Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Juli
2018
Svømning
Swim England National Summer Meet
Sheffield
3
August
2018
Svømning
EM-langbane (Svømning)
Glasgow (GBR)
24
August
2018
Svømning
Arena Poseidon Team Cup 2018
Högevallsbadet, Lund

EM-Junior langbane

 

Nordiske Junior Langbane

 

 

Tekst
Tekst


”Der er en vild stemning ved Danish Open”


11-04-2016 10:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Fra på onsdag går det løs på Bellahøj Svømmestadion, hvor Danish Open bliver skudt i gang. Daniel Skaaning er med og fortæller her lidt om forventningerne til stævnet.


Forventningerne er høje for mange af de svømmere, der i denne uge deltager ved Danish Open fra den 13. – 17. april på Bellahøj Svømmestadion. Her står der både EM-, EJM- og OL-kvalifikationer på spil.
Specielt OL-kvalifikationerne bliver noget, der står øverst på en del svømmeres liste under de fem stævnedage, da Danish Open er sidste chance for at kvalificere sig på dansk grund. Herudover har de også en chance under EM i London i maj.
Daniel Skaaning (STT/VAT-Copenhagen/NTC) er en af de svømmere, der går efter en plads på det danske OL-hold, der tager til Rio til sommer, og han forventer at kvalificere sig under Danish Open.

 

- Mine forventninger til Danish Open er naturligvis at kvalificere mig til OL, fortæller han. Med de tider, som jeg svømmede inde i sæsonen, føler jeg ikke, at det individuelle krav i 200 fri er langt væk.

 

Udover de individuelle forventninger, er Daniel også en af de drenge, der går efter en plads i herrer-holdkappen 4x200 fri.
De høje forventninger til Danish Open har selvfølgelig sat sit præg på træningen op til stævnet, hvor formen har vist sig at være rigtig god.

 

- Min form er rigtig god. Jeg mindes ikke, at jeg har trænet så godt op til noget stævne før. Det har været konstant uden sygdom og skader, og jeg har generelt holdt et højt niveau, fortæller Daniel og fortsætter:

 

- Op til stævnet er fokus altid på de små detaljer. Det hårde arbejde er lagt, og det er svært at gøre så meget ved det. Nu gælder det bare om at stole på processen og holde nerverne i ro.

 

Og Daniel glæder sig selvfølgelig til at komme ud og opleve den fantastiske stemning, der forhåbentlig er på Bellahøj Svømmestadion, når Danmarks bedste svømmere mødes.

 

- For 4 år siden, da jeg var med til at kvalificere 4x200 fri ved Danish Open, var der en vild stemning. Hvis vi bare kommer i nærheden af denne, kan det ikke blive andet end fantastisk!, slutter Daniel af.

 

Mange tak til Daniel Skaaning for interviewet!

 

Husk, at du også kan følge med i Danish Open, når DR livestreamer alle fem finaleafsnit på deres hjemmeside. Følg linket her.
Derudover kan du finde startlister og resultater på livetiming.
Men den bedste oplevelse af dette års Danish Open fås selvfølgelig ved at komme ud på Bellahøj Svømmestadion og se konkurrencerne fra tribunen!

Billetter til finaleafsnittene kan købes på billetto.dk eller i indgangen.

 

Til slut kan du smutte forbi Dansk Svømmeunions hjemmeside, hvor du kan finde kravtiderne og udtagelseskriterierne til OL.

 

Vi glæder os til at følge vores danske svømmere under Danish Open!

 

Daniel Skaaning. Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

18-07-2018 08:27:00

Stævnet, som afholdes i Sheffield, får deltagelse af 17 danske svømmere.
 

 
17-07-2018 09:22:00

Snart vil hele SvømmeDanmark få mulighed for at heppe på de rød-hvide svømmere i langbanebassinet i Glasgow. 

 
15-07-2018 19:49:00

DM-finalisterne gjorde flot figur under aftenens sidste finaleafsnit ved DM Langbane.

 
15-07-2018 18:09:00

Fire klubtrænere er udtaget til det danske EM-hold. Tre af dem sætter her ord på, hvad der skal arbejdes med frem mod sommerens europamesterskab.

 
15-07-2018 11:48:00

Talentfulde danskere har præseteret flot i Riga, hvor sommerens Nordiske Junior Mesterskaber på langbane afholdes.