Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Fire danske juniorrekorder i aftenens finaler ved Nordiske Mesterskaber


11-12-2015 22:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Fredag blev første dag under NM og NJM i Bergen, og både de indledende heats og finalerne bød på flotte resultater.


Nordiske Mesterskaber både for juniorer og seniorer blev i dag skudt i gang i Bergen, Norge, og det var med flotte resultater både hos juniorerne og seniorerne.

 

Hele fire danske juniorrekorder blev svømmet hjem ved aftenens finaler – to individuelle og to holdkapper.

 

Den første rekord blev svømmet hjem af Josefine B. Pedersen (VAT Copenhagen-MK31), der i 100 bryst præsterede den flotte tid 1:07.72. Hun forbedrer derfor sin egen danske juniorrekord sat til DM i Gladsaxe for blot en halv måned siden med 0,56 sekunder.

 

Også i drengenes 100 bryst blev der igen sat dansk juniorrekord. Og igen kunne den forbedres af indehaveren, nemlig Tobias B. Bjerg (AGF’s Svømmeafdeling). I den suveræne tid 59.29 kommer han et godt stykke under minuttet og forbedrer sin tidligere danske rekord med 0,67 sekunder.

 

De to sidste danske juniorrekorder blev her til aften sat i holdkapper – både pigernes og drengenes 4x100 fri.

Pigerne formåede at få alle fire svømmere igennem de i alt 400 meter i den imponerende tid 3:44.80, der sletter den et år gamle danske rekord på 3:46.49.

 

Den danske junior holdkap for piger bestod af:

Emily Gantriis (Helsinge Svømmeklub)

Julie Kepp Jensen (A6)

Josephine Holm (Svømmeklubben Kvik, Kastrup)

Freja Gram (Gladsaxe Svøm/GSC)

 

Hos drengene kunne de fire danske juniorer i holdkappen svømme en hurtig tid på 3:19.07 og sletter dermed rekorden på 3:20.34.

 

Den danske junior holdkap for drenge bestod af:

Giano Grillo (Hovedstadens Svømmeklub)

Simon Vingolf Larsen (Esbjerg Svømmeklub)

Johan Bragason (Vallensbæk IF Af 1939)

Tobias B. Bjerg (AGF’s Svømmeafdeling)

 

Tillykke til de nye indehavere af de danske juniorrekorder!

 

Ud over de flotte nye rekorder fremhæver talentansvarlige Thomas Stub en masse andre flotte resultater og præstationer og roser de danske svømmere for indsatsen ved førstedagen i Bergen.

 

- Vi har haft en god dag, og de har virkelig gjort det godt, fortæller Thomas Stub. Deres niveau er allerede forbedret siden DM på kortbane, og det er også det, der er fokusset.

 

- De bliver ved med at udvikle og forbedre sig, og det er stort set alle, der svømmede hurtigere her til aften, end de gjorde i morges, fortæller han videre.

 

Thomas Stub undlader at fremhæve nogle af medaljevinderne, da der under aftenens finaler er blevet hevet intet mindre end 18 medaljer hjem, hvor 10 af dem var nordiske mestre.

 

-  Der har været en bred og god indsats, hvor der er virkelig mange der har forbedret sig og svømmet nye personlige rekorder, også selvom de satte disse rekorder til DM, fortæller Thomas Stub. Det er egentlig kun på halvanden uge, at de igen har forbedret sig, og det, synes jeg, er enormt positivt.

 

- Det er enormt vigtigt med de svømmere, som vi har her. De skal udvikle sig til at blive fremtidens stjerner, slutter Thomas Stub af.

 

Du kan se alle dagens resultater her.

 

I morgen er danskerne igen i aktion i det norske bassin, og SvømmeSport er endnu engang med på sidelinjen. 

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.