Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Danskerne udviser fin form frem mod OL


16-05-2016 20:48:02:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

En ganske fin aften ved EM, hvor Pernille Blume svømmede sig til endnu en OL-kvalifikation, mens 4x100 fri holdkappen holder muligheden for OL åben.


Det blev en samlet 5. plads til pigerne i 4x100 fri holdkappen. Med tiden 3:39.57 svømmede de en smule langsommere end ved det indledende heat.

Modsat formiddagens heat var det her til aften Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC), der lagde ud. Hun svømmede tiden 54.26, hvilket også er under OL-kravet i 100 fri. Pernille har nu dermed både kvalificeret sig individuelt til OL i 50 og 100 fri - Tillykke til Pernille!

Anden turen svømmede Julie Kepp Jensen (JGI/A6) en smule hurtigere end i formiddags, Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC) var ude på tredje turen, mens Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) sluttede af.

Vi kan nu være meget sikre på, at 4x100 fri holdkappen for damer kvalificerer sig til OL, men intet er som bekendt sikkert, før verdensranglisten per 1. juni er offentliggjort, og de danske piger har placeret sig i top 16.  

 

Udover holdkappen er Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) efter aftenens semifinale i 50 butterfly, som forventet, videre til finalen som samlet 4’er med tiden 25.70.

Desværre placerede Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) sig efter en lidt langsom start på en samlet 12. plads i tiden 26.40, hvilket derfor ikke bød på en finaleplads. Nu gælder det i stedet 100 butterfly på torsdag for Emilie, hvor en mulig OL-kvalifikation er i sigte.

 

50 fly-finalen for damer, der svømmes i morgen aften, ser derfor således ud:

1. Francesca Halsall (GBR)

2. Sarah Sjöström (SWE)

3. Ranomi Kromowidjojo

4. Jeanette Ottesen (DEN)

5. Therese Alshammar (SWE)

6. Maaike De Waard (NED)

7. Anna Dowgiert (POL)

8. Melanie Henique (FRA)

 

Også Søren Dahl var i aktion ved aftenens 50 fly semifinale. Her svømmede han sig ind i en hurtigere tid, end ved de indledende. 24.01 lød tiden på, og han cuttede dermed 16/100 af formiddagens tid. Søren endte dog på en samlet 13. plads, hvilket derfor ikke betød en plads i finalen. 

 

Alt i alt en ganske fin dag for de danske svømmere, der viser god form frem mod OL.

 

I morgen formiddag har vi hele seks danske svømmere i bassinet. Først ude er Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) i 200 medley, herefter gælder det 100 fri for damer, hvor hele fire danskere er med, nemlig Jeanette Ottesen, Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen og Julie Kepp Jensen. Her kan Pernille igen forsøge at svømme sig under OL-kravet på 100 fri, selvom hun her til aften kvalificerede sig.

Sidste dansker i aktion i morgen formiddag er Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA) i 1500 fri.

Derudover er vi allerede nu sikre på, at der også er noget at se på i morgen aften med danske øjne, når Jeanette Ottesen deltager i 50 fly-finalen.

 

Vi følger naturligvis konkurrencerne her på siden, men husk, at der sendes live fra TV2 Sport og TV2 Play samt på EM’s officielle hjemmeside. Her finder du også alle dagens resultater 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.