Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


"Det er fedt at opleve verdensklasse svømning fra første parket!"


31-03-2016 15:07:58:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Kvik Kastrups starter Claus V. Sørensen er udtaget til EM i London i maj, og han glæder sig til at skulle være official ved sit første internationale senior mesterskab på langbane.


I maj måned afholdes der som bekendt EM i London, og her er der ikke udelukkende fokus på svømmerne set med danske øjne. To af Kvik Kastrups officials er udtaget til mesterskabet, nemlig Jens Jensen som dommer og Claus V. Sørensen som starter.
SvømmeSport har fået sig en lille snak med Claus V. Sørensen om det store event, som han ser meget frem til at skulle være en del af.

 

- Jeg havde faktisk ikke forventet, at jeg blev udtaget til nogle stævner i år, så udtagelsen til EM kom som en meget positiv overraskelse, fortæller Claus V. Sørensen. Det er desuden mit første internationale senior mesterskab på langbane, de øvrige langbane mesterskaber har været på junior niveau, og så er det for mange af deltagerne en af de sidste muligheder for at kvalificere sig til OL. Jeg tror, det bliver et spændende stævne!

 

Claus er blevet udtaget gennem LEN Technical Swimming Committee, der udpeger den starter, som de gerne vil have på pool deck sammen med starteren udpeget af det arrangerende land. Og Claus er glad for, at komiteen har udvist den tillid til ham.
Før har han været starter ved flere store stævner, blandt andet EM i Herning 2013, European Games i Baku i sommers, og junior VM 2015, og han mener bestemt, at man kan trække på erfaringerne fra disse tidligere stævner.

 

- EM i Herning var noget helt særligt, fordi det var mit første internationale stævne, og fordi det var på hjemmebane. De andre events har været større events med endnu flere deltagere og tilskuere, specielt til Ungdoms OL i Nanjing og European Games var der mange. Så der lærer man at håndtere den smule nervøsitet, der altid er til den slags stævner på en positiv måde, være tilstede og nyde stævnet. Desuden er der nogle praktiske ting, som går igen til den slags stævner som f.eks. diverse møder, praktisk omkring uniformer, placering i forhold til kameraer og pyrotekniske effekter som de f.eks. havde til junior VM, udtaler Claus og fortsætter med at fortælle, hvad der ifølge ham, skal til for at blive en god starter:

 

- Man skal selvfølgelig have fokus og være til stede i øjeblikket. For starteren er det super vigtigt at være helt fokuseret, når man har 8-10 svømmere på skamlerne. Mere generelt så handler det også om at have tillid til, at man kan træffe den rigtige beslutning, når det gælder. Til internationale stævner er der endnu mere fokus på de beslutninger, officials træffer, både fordi der som regel er pres på for at overholde tidsplanerne, og fordi der er TV på, og man derfor bliver "kigget over skulderen".

 

Og man kan da også godt mærke på den danske starter, at det er noget helt specielt at komme ud til de internationale stævner.

 

- Det er super spændende! Det, at der er lidt mere på spil for svømmerne end til f.eks. et nationalt mesterskab gør, at der ofte er en mere intens stemning i hallen. Modsat mange danske stævner er der som oftest en hel del tilskuere, specielt til finalerne, og de er i den grad med til at løfte oplevelsen. Desuden er det jo også fedt at opleve verdensklasse svømning fra første parket!, fortæller Claus og fortsætter:

 

- Jeg nyder stadig at tage til stævner i Danmark, ikke mindst fordi jeg kender så mange af mine officials kollegaer, og fordi vi generelt er gode til at afvikle stævner her i Danmark. Men det er klart, at det er noget specielt at komme ud til internationale stævner. Ligesom for svømmerne, så er de store stævner noget, der kan bruges som motivationsfaktor i det daglige.

 

Der er da også større ambitioner for Kvik Kastrup starteren, der drømmer om de helt store mesterskaber i fremtiden.

 

-  De to største events indenfor svømning er VM på langbane og OL, begge dele er helt klart på min liste over stævner, jeg gerne vil til! Men da VM er hvert 2. år og OL hvert 4., og der kun skal bruges én starter, så er der rift om pladsen. Men det er klart, at VM i Budapest 2017, i Sydkorea 2019 og OL i Tokyo i 2020 er på listen over stævner, jeg gerne vil til, fortæller Claus og afslutter:

 

Så er der jo også EM på kortbane her i København næste år. Det var en fest i Herning, og det er jeg sikker på, at det bliver igen. Så hvem vil ikke gerne være med der? 

 

Mange tak til Claus V. Sørensen for interviewet! Vi ønsker ham held og lykke med EM i London og de kommende mesterskaber. 

 

Her ses Claus V. Sørensen foran bassinet ved European Games i Baku i sommers.

 

Se de seneste nyheder

03-07-2020 13:02:48

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.