Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


EM i udspring – flot syvendeplads til den danske duo!


13-05-2016 09:00:00:
Af: Victor Valore, Anna Birkbak

Efter 16 års dansk fravær ved EM, så var der spænding i luften, da Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen i går aftes stillede op i synchro herre platform.


Landstræner Claus Friislund havde sat næsen op efter en kamp om sjettepladsen, en fair fight for de to drenge som udgør feltets yngste par, et felt som udover engelske Thomas Daley og Daniel Goodfellow også bød på vinderparret fra de seneste otte EM, tyske Patrick Hausding og Sascha Klein.


Der var samlet otte par til start, et antal som skal ses i lyset af et land skal have ikke blot én, men to tårnspringere for at kunne stille et hold. Derudover skal de to tårnspringere som udgør ét par have en nogenlunde ens statur, samt teknik og kraft som gør at de kan matche hinanden.


Game day
Efter at have ligget i træningslejr siden 3. maj og med ankomst til London den 10. maj, så havde der været optimale betingelser for at forberede den danske duo. Dette kunne spores i det sidste døgn op til konkurrencestart, hvor udspringene var klar og der kunne fokuseres på den rigtige mængde hvile og ernæring. Dagen bød på et let træningspas om eftermiddagen og klargøring i tørtræningen den sidste time inden konkurrencen. Umiddelbart før konkurrencen udtalte landstræner Claus Friislund:


- Vi har haft noget nær de perfekte rammer til at forberede os, og drengene er klar!

 

Det samlede felt bestod af Danmark, Frankrig, Hviderusland, Italien, Rusland, Storbritannien, Tyskland og Ukraine. Med et rutineret felt af deltagere, hvor gennemsnitsalderen er 23 år, så er det tydeligt, at der er tale om debut for de to 17-årige danskere.


Konkurrencen
Allerede fra første runde dannede der sig det forventede billede af de OL-parate lande Rusland, Storbritanien, Tyskland og Ukraine, der dannede en blok i toppen af resultattavlen, Hviderusland kort efter og Danmark, Frankrig og Italien i kamp om sjettepladsen.


Første runde var nogenlunde lige for de tre lande, og i anden runde begyndte der at være lidt spredning, med Frankrig på 6. plads, efterfulgt af Danmark og Italien. Danmark holdt herefter sin position foran Italien resten af konkurrencen.


I tredje runde, hvor både Danmark og Frankrig sprang 3½ salto hoftebøjet, passerede Andreas og Martin franskmændene med 5 point og indtog den eftertragtede 6. plads.


Franskmændene tager 6. pladsen tilbage i fjerde runde, da Andreas ikke får lavet en perfekt afslutning på sin 3½ tyskersalto. I femte runde er det franskmændene som ikke lykkes med deres 3½ molberg, og de åbner således for dansk comeback. Danskernes 3½ baglæns salto kører ikke optimalt, og til trods for, at vi lukker noget af pointhullet op til 6. pladsen, så får vi ikke brugt det optimalt.


Sjette og sidste runde lukker drengene med 2½ forlæns salto med dobbelt skrue og scorer rene 8-taller i synchro-karakterer med samlet 74.25 point at sætte på kontoen, samlet set rækker det til en syvendeplads. Claus Friislund møder drengene efter det sidste spring og kommenterer:


- Super flot afslutning og en samlet dansk performance, som I kan være stolte af! Dette er en rigtig flot debut i seniorrækken mod flere store nationer, som er på vej til Rio.


Næste målsætning
Efter nogle hektiske dage i London, så bliver det næste store programpunkt for de danske drenge, når de drager til Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka den 28. juni.
 

To stolte danske udspringere, som har sendt Danmark tilbage til EM efter 16 års pause.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.