Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Evaluering af DM Årgang gruppe 1


08-02-2016 20:51:59:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I weekenden blev der afviklet Danske Årgangsmesterskaber gruppe 1 på Bellahøj Svømmestadion, og i den forbindelse kommer SvømmeSport her med en evaluering fra to klubtrænere.


Den netop overstået weekend bød på DM Årgang på Bellahøj Svømmestadion, hvor en masse fin årgangssvømning var at finde.

I denne forbindelse har SvømmeSport fået fat i to klubtrænere, der deltog ved stævnet og her dagen derpå har lavet en evaluering af stævnet.

Den ene klubtræner er Chris Christensen fra Herning Svømmeklub, der udtaler følgende om årets DÅM-K:

 

- Her dagen derpå er jeg faktisk ganske godt tilfreds med, hvordan Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2016 forløb. Stævnet var flot arrangeret med få indvendinger herfra.

 

Chris Christensen fortsætter:

 

- Jeg synes generelt, at niveauet var utrolig højt. Jeg husker mine dage som årgangssvømmer. Der var det noget andet at være til et Danske Årgang. Bredden er blevet meget større, flere klubber er repræsenteret i toppen, og svømmerne er overordnet set bedre teknisk, mere bevidste om de rigtige ting og selvfølgelig hurtigere. Specielt synes jeg, at vi (Danmark) er rigtig gode på de korte distancer, hvor jeg dog derimod savner lidt at se noget rigtig flot og hurtig svømning på 200m og derover. Det var meget udtalt til European Games i sommers, hvor vi fik tre medaljer på 50m løb og derimod manglede meget i forhold til resten af Europa på de længere løb. 

 

Om klubbens egne præstationer fortæller Chris ganske tilfreds, at niveauet rykker sig en del, og han fremhæver især pigernes 4x100 medleyholdkap.

 

- I Herning havde vi stor succes ved de netop overståede Danske Årgangsmesterskaber. Vi rykkede generelt niveauet hele vejen igennem. Specielt vores 4x100 HM for piger imponerede mig, hvor de svømmede en 4. plads hjem. Til sammenligning blev den samme holdkap nr. 21 sidste år, hele 30 sekunder langsommere. 

 

Martin Madsen fra Nyborg Svømmeklub har også udtalt sig om weekendens stævne og fortæller følgende dagen derpå:

 

- Det er jo altid spændende at følge DÅM, uanset om det er de tætte finaler, eller om det er de klare vindere, som leverer de virkelige flotte tider. Som træner giver det også en god indsigt i, hvad det er, man forsømmer lidt i den daglige træning. Jeg fik i hvert fald en god portion viden om, hvad vi skal hjem og arbejde på. 

 

Også i Nyborg Svømmeklub har man taget stilling til egne svømmeres præstationer, der generelt set gjorde det rigtig flot ifølge klubtræner Martin Madsen.

 

- Generelt set synes jeg, at svømmerne gjorde det over forventning. Vi har rigtig mange løb, hvor svømmerne formår at splitte flot og tage de tekniske ting fra træningen med over i konkurrence. Samtidig er jeg meget tilfreds med den indstilling, vi kommer med, og at vi henter flere top 8 placeringer fra næstsidste heat.

 

Under weekendens DÅM-K var det Sigma, der samlet kunne hive flest medaljer hjem, mens KVIK svømmede flest guldmedaljer hjem.

Se alle resultaterne på livetiming.

 

Tak til Hernings Chris Christensen og Nyborgs Martin Madsen for de fine evalueringer!

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.