Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Mette BL Thomsen kaster sig endnu en gang ud i VM i vintersvømning


07-03-2016 14:00:00:
Af: Anna Birkbak

I år er hele 26 danske svømmere med i Sibirien, hvor Winter Swimming World Championships 2016 løber af stablen 8.-12. marts.


For to år siden var en stor gruppe danskere i Rovaniemi i Finland, hvor den niende udgave af VM i vintersvømning – Winter Swimming World Championships – blev afholdt. Her lykkedes det for Mette BL Thomsen at blive den første dansker, der nogensinde har gennemført 450 meter i det 0 grader kolde vand.

 

Her ses Mette i gang med de 450 meter i Lapland, Finland for to år siden.

 

I år gør hun det igen, men denne gang er hun ledsaget af tre andre danske kvinder på den længste distance, mesterskaberne tilbyder. Dertil kommer et stort hold af andre vintersvømmere, der skal prøve kræfter med distancer på 25, 50, 100 og 200 meter i den frosne flod.

 

For os andre dødelige kan det være svært at forstå, hvordan man kan byde sin krop så hårdt et pres, som 450 meter i isvand udgør. Men det har Mette BL Thomsen en god grund til:

 

- Det er ikke fordi jeg altid elsker at træne og at skulle udsætte kroppen for det kolde gys, men jeg gør det fordi jeg kan – og jeg elsker at udforske kroppens og sindets muligheder, hvor jeg bruger visualisering dagligt, fortæller Mette.

 

I år er målet dog ikke blot at gennemføre den temmelig voldsomme 450 meter for den midaldrende powerkvinde. Hun har sat sig for at svømme alle ni discipliner på de fire dage, mesterskaberne varer. Sidste gang for to år siden deltog Mette også i alle discipliner, men dengang blev der kun dystet i seks discipliner. Så hvordan har hun tænkt sig at lykkes med så seriøs en nedkøling tre gange mere?

 

- Det handler om at gøre sig til ven med kulden. At elske den – eller i hvert fald at udholde den – uden at blive bange. Når først jeg er i vandet og har accepteret, at kroppen er og forbliver kold det næste stykke tid, så er det blot at bevæge sig i vandet. Og når det begynder at gøre ondt i fingre og tæer, så bevæger jeg dem og udstår smerten og husker mig selv på, at det gerne må gøre ondt. Det er ikke farligt, og kun et spørgsmål om tid, før jeg igen får varmen, når jeg kommer op. Mit motto er, at man kan hvad man vil, når bare man tror på det. Og når én kan, så kan alle.

 

Der er altså dømt dansk is-svømmefest, når hele 26 danskere altså i morgen begynder på de 10. verdensmesterskaber i vintersvømning i Tyumen, Sibirien, Rusland. Danmark er det femte bedst repræsenterede land i verden, kun overgået af Rusland (906), Finland (115), Tyskland (30) og Belgien (28). I alt deltager 1276 svømmere fra 39 forskellige lande, og 801 er mænd og mens 464 er kvinder.

 

Til dagligt træner Mette med ægteparret Lene og Jacob Stein fra Roskilde, der begge er førstegangsdeltagere til VM. Samme inspiration gælder to andre danske kvinder, der også deltager i VM for første gang og ligesom Mette stiller op i 450 meter – den ene er Nadja Joy, en ung pige på 28 år som er udviklingshæmmet og holder sig i gang med svømningen. Den anden er Dorte Ussing fra Ringsted, der er en rutineret åbent vand-svømmer. Både Nadja Joy, Dorte Ussing og Mette BL Thomsen har trænet sammen i de sidste par måneder. Den fjerde danske kvinde på 450 meter er Sinne Lundgaard, der siden 2014 har deltaget i mange vintersvømmestævner.

 

 

Mette BL Thomsen glæder sig til, at mesterskaberne går i gang i morgen, og indvier os i sine personlige mål for sin deltagelse:

 

- VM er en konkurrence – og der svømmes om medaljer - men for mange af os handler det også om at konkurrere med os selv og gøre det, så godt vi kan. Nogen deltager udelukkende for at få en smuk oplevelse. Personligt tager jeg til VM for at yde mit bedste – med tre mål: At gennemføre samtlige distancer, at svømme 450 meter igen – denne gang i crawl og gerne lidt hurtigere, og at være med til at vise, at Danmark er taget til VM i vinter-is-svømning for at blive, slutter Mette.

 

Du kan læse meget mere om hele projektet på Mette hjemmeside www.iceswimmer.com, hvor der løbende kommer opdateringer fra Sibirien.

 

Find mere information om Winter Swimming World Championships på mesterskabernes hjemmeside.

 

Her på siden laver vi en kort status henover weekenden og samler efterfølgende op på de danske resultater.

 

Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.