Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
November
2019
14
November
2019
15
November
2019
Svømning
40. Syd Cup 2019
Hjortebro Hallen, Haderslev

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Bassin og omgivelser er designet til at være en mesterskabshal”


17-02-2016 15:53:38:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Med udvidelsen af Hernings bassin forventes det nu, at klubben kan trække endnu større mesterskaber til sig. Sådan lyder det fra træner og sportschef Michael Hinge.


Hernings svømmebassin voksede sig i januar måned endnu større, da det blev udvidet til et 50-meterbassin med 10 baner á 2,5 meter og blev dermed Danmarks største bassin målt på kvadratmeter.

 

Træner og sportschef i Herning Svømmeklub, Michael Hinge, glæder sig over den nye udvidelse og nyder, at der nu er plads til alle.

 

- Det er en fornøjelse at have plads til at tilgodese den enkelte. I alt for mange år har man i HSK (Herning Svømmeklub red.) været nødt til at pakke sig sammen på fire kortbaner, side om side med de offentlige badegæster, der ikke altid har haft forståelse for, hvorfor vi skulle have “så meget plads”, fortæller han og fortsætter:

 

- Den diskussion er vi heldigvis foruden nu. Med 10 baner 50 m á 2,5 m bredde er der plads, og god plads til alle. Vi kan nu i højere grad tilgodese den enkelte og fremelske de kvaliteter, svømmerne går med hver især.

 

Også for svømmeklubbens vedkommende, mener Michael Hinge, at det kommer dem til gode. Forhåbentlig vil de nu være i stand til at tiltrække endnu flere medlemmer end hidtil.

 

- For klubben får det afgørende betydning. Der er ikke alene kommet et 50 meter bassin, men måske endnu vigtigere, 2 øvebassiner på 12 gange 10 meter med henholdsvis 90 og 110 cm dybde. 

 

- Det får afgørende betydning for rekrutteringen til konkurrenceafdelingen, afgørende betydning for den generelle svømmefærdighed i Herning Kommune, og sidst men ikke mindst afgørende betydning for klubbens økonomi og dermed udvikling på alle fronter, fortæller Michael Hinge videre og fortsætter:

 

-  Med et fødselstal på 1000 børn i Herning Kommune ser det ud til, at vi kan udvide vores forretning betragteligt. Ikke at jeg forventer, at alle disse 1000 børn hvert år søger til HSK, men kan vi blot tiltrække et par hundrede af dem og fastholde 15% af dem, ser fremtiden lys ud for HSK.

 

Udover den forhåbentlig større tilstrømning til klubben, som der forventes at se, vil der nu være en del flere større stævner i klubben, og allerede i april måned vil de være værter for Herning Open, der afholdes parallelt med Danish Open på Bellahøj Svømmestadion. Et stævne, der skal åbne op for det nye 50-meter bassin, og som er tiltænkt de svømmere, der ikke deltager ved Danish Open.

 

- Vi afholder det første stævne i hallen parallelt med Danish Open. Det skal fungere som en tilbagevendende begivenhed, og naturligvis som en generalprøve på DM/DJM, fortæller Michael Hinge. 

 

Og Herning Open er da også kun begyndelsen, for det forventes af klubben, at de nu kan tiltrække en del flere store mesterskaber.

 

- Jeg har en klar forventning om, at vi kan tiltrække DM flere gange, og mon ikke vi også kan hente et NJM? Jeg tænker også, at vi skal være værter for andre vandsportsaktiviteter, finnesvømning, vandpolo m.m.

 

- Bassin og omgivelser er designet til at være en mesterskabshal, afslutter Michael Hinge.

 

Mange tak til Michael Hinge for kommentarerne. Du kan læse nyheden fra januar om det nye langbanebassin her.Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.