Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Meilutyte er ovenpå efter albue-operation


11-01-2016 15:30:00:
Af: Anna Birkbak

Den litauiske brystsvømmer kører nu på fuld træningsintensitet igen efter en periode med restitution for sin albue, som hun brækkede i et uheld i september.


Bedre sent end aldrig. Verdensrekordholderen og forsvarende olympisk mester på 100 brystsvømning, Ruta Meilutyte, er nu tilbage på fuld kraft i bassinet i Plymouth Leander.

 

I september måned brækkede litaueren sin albue i et cykelstyrt på vej til træning, og hun har siden været under kniven for at få udbedret skaden. Men det er først i denne uge, at Meilutyte har kunnet strække armen fuldt ud, efter en kirurg fjernede en metalplade indsat i albuen i december.

 

Med syv måneder tilbage inden den 19-årige svømmer skal forsvare sin titel i Rio er der altså pres på for, at både formen, detaljerne og ikke mindst det mentale mindset kan komme på plads. Ifølge en interessant SwimVortex-artikel omkring Meilutytes skuffende resultater ved VM i Kazan har hun brugt meget energi på at være frustreret over at konkurrere imod russiske Yuliya Efimova, der fik en unaturligt kort doping-dom af FINA.

 

Derudover vil OL 2016 være et ganske andet OL end tilbage i London 2012, hvor den blot 15-årige Meilutyte overraskede alt og alle og tog olympisk guld på 100 brystsvømning.

 

Læs mere i SwimVortex' artikel om Ruta Meilutytes påbegyndte træning frem mod OL.

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.