Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Sebastian Ovesen lader op til Danish Open


21-02-2016 15:00:00:
Af: Anna Birkbak

Vikings-svømmeren fra Kvik Kastrup har i den grad lagt sig i selen for at nå målet om én af de fire eftertragtede pladser på 4x200 fri-holdkappen i Rio.


Sebastian Ovesen (Kvik Kastrup) er i øjeblikket på træningslejr med klubben i Sydafrika, hvor træningsindsatsen og -mængden er skruet helt i top. Der skal nogle kilometer i banken for, at sidste års vinder på 200 fri til DM Langbane kan blive helt klar til Danish Open i april.

 

Her gælder det nemlig den kvalifikation, som Vikings-svømmeren – sammen med en flok af de bedste danske herresvømmere – har fokus på: En plads på den olympiske 4x200 fri-holdkap.

 

SvømmeSport har fået kontakt til Sebastian for at høre, hvordan træningslejren går, og hvordan formen ser ud med lidt under to måneder til kvalifikationen. Læs med herunder:

 

Hvilke langbane-stævner har du deltaget i her i det nye år, og hvordan er det gået?

- I år har jeg deltaget i de to stævner, der var på European Tour, altså Flanders Swim Cup og Euro Meet. Stævnerne gik rigtig godt. Jeg svømmede ny PR i 100 fri, og min 200 fri var den 2. hurtigste tid, jeg har svømmet nogensinde på distancen, så det er rigtig godt, især når man tænker på, hvor tidligt på langbanesæsonen de to stævner lå.

 

Hvordan ser formen ud nu?

- Formen ser rigtig god ud i øjeblikket. Vi træner rigtig hårdt for at få opbygget den aerobe base. Træningen har på det sidste været lange pas med primært fokus på AT og VO2-arbejde, men vi er så småt begyndt at svømme nogle serier med mere fart i. Alt i alt er jeg ret tilfreds med, hvordan formen ser ud på nuværende tidspunkt af sæsonen.

 

Hvordan går træningslejren?

- Træningslejeren går rigtig godt. Vi er i Stellenbosch i Sydafrika, som er et virkelig godt sted at være på træningslejr. Vi har været af sted i otte dage og har stadig en uge tilbage hernede. Indtil videre har vi fået svømmet 15 pas på tilsammen ca. 100 km. Derudover får vi selvfølgelig lavet en masse hård dryland til at understøtte vores vandtræning. Vi skal i slutningen af træningslejeren deltage i en del af den sydafrikanske Gran Prix-serie, så her bliver det spændende at se, hvordan tiderne ser ud efter en hård træningslejr. Jeg skal også se, hvad der skal arbejdes videre med frem mod Danish Open.

 

Hvad er målet til Danish Open?

- Mit mål til Danish Open er at tage én af pladserne på 4x200 fri-holdkappen til OL i Rio. Det er det, alt min træning i år har drejet sig om. Det bliver svært, for konkurrencen fra de andre drenge er hård, men jeg ved det kan lade sig gøre.

 

Mange tak til Sebastian, som vi ønsker en fortsat god træningslejr!

 

Læs mere om kvalifikationskriterierne for de olympiske holdkapper på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.