Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Danish Open var for mig en kæmpe succes”


22-04-2016 10:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Juniorsvømmeren Andreas Kaas Elmgreen svømmede sig ved Danish Open til en plads på EJM-holdet, hvor han håber på et par pladser i semifinalerne.


Andreas Kaas Elmgreen (Lyngby Svømmeklub) svømmede ved Danish Open under B-kravet til EJM i 50, 100 og 200 ryg. Og selvom han siden Nordiske Årgangsmesterskaber sidste år har haft et lille håb om snart at kvalificere sig til NJM-holdet, var det stadig et fantastisk mål for ham at opnå.

 

- Jeg er selvfølgelig glad! Sidste år da jeg svømmede NÅM, så jeg på de tidligere EJM-krav og indstillede mig på, at det ville være svært at komme med som 1. års junior. Jeg har selvfølgelig haft tiderne i hovedet under træning, men jeg var overhovedet ikke indstillet på, at det ville ske, så derfor er jeg overlykkelig over at være med på holdet, fortæller Andreas, der er med på EJM-holdet for første gang.

 

Andreas kvalificerede sig i de tre discipliner under Danish Open, hvor alt bare gik op i en højere enhed, og hvor træningen i den grad gav pote.

 

- Danish Open for mig var en kæmpe succes. Jeg er fuldt tilfreds med både tider og frekvenser. Selvfølgelig vil der altid være detaljer, som man kan rette op på, men alt i alt var stævnet en vellykket oplevelse, fortæller Lyngby-svømmeren og fortsætter:

 

- Jeg er overvældet over mine resultater. Jeg har primært trænet op til 200 ryg, så at jeg også tog kravet i både 50 og 100 ryg, kommer helt bag på mig. Det havde været mit mål gennem hele sæsonen at opnå de tider, så at kunne se min træning betale sig, er en kæmpe motivation til træningen op mod EJM. Jeg elsker også at ’race’ mod andre og lære af det, så at kunne få mulighed for at svømme mod Andreas Schiellerup og Magnus Jákupsson var en fornøjelse.

 

Nu gælder det så EJM, hvor Andreas har et håb om at kunne få en plads eller to i semifinalen, og ellers ser han det som et stævne, der gerne skulle give ham en masse god erfaring.

 

- EJM set fra min vinkel er et stævne, der vil gavne min erfaring, men samtidig håber jeg på at kunne komme i nogle semifinaler. Hvis alting spiller optimalt, så er en finale måske en mulighed, men jeg ved, at niveauet er rigtig højt, så jeg kommer primært til at gå efter tider frem for, hvad banen gør ved siden af mig.

 

- EJM bliver selvfølgelig den primære topning for min sæson. Jeg håber på at kunne være med til DM, specielt i holdkapperne, da jeg elsker at stille op, når holdet står stærkt.

 

Frem mod EJM kommer træningen naturligvis til at være rettet mod rygcrawl, hvor de sidste detaljer skal på plads, før det går løs.

 

- Nu skal formen holdes og forbedres. Jeg var fuldt nedtrappet til Danish Open, så mit fokus i træningen skal ligge på at få svømmet en masse meter. Jeg kommer primært til at træne mod rygcrawl, da det er det, jeg er udtaget i, men jeg vil samtidig træne til 200 medley, da jeg elsker at kunne variere min træning, og at jeg selv mener, at jeg er for ung til at specificere min svømning for meget, slutter Lyngby-svømmeren af.

 

Mange tak til Andreas Kaas Elmgreen for interviewet.

 

Du kan se hele det udtagede EJM-hold i Dansk Svømmeunions pressemeddelelse fra Danish Open. 

 

Her ses Andreas Kaas Elmgreen ved sidste års DM på kortbane i Gladsaxe. Foto: SvømmeSport.
Tags: EJM 2016

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub