmere, der skal kæmpe om en plads på holdet, og det er noget, som 99’eren ser frem til.

 

- Jeg håber, at jeg kvalificerer mig, fortæller hun. Jeg har haft en virkelig god start på denne sæson med en masse personlige rekorder i alle løb, så jeg føler mig virkelig klar til DM.

 

Emily stiller op i 50, 100, 200 og 400 fri, og udsigterne til at svømme nogle hurtige løb ser gode ud, dagen før det går løs.

 

- Vi har brugt A-kravet som et pejlemærke for, hvad jeg som udgangspunkt skulle gå i 100 crawl i år, udtaler Emily. Jeg gik A-kravet til Vestdanske Mesterskaber, så jeg håber, at jeg kan forbedre min tid til DM-K.

 

Emily går efter at kvalificere sig til NM i 100 og 200 fri, og en sådan kvalificering ville i den grad betyde noget for den unge svømmer, der har trænet hårdt for at nå sine mål.

 

- En kvalificering ville betyde virkelig meget. Det viser, at alt det hårde arbejde, jeg har lavet i efteråret, har båret frugt.  Det er fedt at konkurrere mod nogle nye konkurrenter og få noget erfaring. Det er også altid sjovt, at være af sted med landsholdet, fortæller Emily og fortsætter:

 

- Det ville være en rigtig fed måde at slutte kortbanesæsonen godt af på. Jeg har aldrig været med til Nordiske Mesterskaber før, så det kunne være virkelig fedt!

 

Når DM-K i morgen bliver skudt i gang, er det derfor med et mål om fra Emilys side at kvalificere sig til NM, men samtidig er det vigtigt for hende bare at komme ud og svømme et fedt stævne og sætte nogle personlige rekorder.

 

- Jeg håber selvfølgelig bare på, at jeg kan svømme nogle gode personlige rekorder i alle mine løb, fortæller hun og afslutter:

 

- Jeg forventer, at det bliver et sjovt stævne med rigtig god stemning.

 

SvømmeSport ønsker Emily held og lykke med den eventuelle kvalifikation til Nordiske Mesterskaber, der bliver afviklet i Bergen, Norge den 11. – 13. december.

 

Når finaleafsnittet på søndag er blevet svømmet færdig, vil holdet til Nordiske Mesterskaber blive udtaget.

 

SvømmeSport følger naturligvis alle DM-K’s finaleafsnit på helt tæt hold, og du kan finde startlisten til stævnet her.

 

Derudover kan du se kravene til Nordiske Mesterskaber her.

 

Her ses Emily i favoritdisciplinen crawl. Foto: Jesper Nielsen, STT Foto.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.