Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Det er mange år siden, at jeg har været i så god form”


24-02-2016 20:04:25:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Køges Christina Munkholm er inde i en god periode i øjeblikket, hvor skaderne undgås, og der trænes frem mod Danish Open i april.


I øjeblikket er Christina Munkholm (Køge Svømmeklub) på træningslejr i Tyrkiet med sin klub, hvor de træner på langbane og arbejder på formen. Noget, som Christina selv mener, går rigtig godt.

 

- Det er mange år siden efterhånden, at jeg har været i så god form, som jeg er i lige pt.!, fortæller hun. Jeg er kommet godt i gang efter jul og undgået skader.

 

- Lige nu er jeg på træningslejr i Tyrkiet med min klub, hvor vi træner på langbane, hvilket jeg normalt ikke gør derhjemme, så det er super fedt.

 

Christina var i januar måned med på dele af European Tour samt på træningslejr med det norske landshold i Flagstaff i Arizona, USA, hvor hun i den grad fik svømmet en masse meter og fik lagt en del baner bag sig. Nu har fokus så vendt sig mere mod det anerobe, som Christina klart ser fordele i.

 

- Efter tre uger i Flagstaff med en masse meter, er jeg begyndt på det anerobe, siger hun. Det er hårdt, men fedt at mærke den effekt, det giver at træne i højden. Nu skal jeg have en masse fart i kroppen, som jeg kan bygge ovenpå det aerobe.

 

- Jeg har haft et forløb med Bo Jacobsen, så min træning handler rigtig meget om teknik, undervandsarbejde og styrke. Hver dag inden træning snakker jeg med Stig (Michaelsen, klubtræner red.) om hvilket fokus, jeg har valgt at fokusere på i dag, sådan så det hele tiden varierer, så det er lettere for mig at holde fokus, når alle træninger ikke omhandler det samme.

 

Og selvfølgelig ligger fokus for Vikings 2 svømmeren også en del på det kommende Danish Open, der skal svømmes i april måned på Bellahøj Svømmestadion, hvilket der arbejdes en del med i træningen.

 

- Danish Open spiller en stor rolle i min daglige træning, og det har stævnet gjort hele sæsonen. Min træning er lagt efter Danish Open, så det er også der, jeg har min topning, fortæller Christina.

 

Og som om, at Danish Open ikke skulle være nok, er der også en lille forhåbning om noget lidt større.

 

- Jeg skal da være ærlig og sige, at jeg håber, vi er fire piger, som kan svømme under kravet i 4x200 fri til EM og derefter får lov til at prøve at kvalificere os til OL. Det ser lidt svært ud efter udmeldingen med, at Mie ikke satser på 200 fri, men det skal ikke ændre på min målsætning, og det er at svømme under 2.01.

 

Mange tak til Christina Munkholm for det lille interview – vi håber på at se flotte resultater fra den formstærke svømmer i denne sæson! 

 

Se de seneste nyheder

03-07-2020 13:02:48

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.