Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

11
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Vi har fået mange, flotte indstillinger!”


26-02-2016 13:30:00:
Af: Anna Birkbak

Trine Gudnitz er begejstret over opbakningen til Dansk Svømme Award 2016, som hun er med til at arrangere for Dansk Svømmeunion. Nomineringerne til priserne offentliggøres mandag, afstemningerne begynder tirsdag!


På mandag offentliggøres de nominerede til de mange priser, der skal uddeles, når det hele går løs ved Dansk Svømme Award 2016 i Cirkusbygningen den 19. april.

 

Fem af de i alt ti priser kan både du og jeg stemme om. Afstemningen kommer til at foregå på Dansk Svømmeunions hjemmeside – én af dem desuden via Facebook – mens to af dem er afstemninger blandt Dansk Svømmetræner Sammenslutnings medlemmer.

 

De fem ”offentlige” priser er Årets Herre- og Damesvømmer, Årets Klub, Årets Ildsjæl og Den Gyldne Badehætte. De to yderligere priser, hvor kollegaer fra DSTS vurderer de nominerede, er hhv. Årets Træner og Årets Upcoming Træner.

 

Derudover kåres Årets Official, Talentprisen samt det trettende medlem af Svømningens Hall of Fame af faglige udvalg, som vurderer de tilsendte indstillinger.

Trine Gudnitz, som mange måske vil huske for sin landsholdstid og åbent vand-karriere, sidder i øjeblikket i Dansk Svømmeunion, hvor hun behandler de indkomne indstillinger og formidler dem videre til de faglige udvalg. Og Trine er temmelig begejstret for alt det, hun har modtaget:

 

- Vi har fået rigtig mange! Topscoren er nok indstillinger til Årets Klub, men der har også været mange til Årets Ildsjæl. Det virker som om, at klubberne for alvor har taget ideen om ildsjælene til sig som en særlig ting – nu vil de ikke kun hylde atleterne, men også klubben som helhed og de ildsjæle, de frivillige, der bærer det hele. Det skinner lidt igennem i de mange indstillinger, at man gerne vil anerkende hinandens arbejde, og det er jo bare super fedt.

 

- Derudover har indstillingerne været mere ”brede” i kategorien Den Gyldne Badehætte. Generelt har der nemlig været flere indstillinger på ikke-svømmere, såsom vandpolo-spillere, åbent vand-svømmere, udspringere og livreddere. Så det er super spændende!

 

Nomineringerne offentliggøres som sagt på mandag, og afstemningerne kører derpå fra tirsdag den 1. marts og 13 dage frem. Man skal altså være hurtig, hvis man vil have sin stemme med:

 

- Der er jo ikke så lang tid at stemme i, så forhåbentlig kommer vi ud til så mange som muligt efter 1. marts. Man stemmer på Dansk Svømmeunions hjemmeside, og man må stemme én gang i hver kategori. De faglige udvalg har bakket rigtig meget op og været meget på og gjort sig umage i processen med nomineringerne, så det er bare om at komme ind og stemme på sin favorit!

 

Billetsalget er allerede i gang til det store show, og Trine Gudnitz påpeger, at det jo er en god mulighed for at invitere sine klubkammerater ud og opleve noget sammen. Showet ligger kun to dage efter Danish Open på Bellahøj, så derfor vil der forhåbentlig kommer mange og hylde dansk svømning.

 

- Der vil jo både være rød løber og tv på. De tidligere Hall of Fame-svømmere kommer, de tidligere olympiske svømmere kommer, mange kendte ansigter vil være der. Ja, selv overborgmesteren kommer forbi, slutter Trine Gudnitz af med et grin.

 

Besøg Dansk Svømmeunions side for Dansk Svømme Award 2016, hvor du altså fra på tirsdag kan gå ind og stemme.

 

Du kan også følge med i eventet på Facebook og se afstemningen om Den Gyldne Badehætte på prisens egen side.

 

Køb billetter til showet på Billetnet.

 

Se de seneste nyheder

05-08-2020 19:15:00

Kig’ forbi og oplev DM for juniorer, seniorer og masters afholdt som ét fælles mesterskab.

 
05-08-2020 08:51:52

Ricki Clausen er vendt tilbage til dansk svømmesport for at udfordre den klassiske trænermodel.

 
03-08-2020 08:28:00

Deltag i mødet og bliv klogere på corona-situationen i SvømmeDanmark.

 
03-08-2020 08:20:57

Anton Ørskov Ipsen på besøg hos Rønne Svømmeklub.

 
06-07-2020 12:18:40

FINA oplyser, at de arbejder på at udvide svømmeprogrammet ved OL.