Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Flere nordiske mestre og to nye danske juniorrekorder


13-12-2015 21:28:23:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Tredje og sidste dag ved Nordiske Mesterskaber bød endnu engang på flot svømning og yderligere to danske juniorrekorder.


Som om det ikke var nok med de allerede vundne nye danske rekorder, blev der også lige svømmet to nye hjem her til aften ved Nordiske Mesterskaber. Begge skulle vise sig at være juniorrekorder.

 

Trine Kjøngerskov (Herning Svømmeklub) cutter yderligere af sin danske juniorrekord i 200 fly ved søndagens finale. En rekord, som hun satte så sent som til DM i Gladsaxe i slutningen af november, der lød på 2:13.20.

I dag kunne hun så forbedre sin rekord med næsten et sekund med en flot tid på 2:12.62, hvilket også gjorde hende til nordisk juniormester i disciplinen.

 

Den anden juniorrekord blev sat af de danske holdkap piger i 4x100 holdmedley. De formåede at svømme en suveræn tid på 4:04.62 og forbedrer dermed rekorden på 4:10.25 fra 2010 med næsten seks sekunder.

 

Den danske juniorholdkap for piger bestod af:

Julie Kepp Jensen (A6)

Josefine B. Pedersen (VAT Copenhagen-MK31)

Merete Toft Jensen (Holstebro Svømme Club)

Emily Gantriis (Helsinge Svømmeklub)

 

Tillykke til Trine Kjøngerskov og holdkap pigerne med rekorderne!

 

Svømmer i medaljer og mesterskabstitler

Som de to andre aftener hev danskerne endnu engang en del medaljer hjem. Hele 18 blev til det, heraf 9 nordiske mestre.

 

Talentansvarlige Thomas Stub er ganske tilfreds med aftenens danske præstationer.

 

- Der har været en lille smule træthedstegn, men ellers synes jeg, at det er gået lidt i tråd med de andre dage, udtaler han.

 

Han finder præstationerne ved denne weekends NM og NJM ganske tilfredsstillende, og han mener, at de danske svømmere i den grad har vist deres værd.

 

- Det er en gruppe, der har været godt kørende og forberedt, og så har de været motiverede og i godt humør, fortæller han og slutter:

 

- Alt er klappet så godt, som vi kunne håbe på, så det har været en rigtig fin oplevelse med rigtig mange gode præstationer.

 

Danmark viser sig fra sin bedste side

Udover rekorderne og medaljerne har der også været konkurrence nationerne imellem. Danmark vinder rent faktisk nationskonkurrencen forholdsvist overlegent hos juniorerne med Norge på andenpladsen og Sverige på tredjepladsen, hvor de hos seniorerne kommer på andenpladsen efter Norge.

 

Du kan se alle nationernes placering samt point her

 

Ud over nationskonkurrencen blev svømmerne også målt på bedste præstationer, hvor Danmark også tager en god del af dem. Blandt andre Josephine Holm (Svømmeklubben Kvik, Kastrup) og Tobias B. Bjerg (AGF) lægger sig i toppen hos juniorerne, mens Line Jørgensen Bruun (Aalborg Svømmeklub) og Nicholas Blanch (Aalborg Svømmeklub) gør det samme hos seniorerne.

 

Du kan også her finde en resultatliste, hvor navne, løb, tider og point vil fremgå.

 

Ydermere kan du finde alle dagens resultater her

 

NM og NJM svømmerne ses her efter søndagens finaler med medaljerne om halsen. Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.