Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Jeanette Ottesen og Mie Ø. videre til semifinalen i 100 fri


17-05-2016 12:43:01:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Det blev Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen, der kvalificerede sig til semifinalen i aften i 100 fri. Pernille Blume måtte desværre se sig slået af de to.


Der var fart på ved det indledende heat i damernes 100 fri, der netop er blevet svømmet ved EM.

 

I heat 6 var både Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Julie Kepp Jensen (JGI/A6) at finde i bassinet. Her lagde Mie Ø. Nielsen godt ud, hvor hun vendte først og tilmed slog hånden ind først i tiden 54.55. Dermed en rigtig fin præstation med en tid, der lå tæt op ad gårsdagens holdkap-tid på 54.47. Mie Ø. gik derfor videre til semifinalen som samlet nummer 6.

 

Julie Kepp Jensen var også fint med i feltet, og hun formåede at holde nogenlunde samme niveau som i gårsdagens holdkap med en tid på 56.35. Hun ender på en samlet 44. plads og dermed ingen semifinaleplads.

 

I heatet efter var der dansk deltagelse fra Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC), der svømmede en rigtig god tid på 53.78, hvilket er 37/100 fra hendes PR, og hun endte dermed på en samlet 2. plads og sikkert videre til semifinalen.

 

8. heat var dansk repræsenteret af Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC), der svømmede en langsommere tid end i gårsdagens holdkap, hvor hun kvalificerede sig til OL i disciplinen. I dag lød tiden på 54.91, hvilket betød, at hun svømmede langsommere end Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen. Da der kun må komme to svømmere fra hver nation med videre til semifinalen i samme disciplin, måtte Pernille Blume se sig ude af konkurrencen. 

 

Spørgsmålet er nu bare, om Jeanette vælger at stille op i semifinalen, eller om hun vælger at prioritere finalen i 50 butterfly, som hun kvalificerede sig til i går. Vælger hun at trække sig, kan dette muligvis være en åbning for Pernille Blume, der kan overtage pladsen fra Jeanette.

 

Vi vil her på SvømmeSport holde jer orienteret.

 

Husk, at du kan se resultaterne på den officielle hjemmeside

 

Sidste dansker i vandet ved dagens indledende heats er Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA) i 1500 fri, hvor vi også kan finde færøske Pál Joensen. 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.