Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Sebastian Ovesen lader op til Danish Open


21-02-2016 15:00:00:
Af: Anna Birkbak

Vikings-svømmeren fra Kvik Kastrup har i den grad lagt sig i selen for at nå målet om én af de fire eftertragtede pladser på 4x200 fri-holdkappen i Rio.


Sebastian Ovesen (Kvik Kastrup) er i øjeblikket på træningslejr med klubben i Sydafrika, hvor træningsindsatsen og -mængden er skruet helt i top. Der skal nogle kilometer i banken for, at sidste års vinder på 200 fri til DM Langbane kan blive helt klar til Danish Open i april.

 

Her gælder det nemlig den kvalifikation, som Vikings-svømmeren – sammen med en flok af de bedste danske herresvømmere – har fokus på: En plads på den olympiske 4x200 fri-holdkap.

 

SvømmeSport har fået kontakt til Sebastian for at høre, hvordan træningslejren går, og hvordan formen ser ud med lidt under to måneder til kvalifikationen. Læs med herunder:

 

Hvilke langbane-stævner har du deltaget i her i det nye år, og hvordan er det gået?

- I år har jeg deltaget i de to stævner, der var på European Tour, altså Flanders Swim Cup og Euro Meet. Stævnerne gik rigtig godt. Jeg svømmede ny PR i 100 fri, og min 200 fri var den 2. hurtigste tid, jeg har svømmet nogensinde på distancen, så det er rigtig godt, især når man tænker på, hvor tidligt på langbanesæsonen de to stævner lå.

 

Hvordan ser formen ud nu?

- Formen ser rigtig god ud i øjeblikket. Vi træner rigtig hårdt for at få opbygget den aerobe base. Træningen har på det sidste været lange pas med primært fokus på AT og VO2-arbejde, men vi er så småt begyndt at svømme nogle serier med mere fart i. Alt i alt er jeg ret tilfreds med, hvordan formen ser ud på nuværende tidspunkt af sæsonen.

 

Hvordan går træningslejren?

- Træningslejeren går rigtig godt. Vi er i Stellenbosch i Sydafrika, som er et virkelig godt sted at være på træningslejr. Vi har været af sted i otte dage og har stadig en uge tilbage hernede. Indtil videre har vi fået svømmet 15 pas på tilsammen ca. 100 km. Derudover får vi selvfølgelig lavet en masse hård dryland til at understøtte vores vandtræning. Vi skal i slutningen af træningslejeren deltage i en del af den sydafrikanske Gran Prix-serie, så her bliver det spændende at se, hvordan tiderne ser ud efter en hård træningslejr. Jeg skal også se, hvad der skal arbejdes videre med frem mod Danish Open.

 

Hvad er målet til Danish Open?

- Mit mål til Danish Open er at tage én af pladserne på 4x200 fri-holdkappen til OL i Rio. Det er det, alt min træning i år har drejet sig om. Det bliver svært, for konkurrencen fra de andre drenge er hård, men jeg ved det kan lade sig gøre.

 

Mange tak til Sebastian, som vi ønsker en fortsat god træningslejr!

 

Læs mere om kvalifikationskriterierne for de olympiske holdkapper på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.