Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Parasvømning: Europarekord ved weekendens Vestdanske langbanemesterskaber


21-03-2016 15:03:24:
Af: Christian Bundgaard

For første gang, kan alle danske parasvømmere deltage ved Dansk Svømmeunions mesterskaber.


Europarekord ved weekendens Vestdanske langbanemesterskaber

 

Weekendens Øst- og Vestdanske langbanemesterskaber i henholdsvis Ballerup og Aarhus har budt på deltagelse af flere af de bedste danske parasvømmere. Jonas Larsen, den første danske parasvømmer udtaget til de Paralympiske Lege, var sammen med Cecilie Kristiansen i aktion ved Østdanske mesterskaberne i Ballerup, mens blandt andre Niels Korfitz Mortensen, AGF, og Laura Martens Christensen, Svømmeklubben Nord, deltog ved Vestdanske mesterskaberne I Aarhus.

 

Ny Europarekord

Lørdag lykkedes det Niels Korfitz Mortensen hele to gange at sætte Europarekord på 200 meter butterfly i klasse S8. Han forbedrede den gældende rekord med 35/100 af et sekund i det indledende afsnit og med yderligere 1.16 sekund i finalen. Tiden lyder nu 2:22.91. Niels er allerede klar til maj måneds Europamesterskaber i Portugal, og et blandt flere stærke bud på deltagelse ved de Paralympiske Lege i Rio. Ved den lejlighed og i parasvømningen generelt konkurreres der normalt på den halve distance nemlig 100 meter butterfly.

 

Kvalifikation til EM

I Aarhus lykkedes det desuden Laura Martens Christensen at sætte en stor personlig rekord i 100 meter brystsvømning. Laura, som svømmer i klasse SB8, præsterede en tid på 1:31.66, hvilket var mere end et halvt sekund under EM kravtiden. Laura er den sjette danske parasvømmer, som kvalificerer sig til EM.

 

En historisk weekend

Det er første gang, at alle danske parasvømmere med en international klassifikation kan deltage ved Dansk Svømmeunions mesterskaber. Normalt har en parasvømmer skulle klare samme kravtider, som svømmere uden et handicap, hvilket i høj grad har favoriseret parasvømmere med et relativt lille handicap. De nye regler er også gældende for Øst- Vest kortbanemesterskaberne der afvikles i oktober. Denne ændring øger de danske parasvømmeres muligheder for at være en integreret del af klubholdet samt at høste yderligere værdifuld stævneerfaring. 

 

Jonas Larsen på vej i vandet ved Østdanske langbanemesterskaber.

Foto: Jesper Nielsen

 

Se de seneste nyheder

03-07-2020 13:02:48

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.