Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

11
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Det hele skal bare gå op i en højere enhed”


29-02-2016 10:21:34:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Anton Ørskov Ipsen, der til dagligt træner i North Carolina, fortæller her lidt om Nick Jubas besøg hos dem samt om den daglige træning og sæsonens mål.


Til dagligt ligger Anton Ørskov Ipsen og tæsker baner igennem i et bassin i staten North Carolina, USA sammen med de to andre danske drenge Søren Dahl og Andreas Schiellerup.
I denne måned var cheflandstræner Nick Juba forbi for at se, hvordan træningen gik hos dem i denne spændende sæson. Et besøg, som Anton Ørskov Ipsen satte stor pris på.

 

- Jeg synes, at det var super fint, at Nick Juba tog tid ud af sin kalender for at besøge os her på vores hjemmebane i North Carolina, fortæller han. Det er rigtig rart, at unionen anerkender det arbejde, vi lægger herovre i USA, og det sætter jeg stor pris på.

 

Cheflandstrænerens besøg skulle mest af alt give et indblik i, hvordan det går hos de danske svømmere i USA, og han var i den grad tilfreds med danskernes træning, hvilket Anton også selv synes, går den rigtige vej.

 

- Min form er rigtig god i øjeblikket, hvilket også afspejler sig i min træning. I forhold til sidste sæson, træner jeg mere og bedre, og det giver en god følelse i kroppen fremadrettet, siger Anton og fortsætter:

 

- Fokusset til træning er aldrig at give op på et sæt, ikke engang en lille smule, selvom jeg er dødtræt, og det er det 10. pas.

 

Anton har netop deltaget ved det såkaldte Conference Championship, hvor det så ganske fornuftigt ud for ham.

 

- Conference kan måske bedste kan sammenlignes med en slags nordeuropæiske mesterskaber, fortæller Anton. Jeg svømmede rigtig fornuftigt, og jeg svømmede op til pr. uden at nedtrappe.

 

Anton har ved Conference Championship blandt andet formået at svømme en overlegen sejr hjem i 1650 yards fri. Derudover har han også kunnet stille sig øverst på podiet efter 500 yards fri.

 

Nu gælder det Collegemesterskaberne (NCAA), som Anton har kvalificeret sig til, og som starter den 23. marts. Derefter er der som bekendt Danish Open i Bellahøj. Svømmeren udtaler følgende om højdepunkterne i sæsonen:

 

- Målet for denne sæson er todelt. Det første delmål er NCAA, og to uger efter er der Danish Open i Bellahøj, som klart er mit andet hovedmål. Her skal det hele bare gå op i en højere enhed!

 

- Så frem mod Danish Open er der kun NCAA imellem, som også er med til at forberede mig til DO (Danish Open red.), da stævnet også er et 'high pressure high reward'-stævne, slutter Anton af.

 

Mange tak til Anton Ørskov Ipsen for interviewet. Her på SvømmeSport hepper vi på ham ved Danish Open!

 

Se de seneste nyheder

05-08-2020 19:15:00

Kig’ forbi og oplev DM for juniorer, seniorer og masters afholdt som ét fælles mesterskab.

 
05-08-2020 08:51:52

Ricki Clausen er vendt tilbage til dansk svømmesport for at udfordre den klassiske trænermodel.

 
03-08-2020 08:28:00

Deltag i mødet og bliv klogere på corona-situationen i SvømmeDanmark.

 
03-08-2020 08:20:57

Anton Ørskov Ipsen på besøg hos Rønne Svømmeklub.

 
06-07-2020 12:18:40

FINA oplyser, at de arbejder på at udvide svømmeprogrammet ved OL.