Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Evaluering af DM Årgang gruppe 1


08-02-2016 20:51:59:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I weekenden blev der afviklet Danske Årgangsmesterskaber gruppe 1 på Bellahøj Svømmestadion, og i den forbindelse kommer SvømmeSport her med en evaluering fra to klubtrænere.


Den netop overstået weekend bød på DM Årgang på Bellahøj Svømmestadion, hvor en masse fin årgangssvømning var at finde.

I denne forbindelse har SvømmeSport fået fat i to klubtrænere, der deltog ved stævnet og her dagen derpå har lavet en evaluering af stævnet.

Den ene klubtræner er Chris Christensen fra Herning Svømmeklub, der udtaler følgende om årets DÅM-K:

 

- Her dagen derpå er jeg faktisk ganske godt tilfreds med, hvordan Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2016 forløb. Stævnet var flot arrangeret med få indvendinger herfra.

 

Chris Christensen fortsætter:

 

- Jeg synes generelt, at niveauet var utrolig højt. Jeg husker mine dage som årgangssvømmer. Der var det noget andet at være til et Danske Årgang. Bredden er blevet meget større, flere klubber er repræsenteret i toppen, og svømmerne er overordnet set bedre teknisk, mere bevidste om de rigtige ting og selvfølgelig hurtigere. Specielt synes jeg, at vi (Danmark) er rigtig gode på de korte distancer, hvor jeg dog derimod savner lidt at se noget rigtig flot og hurtig svømning på 200m og derover. Det var meget udtalt til European Games i sommers, hvor vi fik tre medaljer på 50m løb og derimod manglede meget i forhold til resten af Europa på de længere løb. 

 

Om klubbens egne præstationer fortæller Chris ganske tilfreds, at niveauet rykker sig en del, og han fremhæver især pigernes 4x100 medleyholdkap.

 

- I Herning havde vi stor succes ved de netop overståede Danske Årgangsmesterskaber. Vi rykkede generelt niveauet hele vejen igennem. Specielt vores 4x100 HM for piger imponerede mig, hvor de svømmede en 4. plads hjem. Til sammenligning blev den samme holdkap nr. 21 sidste år, hele 30 sekunder langsommere. 

 

Martin Madsen fra Nyborg Svømmeklub har også udtalt sig om weekendens stævne og fortæller følgende dagen derpå:

 

- Det er jo altid spændende at følge DÅM, uanset om det er de tætte finaler, eller om det er de klare vindere, som leverer de virkelige flotte tider. Som træner giver det også en god indsigt i, hvad det er, man forsømmer lidt i den daglige træning. Jeg fik i hvert fald en god portion viden om, hvad vi skal hjem og arbejde på. 

 

Også i Nyborg Svømmeklub har man taget stilling til egne svømmeres præstationer, der generelt set gjorde det rigtig flot ifølge klubtræner Martin Madsen.

 

- Generelt set synes jeg, at svømmerne gjorde det over forventning. Vi har rigtig mange løb, hvor svømmerne formår at splitte flot og tage de tekniske ting fra træningen med over i konkurrence. Samtidig er jeg meget tilfreds med den indstilling, vi kommer med, og at vi henter flere top 8 placeringer fra næstsidste heat.

 

Under weekendens DÅM-K var det Sigma, der samlet kunne hive flest medaljer hjem, mens KVIK svømmede flest guldmedaljer hjem.

Se alle resultaterne på livetiming.

 

Tak til Hernings Chris Christensen og Nyborgs Martin Madsen for de fine evalueringer!

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.