Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Jeg er rigtig glad for at være blevet udtaget til EM”


21-04-2016 11:34:16:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Sarah Bro glæder sig til at repræsentere de røde og hvide farver ved EM i London i maj, hvor tiden i 100 fri forhåbentlig kommer til at afspejle den hårde træning.


Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC) var en af de piger, der kunne stille sig op på scenen i Cirkusbygningen under Dansk Svømme Award i tirsdags, da EM-holdet blev præsenteret. Hun er nemlig udtaget til 4x100 fri holdkappen, hvor det udover hende er Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub), Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC) og Julie Kepp Jensen (JGI/A6), der har kvalificeret sig.

Pladsen i holdkappen er bestemt noget, som Sarah Bro er meget glad for.

 

- Jeg er rigtig glad for at være blevet udtaget til EM, fortæller hun. Jeg elsker at være ude til internationale stævner og repræsentere de røde og hvide farver. Det bliver sindssygt fedt at skulle svømme stævne i OL-hallen fra 2012 i London, og jeg er sikker på, at det kommer til at give et sug i maven, når jeg træder ind i svømmehallen. 

 

For Sarahs vedkommende har det været et mål siden sidste år at kvalificere sig til 4x100 fri holdkappen til EM på trods af et stærkt felt af pigesvømmere. Og ved Danish Open viste hun så, at hun fortjente en plads på holdet.

 

- I december satte Stefan (Hansen red.) og jeg os ned og kiggede på, hvilke muligheder der var i den kommende sæson, og vi blev enige om, at målet var en kvalifikation til EM i 4x100 fri, fortæller hun. Siden da har jeg trænet på at forbedre min crawl. Så til manges overraskelse gik jeg efter 100 fri og ikke 200 ryg, som ellers er min bedste disciplin.

 

- Jeg gik ind til stævnet med en forhåbning om at kvalificere mig til 4x100 fri holdkappen, men jeg vil ikke sige, at det som sådan var noget, jeg forventede. Der er mange dygtige pigesvømmere derude, så jeg vidste, at der ville blive kamp om pladserne.  

 

Tiden op mod det kommende EM, der løber af stablen den 16. – 22. maj i London, kommer i den grad til at bære præg af målrettet træning sammen med de andre kvalificerede, når de i dag tager på træningslejr i Flagstaff, Arizona, USA sammen med OL-holdet. Og derfra tager det så fart.

 

- I dag tager jeg af sted til Flagstaff på højdetræningslejr med EM- og OL-holdet. Sammen med Pernille (Blume red.) rejser jeg hjem igen til Danmark den 9. maj, så vi kan nå hjem og skifte taske, inden vi tager af sted til EM den 13. Det har været nogle meget travle dage efter stævnet (Danish Open red.), så når jeg kommer til USA, skal jeg også have omstillet mig oppe i hovedet. I samarbejde med Stefan skal jeg have evalueret både min mentale og fysiske præstation ved Danish Open og arbejde på de områder, der behøver lidt ekstra.

 

Sarah fortsætter om sine forventninger til EM:

 

- Mine forventninger til mig selv ved EM er, at jeg svømmer en hurtigere tid på 100 fri, end jeg gjorde til Danish Open, hvor jeg ikke var helt tilfreds med min præstation. Jeg har trænet bedre, end jeg fik vist under stævnet. Som holdkap forventer jeg, at vi fungerer som et hold, og at vi i fællesskab får et godt løb og sætter en god tid.

 

Sarah fortæller afslutningsvist om de ønsker og mål, som hun går med i fremtiden med henblik på OL:

 

- Siden jeg var helt lille har jeg drømt om at deltage ved OL, så det er helt sikkert et mål, der ligger ude i horisonten. Vigtigt er det dog at tage et skridt af gangen og fokusere på, hvad der sker her og nu, så jeg ikke bliver vildledt af mine drømme. Men det er da klart, at pigerne og jeg har en målsætning om at sætte en hurtig tid, så vi kan være med til at slås om de sidste fire holdkap pladser der er tilbage, og her vil jeg gøre mit ypperste for at bidrage med en god præstation. Jeg ser det lidt sådan, at vi som hold må gøre det bedste vi kan, og så må vi se, hvor langt det rækker, idet vi kun kan kontrollere vores egen præstation.

 

Mange tak til Sarah Bro for interviewet og held og lykke med EM i næste måned!

 

Du kan læse gårsdagens nyhed om Stefan Hansens forventninger til EM- og OL-holdets træningslejr her.

 

Sarah Bro. Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.