Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
Juni
2018
Svømning
Kaunas Grand Prix
Kaunas
29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Stærke tider giver Beckmann blod på tanden


15-12-2015 20:00:00:
Af: Anna Birkbak

Det høje niveau ved Amsterdam Swim Cup tvang Emilie Beckmann til hurtige morgenløb og ikke mindst mod på mere.


I indledende heats på 100 butterfly brød Tune IF/GTI/NTC's Emilie Beckmann den magiske minutgrænse med tiden 59.99, hvilket sikrede hende en plads i finalen ved Amsterdam Swim Cup. Niveauet allerede i indledende heats beskriver flysvømmeren som ekstra højt, så man skulle i den grad være skarp, hvis man ville med videre.

 

I finalen blev det så yderligere til en PR, og med tiden 59.72 satte Emilie et flot punktum for denne sæson:

 

- Det var virkeligt fedt at slutte sæsonen af i Amsterdam, fortæller hun. Jeg nød virkelig at svømme på langbane igen! Selvom en af mine styrker er undervandsarbejdet, så synes jeg min svømning passer bedre til langbane. Jeg finder simpelthen en anden rytme og lethed i min svømning, da den ikke konstant bliver brudt af vendinger, fortæller Emilie og fortsætter:

 

- Generelt var jeg tilfreds med min svømning i weekenden. Målet med stævnet var at kvalificere mig til Olympic Hopefuls, hvilket jeg missede på 100 fly med 19/100. Dog stod jeg i Amsterdam med en følelse af, at jeg ikke kunne have forberedt mig bedre. De seneste tests har vist, at min form var god, og de resultater, jeg opnåede i Israel (ved EM-K, red.), gav masser af selvtillid i banken. Den lille PR på 100 fly giver blod på tanden til de næste mange måneders træning!

 

Som sagt dannede stævnet rammen om rigtig god svømning, og mange af topprofilerne fra Europa var til stede. Emilie fortæller, at hun med det høje niveau blev presset til at give alt fra morgenstunden:

 

- Der skulle der virkelig svømmes til om morgenen, hvis man ville i finalerne om aftenen, da niveauet var i europæisk topklasse. Det kan blandt andet nævnes, at mange af de store kanoner fra Marseille (Florent Manaudou mm.) ikke nåede finalen i 100 crawl, da de tog for let på opgaven om morgenen. For mig resulterede det i, at jeg havde nogle gode morgenløb i både 50 og 100 fly, da jeg simpelthen var nødsaget til at svømme mig fuldt ud om morgenen for at gå videre til finalerne og samtidig få en ”god” bane.

 

Den danske trup bestod udover Emilie Beckmann af Gentoftes Sarah Bro, Hovedstadens Amalie Mikkelsen samt Triton Ballerups Julie Aglund Lauridsen. Også Sarah Bro havde rigtig fine løb, og hun var blot 14/100 fra Olympic Hopefuls-kravet på 200 ryg. Hendes flotte tid, 2.12.53, rakte til en sølvmedalje ved stævnet.

 

Cheftræner på NTC, Stefan Hansen, havde glæden af de fire piger hele weekenden, og det har tydeligvis været med til at give gode resultater, at truppen var så lille og sammentømret:

 

- Vi var jo blot fire piger med, som alle har vores daglige gang inde på NTC, så humøret og holdånden var i top. Vi kender hinanden så godt, at vi ved præcis, hvordan vi skal omgås hinanden både i med- og modgang. Så socialt spændte vi rigtig godt sammen, hvilket nok også er grunden til, at vi alle svømmede relativt godt på trods af, at vi stadig befinder os i kortbanesæsonen, fortæller Emilie og fortsætter:

 

- Stævnet var desuden utrolig velorganiseret, hvilket gjorde, at alt kørte som det skulle – ingen forsinkelser eller andre uregelmæssigheder. Derudover havde de skrottet præmieoverrækkelserne, som jo hurtigt bliver langtrukne og kedelige, og erstattet dem med samba-kvinder, som overrakte vinderne af både A- og B-finalerne deres præmier lige efter løbet. Så deres måde at afholde stævnet på var en del anderledes i forhold til herhjemme, men som sagt rigtig fedt at være med til, slutter Emilie Beckmann.

 

Du kan finde alle resultater på stævnets hjemmeside.

 

Du kan desuden kigge nærmere på kravtiderne til Olympic Hopefuls.

 

Her ses Emilie Beckmann ved EM Kortbane i Israel for få uger siden. Foto: Patrick Kraemer.

 

Se de seneste nyheder

19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.

 
07-06-2018 20:16:00

Fem danske NTC-svømmere deltager den næste håndfuld dage ved Mare Nostrum, hvor de krydser klinger med verdenseliten.