Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


13 år gammel dansk juniorrekord slettes lørdag af Herning-svømmer i Gladsaxe Svømmehal


28-11-2015 20:39:00:
Af: Nora Thomsen

Trine Kjøngerskov forbedrer lørdag den danske juniorrekord i 200 m butterfly ved DMK. 


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, lørdag, den 28. november 2015:

Siden 2002 har pigernes danske juniorrekord i 200 m butterfly været noteret i tiden 2.13,46. Det blev der ændret på lørdag formiddag ved DMK i Gladsaxe Svømmehal.
Svømmeren, som formåede at slette den 13 år gamle juniorrekord, er Trine Kjøngerskov fra Herning Svømmeklub. Trine noteres lørdag formiddag for tiden 2.13,20 og forbedrer dermed den gamle rekordtid med 26/100 sekunder. En virkelig flot præstation af Herning-svømmeren, der således sletter den tidligere rekordindehaver, Frederikke Glæsner, fra rekordlisten og overtager den fornemme plads.

Lørdag blev også dagen hvor svømmeren Tobias B. Bjerg, AGF, formåede at forbedre sin egen danske rekord i 50 m brystsvømning med 4/100 sekunder i tiden 27,44. 17-årige Tobias er fortsat juniorsvømmer og sætter dermed samtidig dansk juniorrekord på distancen.


Tobias B. Bjerg på vej mod nye rekorder i kortbanebassinet lørdag. Foto: Jesper Nielsen.

For svømmeren Viktor B. Bromer blev lørdagens konkurrencer de sidste ved disse danske mesterskaber da han søndag skal blive klar til afrejse til EM på kortbane i Israel.
Aalborg-svømmeren formåede lørdag aften at sætte et fint punktum ved DMK med en overbevisende sejr i 200 m butterfly, hvilket er den 22-årige svømmers primære løb ved EMK i Israel. Spændende bliver det at følge Viktor Bromer, når kulissen i næste uge udgøres af kortbanebassinet i ”National Olympic Swimming Pool” i den israelske by, Netanya.

Før lørdagens konkurrencer havde 21 svømmere klaret NJM-kravtider. Med lørdagens konkurrencer i hus, kan der nu tilføjes ni svømmere.

De ni nye svømmere på listen er:
Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub
Trine Kjøngerskov, Herning Svømmeklub
Jonas Bruun Sleiman, Esbjerg Svømmeklub
Johan Bragason, Vallensbæk IF Af 1939
Simon Vingolf Larsen, Esbjerg Svømmeklub
Freja Gram, Gladsaxe Svøm/GSC
Klaudia W. Mogensen, Silkeborg Svømmeklub
Johan Müller, Svømmeklubben Triton Ballerup
Simon Lundby Pedersen, Esbjerg Svømmeklub

Da listen nu er på mere end de maksimale 24 junior-svømmere, bliver det særdeles spændende at se, hvordan pladserne på holdet endeligt fordeles, hvilket afsløres søndag aften i Gladsaxe Svømmehal i direkte forlængelser af finaleafsnittet.

Søndag aften bliver også NM-holdet præsenteret i Gladsaxe Svømmehal. Her udtages i alt 10 svømmere. Ifølge Dansk Svømmeunions landstræner, Dean Boles, vil der blive udtaget et rigtig godt hold, som skal repræsentere Danmark i Bergen når det går løs i perioden 11. – 13. december.

- Jeg er meget tilfreds med de præstationer, der indtil videre er blevet leveret ved DM i Gladsaxe, og jeg er ikke i tvivl om, at vi får udtaget et rigtig godt hold på 10 svømmere, som skal deltage i NM i Bergen om få uger, udtaler Dean Boles, landstræner i Dansk Svømmeunion.

Udtagelseskriterier og kravtider til NJM
Udtagelseskriterier og kravtider til NM

Se alle dagens resultater på: http://www.livetiming.se/program.php?cid=2485&session=1

Danmarksmesterskaberne fortsætter i morgen, søndag, med indledende afsnit klokken 09.30 og finaler klokken 17.00.

Vejledende tidsplaner samt program oversigt for indledende afsnit
Vejledende tidsplaner samt program oversigt for finaleafsnit

Live-streaming
Dansk Svømmeunion live-streamer fra mesterskaberne. Således kan alle afsnit følges via: https://www.youtube.com/watch?v=mKyQi6gfAXU&feature=youtu.be

Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning med deltagelse af såvel den kendte elite som nye stjerner på vej. 

Presseakkreditering påkrævet under DM på kortbane
Alt presse skal henvende sig i presseområdet ved fremmøde, hvor Dansk Svømmeunion vil tildele akkrediteringer.

Kontaktpersoner 
For henvendelse vedrørende seniorsvømmernes resultater henvises til Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, på mobil: 29 20 61 60. 
For spørgsmål til NM-udtagelser henvises til Dansk Svømmeunions landstræner, Dean Boles, på mobil: 29 20 61 58.
For spørgsmål til NJM-udtagelser henvises til Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, på mobil: 20 62 13 50.
Presseakkrediterings-spørgsmål kan rettes til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på mobil: 21 49 09 37.

DM på kortbane afholdes i samarbejde mellem Gladsaxe Svømmeklub og Dansk Svømmeunion.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Tags: DMK2015

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.