Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Danish Open 2016 – #All for Rio


02-12-2015 16:23:25:
Af: Nora Thomsen

Svømmesport har fået følgende fra Dansk Svømmeunions sportsafdeling:

Vi har gennem efteråret arbejdet intensivt for at give Danmark det bedst tænkelige afsæt for gode svømmepræstationer ved OL i Rio."


Sportchef Lars Green Bach udtager: Danish Open 2016 er en af tre danske muligheder for OL-kvalifikation, og stævnet bliver nu også et helt centralt element i forberedelsen af svømmerne på vilkår, der på nogle måder matcher vilkårene i Rio.

 

Rio-legenes svømmekonkurrencer svømmes med indledende afsnit klokken 13.00 og finalestart klokken 22.00 (lokal tid), og efter forskellige sonderinger i løbet af efteråret, er det lykkedes at skabe mulighed for at Danish Open 2016 kan afvikles på samme vis. Sportsafdelingen vurderer, at det er helt afgørende for en optimal forberedelse og forfølgelse af Danmarks olympiske potentialer, at svømmerne kan tilrettelægge deres konkurrencestrategier ud fra de vilkår konkurrencerne i Rio finder sted under. Til dette hører i høj grad stævneafsnittenes afviklingstidspunkter, som er tilrettelangt ud fra kommercielle interesser fra de amerikanske TV-stationer.     

      

Sportsafdelingen ser frem til, at dansk svømning på den måde kan være med til at give vores olympiske svømmere en helt afgørende support. Støtte og opbakning fra hele SvømmeDanmark – svømmere, trænere, ledere, forældre og officials – har stor betydning for holdet, der skal repræsentere os alle sammen ved konkurrencerne i Rio. Derfor skal der også lyde en stor tak til alle dem, der har bidraget til, at denne mulighed omkring Danish Open i 2016 kan realiseres. Det er meget værdsat – både af Sportsafdelingen og af de svømmere, som har mulighed for at konkurrere for Danmark når det går løs i Rio i august måned 2016.
 

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.