Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Det er mange år siden, at jeg har været i så god form”


24-02-2016 20:04:25:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Køges Christina Munkholm er inde i en god periode i øjeblikket, hvor skaderne undgås, og der trænes frem mod Danish Open i april.


I øjeblikket er Christina Munkholm (Køge Svømmeklub) på træningslejr i Tyrkiet med sin klub, hvor de træner på langbane og arbejder på formen. Noget, som Christina selv mener, går rigtig godt.

 

- Det er mange år siden efterhånden, at jeg har været i så god form, som jeg er i lige pt.!, fortæller hun. Jeg er kommet godt i gang efter jul og undgået skader.

 

- Lige nu er jeg på træningslejr i Tyrkiet med min klub, hvor vi træner på langbane, hvilket jeg normalt ikke gør derhjemme, så det er super fedt.

 

Christina var i januar måned med på dele af European Tour samt på træningslejr med det norske landshold i Flagstaff i Arizona, USA, hvor hun i den grad fik svømmet en masse meter og fik lagt en del baner bag sig. Nu har fokus så vendt sig mere mod det anerobe, som Christina klart ser fordele i.

 

- Efter tre uger i Flagstaff med en masse meter, er jeg begyndt på det anerobe, siger hun. Det er hårdt, men fedt at mærke den effekt, det giver at træne i højden. Nu skal jeg have en masse fart i kroppen, som jeg kan bygge ovenpå det aerobe.

 

- Jeg har haft et forløb med Bo Jacobsen, så min træning handler rigtig meget om teknik, undervandsarbejde og styrke. Hver dag inden træning snakker jeg med Stig (Michaelsen, klubtræner red.) om hvilket fokus, jeg har valgt at fokusere på i dag, sådan så det hele tiden varierer, så det er lettere for mig at holde fokus, når alle træninger ikke omhandler det samme.

 

Og selvfølgelig ligger fokus for Vikings 2 svømmeren også en del på det kommende Danish Open, der skal svømmes i april måned på Bellahøj Svømmestadion, hvilket der arbejdes en del med i træningen.

 

- Danish Open spiller en stor rolle i min daglige træning, og det har stævnet gjort hele sæsonen. Min træning er lagt efter Danish Open, så det er også der, jeg har min topning, fortæller Christina.

 

Og som om, at Danish Open ikke skulle være nok, er der også en lille forhåbning om noget lidt større.

 

- Jeg skal da være ærlig og sige, at jeg håber, vi er fire piger, som kan svømme under kravet i 4x200 fri til EM og derefter får lov til at prøve at kvalificere os til OL. Det ser lidt svært ud efter udmeldingen med, at Mie ikke satser på 200 fri, men det skal ikke ændre på min målsætning, og det er at svømme under 2.01.

 

Mange tak til Christina Munkholm for det lille interview – vi håber på at se flotte resultater fra den formstærke svømmer i denne sæson! 

 

Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.