Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


De små klubber kan også gøre sig bemærket


08-01-2016 17:40:40:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I flere små klubber rundt om i landet ser man mere og mere fremgang. Solrød Svømmeklub er en af dem, og de tre konkurrencetrænere fortæller her lidt om klubbens fremgang.


Solrød Svømmeklub er en af de klubber, der for tiden oplever stor fremgang i deres konkurrenceafdeling. Og selvom de ikke kan prale af at være blandt de største klubber, mener de tre konkurrencetrænere Katrine Feld, Rasmus Jakobsen og Maria Techt, at de ser en større fremgang i klubben.

 

- Inden for de sidste par sæsoner er det gået bedre for Solrød Svømmeklub ude til de stævner, vi deltager i. Det er efterhånden sjældent, at vi tager hjem fra et stævne uden medaljer og flere svømmere kommer op på podiet.

 

De tre trænere mener, at det gode sammenhold på holdet spiller en stor rolle for klubbens evne til at fastholde svømmerne.

 

- Nu er vi jo en klub med en ret lille konkurrenceafdeling og "kun" mulighed for at træne 4 gange om ugen, hvilket også er en af grundene til, at vi fokuserer rigtig meget på at have et godt sammenhold på holdet, fortæller de.

 

Der ses nemlig en tendens til, at flere dygtige svømmere rykker til større klubber som GTI eller Roskilde, da de har bedre træningsfaciliteter, men ikke desto mindre har Solrød en vis evne til at skabe nogle gode sociale forhold for svømmerne.

 

- Vi har kunne holde fast i en god bid af de hurtige svømmere i de sidste sæsoner. Jeg tror, at dette har rigtig meget at gøre med sammenholdet, vi har svømmere og trænere imellem, fortsætter de.

 

En af de ting, som de tre trænere mener, øger det sociale fælleskab er træningslejre og aktiviteter svømmere og trænere imellem. Så sent som i efterårsferien var de på træningslejr i Korsør, hvor de kort efter sæsonstart havde mulighed for at indvie de nye svømmere på talentholdet.

 

- Det var en rigtig hyggelig tur, fortæller Katrine Feld. Når man nu er på træningslejr bruger man også en masse tid på fællesaktiviteter udenfor svømmehallen, hvilket er med til at styrke sammenholdet. Samtidig har vi lidt flere trænerhænder til rådighed, og mere træningstid end ellers, så det er oplagt at gå mere i dybden med den enkelte svømmers teknik. Så jeg er overbevist om, at en sådan tur har indflydelse på, hvordan holdet fungerer, og de resultater svømmerne får.

 

Og turen til Korsør var da ikke nok, for i påsken 2016 tager klubben også af sted på træningslejr i London, hvor de forventer at blive styrket endnu mere og få lagt en god del træning ind hos svømmerne, således de har mulighed for at forbedre sig endnu mere.

 

- Her (London red.) får vi en masse fede trænings- og oplevelsesmuligheder, og så er London jo et dejligt sted at være. Vi forventer at få forbedret svømmerne rent teknisk, og at vi får styrket forholdet svømmerne imellem og svømmerne/trænerne imellem.

 

Da trænerne bliver spurgt ind til deres langsigtede mål, er svaret klart. De vælger at fokusere på deres gode fællesskab.

 

- Vi vil gerne beholde vores gode fællesskab og sammenhold, samt indstillingen til at alle må være med på vores hold. Derudover håber vi på at blive ved med at klare os godt ude til stævner.

 

Solrød Svømmeklub bliver forhåbentlig en klub, som man i fremtiden skal holde øje med ude til stævnerne.

 

- Vi håber på at kunne få endnu flere af svømmerne med til de større mesterskaber og give dem en god oplevelse i forbindelse med dette, slutter de tre trænere af. 

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.