Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


"Det var helt ubeskriveligt!"


28-11-2015 18:00:00:
Af: Anna Birkbak

Når man når sit mål, er det en forløsning uden lige. Sådan oplevede Trine Kjøngerskov sin danske juniorrekord i morges.


Der var jubel i hallen, da Herning Svømmeklubs Trine Kjøngerskov i formiddags slettede Frederikke Glæsners 13 år gamle juniorrekord på 200 butterfly. Og for Trine selv oplevede hun da også selv denne kraftpræstation på 2.13.20 som en fantastisk forløsning:

 

- Det har været en rigtig stor dag for mig, fortæller Trine her til aften. I morges var meget ubeskriveligt. Dansk Juniorrekord er noget, jeg har set frem til længe, og jeg har kæmpet meget hårdt for det meget længe i min træning. Jeg har lagt mange kræfter i det. Så det var lidt som en åbenbaring at få den. Jeg vidste heller ikke, det var den ældste juniorrekord, der stod tilbage. Men jeg vidste, at den var rigtig gammel, jeg har kigget på den rigtig mange gange! Så den har været meget synlig for mig, og at få at vide, at det er den ældste gør det jo bare endnu federe.

 

Hun har netop svømmet finalen på distancen, og tiden var desværre et stykke fra i morges. Men Trine smiler alligevel: 

 

- Jeg har hele dagen været oppe på taget og flyve, og jeg har fået en masse sms’er. Jeg har bare været enormt påvirket af alle de mennesker, der har snakket til mig. Det tror jeg har påvirket mig og gjort mig meget træt. Jeg var måske ikke totalt forberedt her til aften, det er måske lidt juniorsvømmer-agtigt, griner Trine.

 

For to måneder siden fik Trine en knæskade, som ifølge hende selv fik hende til at give op på rigtig mange ting. Men det gjorde hende også stærkere:

 

- Det gav mig også viljen til at kæmpe endnu mere, og jeg har bare vist den sidste måned, at jeg har givet alt, hvad jeg havde, og at jeg måtte indhente de ting, jeg blev sat tilbage på. Så jeg tror den kamp gjorde, at det lykkedes i morges!

 

Trine med sin DJM-guldmedalje.

 

Trine ser nu frem til NJM den 11.-13. december, som hun højst sandsynligt bliver udtaget til i morgen aften, når holdet offentliggøres. A-kravet er 2.24.80, så den danske juniorrekord er et godt stykke under. Især glæder hun sig til at vise, at der er mere i hende:

 

- Jeg tager alt med, og jeg lærer rigtig meget af det. Det gjorde lidt ondt her til aften, fordi jeg ved der er mere i den, men så glæder jeg mig bare endnu mere til at vise det, blandt andet til NJM! Det er der fuldt fokus på, slutter Trine.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.