Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Alle fem danskere i aktion ved stævnet i Texas fredag aften


16-01-2016 14:06:04:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Der blev budt på ganske fin svømning ved førstedagen i Austin, Texas, hvor Danmark er repræsenteret med hele fem svømmere.


I Austin, Texas er klokken nu lidt over 7 lørdag morgen, og de er derfor hele 7 timer efter os. Om små to timer begynder dag to ved andet stævne i Arena Pro Swim Series, hvor nogle af de allerstørste amerikanske svømmere mødes. Men først skal der lige gøres status på præstationerne ved fredagens finaler.

For ser man på stævnet med danske øjne, er der bestemt også en del at holde øje med. Hele fem danske svømmere deltager ved stævnet og har alle været i aktion ved fredagens konkurrencer.

 

De fem svømmere er:

Lotte Friis (NBAC/Gentofte Swim/NTC) 

Mads Glæsner (Trojan Swim Club/Sigma Swim Allerød)

Søren Dahl (North Carolina State/Herlev Svømning)

Anton Ørskov Ipsen (North Carolina State/Sigma Swim Birkerød) 

Andreas Schiellerup (North Carolina State/Sigma Swim Birkerød)

 

Første danske svømmer i aktion var Andreas Schiellerup, der stillede op i 100 fri. Han blev her samlet nummer 53 efter de indledende heats i tiden 51.59, der lægger sig tæt op af hans personlige rekord på 51.16.

 

Anden dansker i aktion i det amerikanske vand var Søren Dahl i 100 fly, der gik videre til B-finalen og endte her som 8’er i tiden 54.59. Altså samlet nummer 16, hvor hans tid blev forbedret med 27 hundrededele fra de indledende heats.

 

Så kom turen til vores OL-stjerne Lotte Friis, der skulle vise sit værd i 400 fri. Her kom hun ind som samlet 4’er i tiden 4:07.18 efter en plads i A-finalen.

Hun måtte her se sig slået af Katie Ledecky fra Nation’s Capital, Leah Smith fra UN samt Becca Mann fra North Carolina ligesom Lotte selv.

 

I 400 fri for herre var hele to danske svømmere med, nemlig Mads Glæsner og Anton Ørskov Ipsen. Her kunne Mads Glæsner efter en plads i A-finalen svømme sig helt op på en flot 3. plads i tiden 3:50.81, hvilket var en forbedring fra de indledende heats med næsten 3 sekunder, hvor han svømmede tiden 3:53.20.

Her måtte Mads se sig slået af Jordan Pothain og Michael McBroom.

 

Anton kvalificerede sig til B-finalen i samme disciplin og endte her som 5’er, hvilket betød en samlet 13. plads med tiden 3.53.91, hvilket var en smule langsommere end de indledende heats, hvor han svømmede 3:53.50.

 

Udover de fine præstationer fra dansk side, kunne man blandt andre også finde svenske Sarah Sjöström og ungarske Katinka Hosszu i vandet.

Sarah Sjöström kunne både svømme førstepladsen hjem i 100 fri og 100 fly, mens Katinka Hosszu indtog 4. pladsen i 100 fri.

 

Derudover var amerikanske stjerner som Michael Phelps og Ryan Locthe også at finde i bassinet i dag, så der er masser af fart på ved denne anden del af Arena Pro Swim Series.

 

Ved lørdagens konkurrencer vil Lotte Friis, Mads Glæsner og Søren Dahl alle være at finde i 200 fri, mens Andreas Schiellerup hopper i vandet til 50 fri og Anton Ørskov Ipsen skal ud og konkurrere i 400 medley.

 

Vi følger op på resultaterne her på siden, når lørdagens finaler er svømmet.

 

Du kan finde alle fredagens resultater her.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.