Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Fire vikinger til Amsterdam Swim Cup


10-12-2015 18:00:00:
Af: Anna Birkbak

I denne weekend skyder The Vikings, herunder Sarah Bro, der giver os et par ord med på vejen, deres langbanesæson i gang med et højt profileret stævne i Amsterdam.


Mens fire danskere er i Indianapolis, USA, og over 30 er i Bergen til NM/NJM, så er en lille gruppe af Vikings taget til Amsterdam, hvor de i weekenden deltager i sæsonens første langbanestævne.

 

Amsterdam Swim Cup finder sted 11.-13. december, og det er det første hollandske kvalifikationsstævne til OL i Rio. Af den grund er stævnet velbesøgt af en lang række europæiske profiler, både fra Holland og ikke mindst Frankrig.

 

De fire danske vikinger, der skal repræsentere de rød-hvide farver, er:

 

  • Julie Aglund Laruidsen (Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC)
  • Sarah Bro (Gentofte Swim/NTC)
  • Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC)
  • Amalie Mikkelsen (Hovedstadens Svømmeklub)

 

SvømmeSport har her til aften fanget en veloplagt Sarah Bro på vej tilbage til hotellet efter en træningssession i langbanebassinet:

 

- Vi bor tæt på poolen, så det er super fedt, fortæller Sarah Bro. Det er en lækker hal, som er lidt større end vi er vant til. Og så er der bare rigtig højt niveau, mange af de europæiske profiler er her, mange franske svømmere især, så det er spændende!

 

Sarah Bro har haft et meget succesfuldt EM Kortbane, der sluttede i søndags, så hun har ikke haft tid til at hvile på laurbærrene. Men det virker heller ikke som om, der er brug for det:

 

- Jeg kom til EM med et håb om en finale, hvilket desværre ikke lykkede, da jeg fik en ærgerlig 9. plads i mit primære løb, 200 ryg. Men jeg satte nye PR i nærmest alle løb, og det afspejler egentlig bare den træning, jeg har lagt i det. Jeg er i super god form, så jeg glæder mig meget til at starte langbanesæsonen op nu her.

 

Over de næste tre dage skal Sarah sammen med de tre andre piger og NTC-træner Stefan Hansen derfor ud og se, hvor langt de er nået her kort før jul:

 

- Egentlig handler det bare om at komme ud og teste formen af, at se hvor er vi nu. Jeg har et klart mål om, at Olympic Hopefuls-kravtiden er inden for rækkevidde, og det ville være sindssygt fedt, hvis jeg tog de sidste hundrededele på 200 ryg. Så har jeg i den grad nået målet for sæsonen. Jeg svømmer 200 fri i morgen, 100 ryg lørdag, og 200 ryg søndag. Der er super god stemning hernede, der bliver grinet meget, og Stefan har jo sit dream team med, så det er bare skønt, slutter Sarah Bro af.

 

Udover Sarah Bro, Julie Aglund Lauridsen og Emilie Beckmann er også Frederik Siem Pedersen (Farum Svømmeklub), Sebastian Ovesen (Kvik Kastrup) og Julie Kepp Jensen (JGI/A6) med på Vikings-holdet. Frederik Siem har desværre måttet melde afbud pga. en skulderskade, mens Sebastian har eksamen i disse dage. Julie Kepp er til Nordiske Juniormesterskaber i Bergen.

 

Amalie Mikkelsen deltager i stævnet efter aftale med Stefan Hansen, men er ellers ikke en del af Vikings-truppen.

 

Du finder al information, inkl. resultater, på stævnets hjemmeside.

 

Du kan tjekke startlisten ud inden det går løs.

 

Find al information om The Vikings, inkl. sæsonkalender, på svoem.org.

 

Her ses Sarah Bro i rygstart ved EM Kortbane i Netanya, Israel. Foto: Patrick Kraemer.

 

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub