Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Parasvømning: Europarekord ved weekendens Vestdanske langbanemesterskaber


21-03-2016 15:03:24:
Af: Christian Bundgaard

For første gang, kan alle danske parasvømmere deltage ved Dansk Svømmeunions mesterskaber.


Europarekord ved weekendens Vestdanske langbanemesterskaber

 

Weekendens Øst- og Vestdanske langbanemesterskaber i henholdsvis Ballerup og Aarhus har budt på deltagelse af flere af de bedste danske parasvømmere. Jonas Larsen, den første danske parasvømmer udtaget til de Paralympiske Lege, var sammen med Cecilie Kristiansen i aktion ved Østdanske mesterskaberne i Ballerup, mens blandt andre Niels Korfitz Mortensen, AGF, og Laura Martens Christensen, Svømmeklubben Nord, deltog ved Vestdanske mesterskaberne I Aarhus.

 

Ny Europarekord

Lørdag lykkedes det Niels Korfitz Mortensen hele to gange at sætte Europarekord på 200 meter butterfly i klasse S8. Han forbedrede den gældende rekord med 35/100 af et sekund i det indledende afsnit og med yderligere 1.16 sekund i finalen. Tiden lyder nu 2:22.91. Niels er allerede klar til maj måneds Europamesterskaber i Portugal, og et blandt flere stærke bud på deltagelse ved de Paralympiske Lege i Rio. Ved den lejlighed og i parasvømningen generelt konkurreres der normalt på den halve distance nemlig 100 meter butterfly.

 

Kvalifikation til EM

I Aarhus lykkedes det desuden Laura Martens Christensen at sætte en stor personlig rekord i 100 meter brystsvømning. Laura, som svømmer i klasse SB8, præsterede en tid på 1:31.66, hvilket var mere end et halvt sekund under EM kravtiden. Laura er den sjette danske parasvømmer, som kvalificerer sig til EM.

 

En historisk weekend

Det er første gang, at alle danske parasvømmere med en international klassifikation kan deltage ved Dansk Svømmeunions mesterskaber. Normalt har en parasvømmer skulle klare samme kravtider, som svømmere uden et handicap, hvilket i høj grad har favoriseret parasvømmere med et relativt lille handicap. De nye regler er også gældende for Øst- Vest kortbanemesterskaberne der afvikles i oktober. Denne ændring øger de danske parasvømmeres muligheder for at være en integreret del af klubholdet samt at høste yderligere værdifuld stævneerfaring. 

 

Jonas Larsen på vej i vandet ved Østdanske langbanemesterskaber.

Foto: Jesper Nielsen

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.