Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Svømmere udtaget til de Paralympiske Lege i Rio


10-05-2016 14:30:47:
Af: SvømmeSport

Amalie Vinther (Thisted) og Niels Korfitz Mortensen (Randers) skal repræsentere Danmark ved PL, der afvikles i Rio fra 7. - 18. september. Udtagelsen kommer lige kølvandet på EM, hvor begge atleter svømmede sig til tre medaljer.


På baggrund af et historisk flot EM har Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) udtaget svømmerne Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen til PL i Rio. Dermed er der sat navn på Danmarks tre kvotepladser i svømning, hvor Jonas Larsen blev udtaget i marts. Netop de tre atleter stod tilsammen bag alle otte danske medaljer ved sidste uges EM i parasvømning, og derfor er udtagelsen ifølge DHIF’s elitechef Michael Møllgaard Nielsen ’naturlig’.

 

- Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen fik ved EM demonstreret, at de sammen med Jonas Larsen er Danmarks stærkeste kort i jagten på topplaceringer i Rio. Dansk svømning har stolte traditioner ved PL, og jeg tror, at denne stærke trekløver bliver spændende at følge, siger Michael Møllgaard Nielsen.

 

Finalepladser i sigte

Glæden over at være udtaget er stor hos de to svømmere, der begge fik paralympisk debut i London for fire år siden.

 

- Det betyder alt for mig. Det er det største, og jeg glæder mig som en gal. EM er kun lige slut, men træningen er allerede i fuld gang frem mod PL, hvor min helt store drøm er at kæmpe med om medaljerne i 400 m fri, siger Amalie Vinther, der 2. maj blev europamester i disciplinen.

 

Niels Korfitz Mortensen opnåede sit bedste EM-resultat på 200 m medley, hvor det blev til sølv, og han forventer også at være med i finaleheatet i Rio.

 

- Jeg er super glad for at blive udtaget. Det er fire års hårdt arbejde, der er lykkedes. Nu kan jeg fokusere på mit helt store mål om en top fem placering på 200 m medley, siger han.

 

I London 2012 svømmede Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen sig videre til en enkelt finale hver, og landstræner Bjarne Kragh forventer, at det resultat bliver forbedret til september.

 

- De har helt sikkert potentialet til at svømme sig i flere finaler ved PL, og særligt Niels har forbedret sig rigtig meget. Det bliver svært for dem at vinde medaljer i Rio, men svømmerne vil komme bedste muligt forberedt og svømme deres chance, siger Bjarne Kragh.

 

De danske PL-svømmere rejser til Rio den 31. august og skal i ilden første gang den 8. september.

 

Fakta om Niels Korfitz Mortensen

Alder: 20 år

Handicap: Mangler højre underarm og tre fingre på venstre hånd

Klub: AGF Svømning

Medicinsk klasse: S8

 

Fakta om Amalie Vinther

Alder: 20 år

Handicap: Cerebral parese (CP), højre side

Klub: Thisted Svømmeklub

Medicinsk klasse: S8

 

Danmark til PL

Dansk Handicap Idræts-Forbund forventer at udtage i alt 15-20 atleter til de Paralympiske Lege i Rio, der afvikles fra 7. til 18. september. Med dagens udtagelse er der sat navn på de første otte.

 

Forberedelserne kan følges via Facebook (Danmark til PL) og Instagram (@danmarktilpl). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. kan se atleternes egne opslag.

 

Kontaktinformation:

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i DHIF

tlf. 2082 0269

 

Bjarne Kragh, landstræner i parasvømning

tlf. 3172 4807

 

 

Niels og Amalie ved EM 2016. Foto: DHIF.

 

 

Amalie Vinther.

 

 

Niels Korfitz Mortensen.

 

 

Amalie Vinther i aktion. Foto: Lars Møller.

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.