Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Fire danskere til Duel in the Pool


09-12-2015 19:30:00:
Af: Anna Birkbak

Hvert andet år tørner et europæisk All Star-hold sammen med de bedste svømmere fra USA. Denne weekend kæmper fire danske svømmere for den europæiske ære.


Der er lagt i ovnen til et opgør af de helt store: Europa mod USA. Og Europa har aldrig vundet, men kommer tættere på for hver gang.

 

Der er derfor alt at vinde og intet at tabe for det europæiske All Star-hold, når de møder USA denne weekend i Indianapolis for at svømme Duel in the Pool. Sidste år var Europa ét sølle point fra USA i den samlede score (131-132), da det lykkedes amerikanerne at vinde det allersidste løb under duellen i Skotland - 4x200 mixed holdmedley. Så i år krydser vi findre for, at europæerne trækker det længste strå.

 

Duel in the Pool er dog ikke bare noget man deltager i - det er noget, man bliver indbudt til. Og det er følgende fire danskere:

 

Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC)

Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub)

Viktor B. Bromer (Aalborg Svømmeklub)

Lotte Friis (Gentofte Swim/NTC/NBAC)

 

Disse fire internationalt kendte navne - hvoraf Jeanette Ottesen har vundet to sølv- og en bronzemedalje, og Viktor Bromer én sølvmedalje, ved de netop overståede Europæiske Mesterskaber på kortbane - er en del af et super stærkt hold på i alt 40 europæere, der nok skal give USA's 40 svømmere kamp til stregen.

 

Udover danskerne er blandt andet Katinka Hosszu, Ranomi Kromowidjojo, Yuliya Efimova, Laszlo Cseh, James Guy, Vladimir Morozov, Arkady Vyatchanin og Gregorio Paltrinieri med - hvoraf både Hosszu og Paltrinieri begge satte nye WR'er ved EMK i sidste weekend!

 

Dog ser det amerikanske hold også meget stært ud, og man kommer ikke udenom profiler som Missy Franklin, Jessica Hardy og det uhyggeligt stærke herrehold med Matt Grevers, Conor Dwyer, Nathan Adrian, Connor Jaeger og ikke mindst Ryan Lochte i spidsen.

 

Konkurrencerne vil finde sted i det nyligt istandsatte Indiana University Natatorium i Indianapolis, og der vil være konkurrencer hhv. fredag aften og lørdag eftermiddag (lokal tid). Her på siden vil vi naturligvis følge op på de danske - og europæiske! - resultater.

 

Her finder du det europæiske hold.

Her finder du det amerikanske hold.

 

Du finder alle resultater på Omegatiming.com.

 

Og så kan du læse mere om stævnet og se stævneprogram m.m. på Usaswimming.org.

 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.