Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Man føler sig virkelig som et hold”


14-12-2015 21:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den netop overståede weekend bød som bekendt på Nordiske Mesterskaber. Junioren Trine Kjøngerskov var med og fortæller her lidt om oplevelserne ved stævnet.


Nordiske Mesterskaber blev i weekenden svømmet i Bergen, og det var med deltagelse fra 24 juniorsvømmere og 10 seniorsvømmere fra Danmark.

Det blev et flot stævne, der bød på gode resultater. I alt blev der hevet 56 danske medaljer hjem, hvor 17 af dem var nordiske juniormestre og 10 af dem var nordiske seniormestre. Ud over medaljehøsten blev der da også sat hele 12 nye danske rekorder.

 

Trine Kjøngerskov (Herning Svømmeklub) var en af de juniorer, der præsterede at sætte en ny dansk juniorrekord. Hun cuttede næsten et sekund af den rekord i 200 butterfly, som hun satte så sent som til DM i Gladsaxe i slutningen af november. Tiden er nu nede på 2:12.62.
Med den hurtige tid kunne hun tilmed stille sig øverst på podiet og kalde sig nordisk juniormester i 200 butterfly.

Trine, der i de to uger op til stævnet måtte nøjes med otte vandpas i alt grundet renovering i Herning Svømmehal, har selv følgende at sige om løbet:

 

- Jeg tog af sted til NJM med en forventning om, at jeg skulle svømme over pr., fortæller hun. Jeg havde aftalt med min træner, at jeg skulle svømme et flot indledende løb uden forventninger og uden spænding.

 

Men mod alt forventning svømmede Trine et ganske fremragende løb, hvor hun splittede næsten lige og svømmede med flot teknik i en tid på 2:14.45.

 

- Jeg blev meget overrasket over min morgentid, og igen om aftenen aftalte jeg så med mine trænere, at jeg bare skulle ud og have det sjovt og ikke have så mange forventninger.

 

Men igen overraskede Trine sig selv, da hun gik den suveræne tid på 2:12.62.

 

- Det var vildt! Dansk juniorrekord havde jeg ikke regnet med, da jeg vågnede søndag morgen, fortæller en glad og stolt Trine.

 

Om selve stævnet har Trine kun positive ting at sige.

 

- Stemningen var super god under hele stævnet, fortæller hun. Vi heppede på og med hinanden, og man føler sig virkelig som et hold. Vi griner og jubler sammen og trøster hinanden, når der er brug for det. Det er virkelig nogle dejlige mennesker at være sammen med.

 

- Jeg tager en masse glæde og succes med hjem, og jeg har lært at gå til en opgave meget mere afslappet. Alt i alt kan jeg gå på juleferie med en god fornemmelse i maven og med en vellykket sæson, afslutter Trine.

 

Der skal lyde et stort tillykke til Trine og de andre nye indehavere af de danske rekorder.

 

Alt i alt bød weekendens NM og NJM på rigtig flot svømning, hvor Danmark også vandt nationskonkurrencen hos juniorerne med Norge på andenpladsen og Sverige på tredjepladsen, mens seniorerne kom på andenpladsen efter Norge.

Sådan, Danmark!

 

En glad Trine Kjøngerskov ses her med weekendens vundne medaljer om halsen. Foto: privat.

 

Se de seneste nyheder

21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 
19-04-2018 22:44:44

 

 

 Landstræner Dean Boles evaluerer Danish Open, som blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion i sidste uge. 


 
19-04-2018 21:35:53

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.