Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Rikke Møller Pedersen videre som tredjehurtigst på 200 brystsvømning


19-05-2016 11:45:00:
Af: Anna Birkbak

Holbæk-svømmeren er videre til aftenens semifinale som tredjehurtigst i tiden 2.25.90.


I morgenens første løb, 200 brystsvømning for damer, var Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub) tredjehurtigst og dermed sikkert videre til aftenens semfinale.

 

Rikke lægger sig tæt bag de to briter, Molly Renshaw og Chloe Tutton, der svømmer hhv. 2.24.70 og 2.25.79.

 

Vi kan altså glæde os til en dansk semifinale i aften, som temmelig sikkert også kaster en finale af sig. Rikke ser ubesværet ud, og hun udtaler til TV 2 Sport umiddelbart efter:

 

- Jeg lå godt i vandet, jeg synes jeg lå ovenpå det i stedet for i det. Så nu er jeg kommet nærmere ind på, hvad jeg ville her til morgen.

 

Om den mere tekniske del af løbet fortæller Rikke:

 

- Jeg har jo det lange glid, og når jeg glider så langt, så får jeg ikke så mange vejrtrækningner, som de andre. Derfor er der fokus på at puste luften aktivt ud, især når jeg skal sætte farten op, sådan at jeg sørger for at have luft nok. Jeg synes dog, at mine hænder rystede, men det var altså meningen, at de skulle være afslappede, griner Rikke og fortsætter:


- Jeg vil gerne prøve at gøre de første 100 meter gode i aften. Fundamentet bliver vejrtrækningen og en mere afslappet tilgang. Så kan jeg skubbe mere på de sidste 100 meter. Det handler ikke om at sætte frekvensen op, jeg er ikke en frekvenssvømmer, så hvis jeg prøver det, svømmer jeg egentlig imod min stykre. Så jeg må tro på, at jeg lægger power i det, og blive i det, jeg laver. Hvis jeg pisker derudaf, så falder jeg over mig selv, slutter Rikke af.

 

Rikke Møller Pedersen svømmer semifinale kl 20.21 dansk tid i aften!

 

Umiddelbart herefter svømmede Søren Dahl (Herlev Svømning/USA) et fint løb på 100 fri, hvor han slutter samlet som nr. 55 i tiden 50.55, en tid der ligger tæt på hans bedste i 50.28 sat ved Danish Open.

 

Efter løbet fortæller Søren til TV 2:

 

- Det var meget godt, det er den andenhurtigste tid, jeg nogensinde har svømmet. Men jeg svømmer jo også mest 100 fri i forhold til i morgen, hvor jeg svømmer 100 fly. Så det er mere for at komme i, i stedet for at have fire dage uden at lave noget. Jeg fik mulighed for at race i dag, så det ikke føles underligt i morgen.

 

I forhold til forhåbningerne i morgen, så er der ikke så meget tvivl:


- Det vil være fantastisk med 52.3 på 100 fly, hvilket er kravet til OL. Nu må vi se, slutter Søren af.

 

Se alle resultater på mesterskabernes hjemmeside.

 

Rikke Møller Pedersen, foto: Patrick Kraemer.

 

Søren Dahl, foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.