Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Parasvømning: Europarekord ved weekendens Vestdanske langbanemesterskaber


21-03-2016 15:03:24:
Af: Christian Bundgaard

For første gang, kan alle danske parasvømmere deltage ved Dansk Svømmeunions mesterskaber.


Europarekord ved weekendens Vestdanske langbanemesterskaber

 

Weekendens Øst- og Vestdanske langbanemesterskaber i henholdsvis Ballerup og Aarhus har budt på deltagelse af flere af de bedste danske parasvømmere. Jonas Larsen, den første danske parasvømmer udtaget til de Paralympiske Lege, var sammen med Cecilie Kristiansen i aktion ved Østdanske mesterskaberne i Ballerup, mens blandt andre Niels Korfitz Mortensen, AGF, og Laura Martens Christensen, Svømmeklubben Nord, deltog ved Vestdanske mesterskaberne I Aarhus.

 

Ny Europarekord

Lørdag lykkedes det Niels Korfitz Mortensen hele to gange at sætte Europarekord på 200 meter butterfly i klasse S8. Han forbedrede den gældende rekord med 35/100 af et sekund i det indledende afsnit og med yderligere 1.16 sekund i finalen. Tiden lyder nu 2:22.91. Niels er allerede klar til maj måneds Europamesterskaber i Portugal, og et blandt flere stærke bud på deltagelse ved de Paralympiske Lege i Rio. Ved den lejlighed og i parasvømningen generelt konkurreres der normalt på den halve distance nemlig 100 meter butterfly.

 

Kvalifikation til EM

I Aarhus lykkedes det desuden Laura Martens Christensen at sætte en stor personlig rekord i 100 meter brystsvømning. Laura, som svømmer i klasse SB8, præsterede en tid på 1:31.66, hvilket var mere end et halvt sekund under EM kravtiden. Laura er den sjette danske parasvømmer, som kvalificerer sig til EM.

 

En historisk weekend

Det er første gang, at alle danske parasvømmere med en international klassifikation kan deltage ved Dansk Svømmeunions mesterskaber. Normalt har en parasvømmer skulle klare samme kravtider, som svømmere uden et handicap, hvilket i høj grad har favoriseret parasvømmere med et relativt lille handicap. De nye regler er også gældende for Øst- Vest kortbanemesterskaberne der afvikles i oktober. Denne ændring øger de danske parasvømmeres muligheder for at være en integreret del af klubholdet samt at høste yderligere værdifuld stævneerfaring. 

 

Jonas Larsen på vej i vandet ved Østdanske langbanemesterskaber.

Foto: Jesper Nielsen

 

Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.