Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mette BL Thomsen kaster sig endnu en gang ud i VM i vintersvømning


07-03-2016 14:00:00:
Af: Anna Birkbak

I år er hele 26 danske svømmere med i Sibirien, hvor Winter Swimming World Championships 2016 løber af stablen 8.-12. marts.


For to år siden var en stor gruppe danskere i Rovaniemi i Finland, hvor den niende udgave af VM i vintersvømning – Winter Swimming World Championships – blev afholdt. Her lykkedes det for Mette BL Thomsen at blive den første dansker, der nogensinde har gennemført 450 meter i det 0 grader kolde vand.

 

Her ses Mette i gang med de 450 meter i Lapland, Finland for to år siden.

 

I år gør hun det igen, men denne gang er hun ledsaget af tre andre danske kvinder på den længste distance, mesterskaberne tilbyder. Dertil kommer et stort hold af andre vintersvømmere, der skal prøve kræfter med distancer på 25, 50, 100 og 200 meter i den frosne flod.

 

For os andre dødelige kan det være svært at forstå, hvordan man kan byde sin krop så hårdt et pres, som 450 meter i isvand udgør. Men det har Mette BL Thomsen en god grund til:

 

- Det er ikke fordi jeg altid elsker at træne og at skulle udsætte kroppen for det kolde gys, men jeg gør det fordi jeg kan – og jeg elsker at udforske kroppens og sindets muligheder, hvor jeg bruger visualisering dagligt, fortæller Mette.

 

I år er målet dog ikke blot at gennemføre den temmelig voldsomme 450 meter for den midaldrende powerkvinde. Hun har sat sig for at svømme alle ni discipliner på de fire dage, mesterskaberne varer. Sidste gang for to år siden deltog Mette også i alle discipliner, men dengang blev der kun dystet i seks discipliner. Så hvordan har hun tænkt sig at lykkes med så seriøs en nedkøling tre gange mere?

 

- Det handler om at gøre sig til ven med kulden. At elske den – eller i hvert fald at udholde den – uden at blive bange. Når først jeg er i vandet og har accepteret, at kroppen er og forbliver kold det næste stykke tid, så er det blot at bevæge sig i vandet. Og når det begynder at gøre ondt i fingre og tæer, så bevæger jeg dem og udstår smerten og husker mig selv på, at det gerne må gøre ondt. Det er ikke farligt, og kun et spørgsmål om tid, før jeg igen får varmen, når jeg kommer op. Mit motto er, at man kan hvad man vil, når bare man tror på det. Og når én kan, så kan alle.

 

Der er altså dømt dansk is-svømmefest, når hele 26 danskere altså i morgen begynder på de 10. verdensmesterskaber i vintersvømning i Tyumen, Sibirien, Rusland. Danmark er det femte bedst repræsenterede land i verden, kun overgået af Rusland (906), Finland (115), Tyskland (30) og Belgien (28). I alt deltager 1276 svømmere fra 39 forskellige lande, og 801 er mænd og mens 464 er kvinder.

 

Til dagligt træner Mette med ægteparret Lene og Jacob Stein fra Roskilde, der begge er førstegangsdeltagere til VM. Samme inspiration gælder to andre danske kvinder, der også deltager i VM for første gang og ligesom Mette stiller op i 450 meter – den ene er Nadja Joy, en ung pige på 28 år som er udviklingshæmmet og holder sig i gang med svømningen. Den anden er Dorte Ussing fra Ringsted, der er en rutineret åbent vand-svømmer. Både Nadja Joy, Dorte Ussing og Mette BL Thomsen har trænet sammen i de sidste par måneder. Den fjerde danske kvinde på 450 meter er Sinne Lundgaard, der siden 2014 har deltaget i mange vintersvømmestævner.

 

 

Mette BL Thomsen glæder sig til, at mesterskaberne går i gang i morgen, og indvier os i sine personlige mål for sin deltagelse:

 

- VM er en konkurrence – og der svømmes om medaljer - men for mange af os handler det også om at konkurrere med os selv og gøre det, så godt vi kan. Nogen deltager udelukkende for at få en smuk oplevelse. Personligt tager jeg til VM for at yde mit bedste – med tre mål: At gennemføre samtlige distancer, at svømme 450 meter igen – denne gang i crawl og gerne lidt hurtigere, og at være med til at vise, at Danmark er taget til VM i vinter-is-svømning for at blive, slutter Mette.

 

Du kan læse meget mere om hele projektet på Mette hjemmeside www.iceswimmer.com, hvor der løbende kommer opdateringer fra Sibirien.

 

Find mere information om Winter Swimming World Championships på mesterskabernes hjemmeside.

 

Her på siden laver vi en kort status henover weekenden og samler efterfølgende op på de danske resultater.

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.