Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det hele skal bare gå op i en højere enhed”


29-02-2016 10:21:34:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Anton Ørskov Ipsen, der til dagligt træner i North Carolina, fortæller her lidt om Nick Jubas besøg hos dem samt om den daglige træning og sæsonens mål.


Til dagligt ligger Anton Ørskov Ipsen og tæsker baner igennem i et bassin i staten North Carolina, USA sammen med de to andre danske drenge Søren Dahl og Andreas Schiellerup.
I denne måned var cheflandstræner Nick Juba forbi for at se, hvordan træningen gik hos dem i denne spændende sæson. Et besøg, som Anton Ørskov Ipsen satte stor pris på.

 

- Jeg synes, at det var super fint, at Nick Juba tog tid ud af sin kalender for at besøge os her på vores hjemmebane i North Carolina, fortæller han. Det er rigtig rart, at unionen anerkender det arbejde, vi lægger herovre i USA, og det sætter jeg stor pris på.

 

Cheflandstrænerens besøg skulle mest af alt give et indblik i, hvordan det går hos de danske svømmere i USA, og han var i den grad tilfreds med danskernes træning, hvilket Anton også selv synes, går den rigtige vej.

 

- Min form er rigtig god i øjeblikket, hvilket også afspejler sig i min træning. I forhold til sidste sæson, træner jeg mere og bedre, og det giver en god følelse i kroppen fremadrettet, siger Anton og fortsætter:

 

- Fokusset til træning er aldrig at give op på et sæt, ikke engang en lille smule, selvom jeg er dødtræt, og det er det 10. pas.

 

Anton har netop deltaget ved det såkaldte Conference Championship, hvor det så ganske fornuftigt ud for ham.

 

- Conference kan måske bedste kan sammenlignes med en slags nordeuropæiske mesterskaber, fortæller Anton. Jeg svømmede rigtig fornuftigt, og jeg svømmede op til pr. uden at nedtrappe.

 

Anton har ved Conference Championship blandt andet formået at svømme en overlegen sejr hjem i 1650 yards fri. Derudover har han også kunnet stille sig øverst på podiet efter 500 yards fri.

 

Nu gælder det Collegemesterskaberne (NCAA), som Anton har kvalificeret sig til, og som starter den 23. marts. Derefter er der som bekendt Danish Open i Bellahøj. Svømmeren udtaler følgende om højdepunkterne i sæsonen:

 

- Målet for denne sæson er todelt. Det første delmål er NCAA, og to uger efter er der Danish Open i Bellahøj, som klart er mit andet hovedmål. Her skal det hele bare gå op i en højere enhed!

 

- Så frem mod Danish Open er der kun NCAA imellem, som også er med til at forberede mig til DO (Danish Open red.), da stævnet også er et 'high pressure high reward'-stævne, slutter Anton af.

 

Mange tak til Anton Ørskov Ipsen for interviewet. Her på SvømmeSport hepper vi på ham ved Danish Open!

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.