Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Lyngby og Aalborg melder klar til DM-H


18-12-2015 17:00:00:
Af: Anna Birkbak

Elitetræner i Lyngby Svømmeklub, Rasmus Vilsgaard Kristensen, og forsvarende mester Eyleifur Jóhannesson fra Aalborg fortæller om god gejst til træning og en flok motiverede svømmere, der er klar til at forsvare klubfarverne.


I morgen skydes dette års DM for Hold i gang for de resterende to grupper: 1. division og Svømmeligaen.

 

I Kastrup tørner de otte bedste danske klubber sammen lørdag og søndag i, hvad der plejer at være et brag af en svømmefest – det gælder point til klubberne og holdet, og alle svømmere plejer at være topmotiverede. To af de deltagende klubber er hhv. de forsvarende mestre, Aalborg Svømmeklub, samt sidste års bronzevindere, Lyngby Svømmeklub.

 

At svømmerne er motiverede, fornemmer elitetræner i Lyngby, Rasmus Vilsgaard Kristensen, der ser frem til at se svømmerne kæmpe for klubben:

- DM-H er et stævne, som virkelig kan løfte et helt hold, fortæller han. Alle trækker i samme retning. Vi har heldigvis en rigtig positiv historie fra sidste år, hvor det lykkedes os at hive en tredjeplads hjem. Den præstation har løftet mange fra dengang, og det er klart en positiv fortælling, som vi kan bygge videre på i år!

 

Heroverfor står Aalborg, der sidste år løb med sejren, men som i år har haft en del udskiftning på holdet. Cheftræner Eyleifur ”Leifi” Jóhannessen forsikrer dog, at Aalborg kommer med det bedste, de har:

 

- DM for hold er altid sjovt at være med til. Nu er det halvandet år siden, vi vandt på hjemmebane i Aalborg. Siden april 2014 har der dog været mange ændringer på holdet, som deltog ved DMH. En tredjedel af holdet, der vandt i Aalborg, er stoppet med at svømme, og nye svømmere er kommet til, fortæller Leifi og fortsætter:

 

- Vi satser stadig på at blande os i kampen om medaljerne, og jeg er meget tilfreds med holdet, og forberedelsen har gået godt. Man ved dog ikke, hvad de andre klubber stiller op med. Uanset hvad, kommer vi for at gøre vores bedste!

 

Kortbanesæsonen lakker så småt mod enden, og DM-H er for mange sidste kraftanstrengelse inden en velfortjent juleferie. De sidste par måneder har været præget af både megen træning og mange stævner, inklusive både DM-K og Nordiske Mesterskaber for juniorer og seniorer i sidste weekend. Heldigvis kan et stævne som DM-H godt hive det allersidste frem i svømmerne, ifølge Rasmus Vilsgaard:

 

- Vi havde et godt DM-K og et rigtig fint nordiske, så den succes vi lige har haft og fortællingen fra et år siden, bygger vi videre på. Derfor har der været god gejst til træning, vi har haft nogle, som har svømmet om løbene og leveret mange gode ting. Folk vil gerne med på holdet! Svømmerne er klart motiverede, de er fuldt på, de ser meget frem til det her. Så jeg er sikker på, det bliver en sjov og spændende oplevelse.

 

Målet er selvfølgelig for begge hold at vinde medaljer endnu en gang, og Rasmus Vilsgaard forudser en tæt kamp om tredjepladsen mellem Lyngby, KVIK Kastrup og VAT CPH, mens Aalborg og Sigma endnu en gang skal kæmpe om guldet.

 

Vi ønsker Lyngby og Aalborg held og lykke i Kastrup denne weekend.

 

Find alle relevante informationer i Dansk Svømmeunions pressemeddelelse.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.