Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Januar
2021
30
Januar
2021

DM kortbane 2020 - Damer

DM kortbane 2020 - Herrer

Tekst
Tekst


”Jeg skal ud og teste min form"


03-03-2016 14:51:22:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Gentofte/NTC's Sarah Bro er klar til at give den gas i Marseille i weekenden, hvor detaljer skal afprøves, og der forhåbentlig skal svømmes nogle gode løb.


I weekenden fra den 4. – 6. marts vil der være masser af god svømning at følge med i, når Mediterranean Open Meet løber af stablen i Marseille, Frankrig som en del af den franske Golden Tour.

Her vil en blanding på seks danske svømmere fra henholdsvis Olympic Hopefuls og Vikings deltage, og en af dem er Sarah Bro fra Gentofte Swim/NTC.

Vikings-svømmeren ser frem til stævnet, hvor det for hende handler om at teste formen og svømme nogle gode løb.

 

- Jeg skal svømme 50 og 200 ryg og 100 og 200 fri. Det er stadig meget uvant for mig at svømme 200 fri, så jeg glæder mig til at se, om jeg har udviklet mig siden sidst, fortæller Sarah og fortsætter: 

 

- Mine forventninger er at komme ud og teste formen og forhåbentlig svømme nogle gode løb. Derudover har jeg arbejdet med nogle tekniske detaljer siden vores Euro Tour i hhv. Antwerpen og Luxembourg, som jeg glæder mig til at prøve af og arbejde endnu mere med. Jeg forventer også, at jeg svømmer hurtigere, end jeg gjorde ved stævnerne i januar, trods de tunge arme og ben. 

 

Træningen, der i øjeblikket foregår på det OL-udsmykkede Bellahøj Svømmestadion, er hård og målrettet, så et stævne, som det i Marseille er en god mulighed for at komme ned og teste formen, og se hvor niveauet ligger i forhold til året før. Derudover glæder Sarah sig til at komme ned til Frankrig, hvor temperaturen i øjeblikket sniger sig over de 10 grader.

 

- Vi træner meget hårdt i øjeblikket, og min krop har været meget træt - især den sidste uges tid. Jeg har især givet den gas på styrketræningen, så jeg glæder mig til at se, hvordan det påvirker min svømning. Stævnet giver mig også mulighed for at race og se, hvordan jeg ligger i forhold til sidste år på dette tidspunkt, hvor vi også var til stævnet. Pigerne og jeg har jo ikke været på en eksotisk træningslejr her i vinterperioden, men i stedet holdt fanen højt hjemme i Bella. Så udover stævnedelen bliver det da også skønt at komme ned til Sydfrankrig og lidt plusgrader, fortæller hun.

 

- Stævnet ligger på et godt tidspunkt i forhold til denne sæsons topning. Efter weekenden er der stadig nogle uger, som kommer til at bestå af hård træning, hvor der også er mulighed for at arbejde med de ting, jeg tager med fra stævnet. Og så tror jeg, at jeg starter min nedtrapning omkring 1. april. 

 

For snart gælder det Danish Open i april måned, men inden da er der Trials og SRØ.

 

- Dette (Mediterranean Open Meet red.) er mit næstsidste stævne inden Trials. Udover weekendens stævne deltager jeg også ved SRØ, hvor jeg dog kun svømmer 50 fri og 50 ryg og forhåbentlig nogle holdkapper med mine holdkammerater fra Gentofte.

 

Mange tak til Sarah Bro for interviewet og held og lykke i Marseille!

 

Du kan følge de danske svømmere ved stævnet på hjemmesiden her, og derudover kan du læse SvømmeSports tidligere optakt til stævnet her.

 

Sarah Bro i en stærk rygstart! Foto: Patrick Kraemer.Se de seneste nyheder

21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.

 
13-01-2021 13:48:04

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for svømmesportens nationale events.

 
12-01-2021 07:55:17

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

 
08-01-2021 09:13:18

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.