Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Så åbnes der igen op for åbent vand talentudviklingsprojektet


06-01-2016 16:27:14:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Flere svømmere har vist interesse for at prøve kræfter med åbent vand svømning, og der er nu kommet datoer for informationsmøderne omkring talentudviklingsprojektet 2016.


På trods af, at vi kun lige er gået ind i det nye år, og at der i øjeblikket er minusgrader udenfor, er der nu allerede mulighed for at blive en del af åbent vand talentudviklingsprojektet.

 

For tredje år i træk åbnes der nemlig nu op for muligheden for at blive en del af udviklingslandsholdet i åbent vand svømning.

Projektet henvender sig til svømmere, der er juniorer i åbent vand, dvs. årgang 1998, 1999, 2000 og 2001 både for drenge og piger.

 

Talentansvarlig Thomas Stub gik allerede i december måned i gang med at finde svømmere, der potentielt kunne have interesse i at blive en del af åbent vand sporten, da der under DM kortbane i Gladsaxe blev delt invitationer ud.

 

- Vi er i øjeblikket i gang med at finde nogle svømmere, som vil være med i det her, fortæller Thomas Stub. Til DM kortbane var der 11 svømmere, der reagerede positivt på de sedler, der blev delt ud, og det er jeg egentlig meget godt tilfreds med.

 

Thomas Stub uddyber om projektet:

 

- Det handler om at få fat i nogle af de langdistancesvømmere, som kunne gøre sig i det åbne vand, som er et godt supplement til bassinsvømningen.

Vi håber på en relativ bred juniortrup på en 20-25 stykker, hvor der forhåbentlig er nogen, der får flair for det og bryder igennem og rent faktisk ender som senior, der kan vise sig frem.

 

I øjeblikket stilles der med tre åbent vand svømmere, nemlig Laust Moesgaard, Magnus Andersen og Peter Mandrup Madsen, som blandt andet svømmede LEN Cup inde i København i sommers under TrygFonden Christiansborg Rundt, hvilket bød på ganske flotte resultater.

 

- Disse tre drenge er gode eksempler på nogle af dem, som er gået ind i det, og som så rent faktisk har vist sig at have nogle særlige evner i forhold til det her, fortæller Thomas Stub og fortsætter:

 

- Det fungerer som et talentudviklingsprojekt med det fokus at finde nogle, som viser sig at kunne noget inden for åbent vand svømning og forhåbentlig også på et eller andet tidspunkt kan repræsentere Danmark ved nogle internationale seniormesterskaber. Nu har vi f.eks. kørt meget på Nordiske Mesterskaber, hvor vi faktisk er ret godt med, og derudover er vi stille og roligt begyndt at sende dem ud til LEN Cup. Man kan sige, at det næste skridt ville være at se, om man kunne få kvalifikationer til et EM eller eventuelt til nogle World Cup stævner.

 

Når de svømmere, der har vist potentiale på et tidspunkt går fra at være junior til senior, vil de kunne tilbydes aktiviteter med et åbent vand landshold.

 

De foregående år er de interesserede juniorsvømmere blevet inviteret til informationsmøder, hvor de kunne kan få lidt af vide om, hvad det egentlig handler om, og hvad det vil sige at konkurrere i åbent vand.

Derefter har de i løbet af juni måned deltaget i nogle konkurrencer, hvor de har fået råd og vejledning i forhold til at komme ordentligt i gang med åbent vand svømningen. Det er på baggrund af resultaterne ved disse stævner, at der er nogen, der er blevet udtaget til Nordiske Mesterskaber.

 

- Nu lægger vi op til at få nye ind i projektet igen, og derfor vil der i marts måned komme informationsmøder til svømmere og forældre, fortæller Thomas Stub.

 

Der er planlagt to informationsmøder med samme indhold - et øst og et vest og vil ligge på følgende datoer:

Lørdag den 19. marts kl. 14.00-15.00 i Ballerup i pausen mellem indledende og finaler ved Øst Langbane

Søndag den 20. marts kl 14.00-15.00 i Aarhus i pausen mellem indledende og finaler ved Vest Langbane

 

Der er stadig plads til flere til informationsmøderne, så kunne det have din interesse at få mere viden om åbent vand svømning og måske selv prøve kræfter med det, så kan du skrive til talentansvarlig Thomas Stub på mail ts@svoem.dk eller tlf. 20 62 13 50 med dine kontaktinformationer, og så vil du blive kontaktet, når der er en officiel indbydelse klar til informationsmøderne.

 

Vi håber på at se en masse nye juniorsvømmere give sig i kast med åbent vand svømning! Se de seneste nyheder

26-04-2018 09:00:00

Afsløringen fandt sted ved Københavns Kongres & Event Award på Københavns Rådhus onsdag aften.

 
24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder.