Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Rikke Møller Pedersen tager GULD og er Danmarks anden europamester!


20-05-2016 20:00:00:
Af: Anna Birkbak

Et suverænt finaleløb på 200 brystsvømning af Rikke Møller Pedersen, der genvinder sin titel fra 2014 på distancen!


Ved indgangen til aftenens finale var der en smule usikkerhed omkring Rikke Møller Pedersens (Holdbæk Svømmeklub/NTC) chancer, idet hun kun var kvalificeret som tredjehurtigst.

 

Men Rikke gjorde alle de kritiske røster til skamme, da hun svømmede sig helt i front med 100 meter tilbage og holdt sit forspring helt i mål.

 

Rikke svømmer hurtige 2.21.69, en tid hun ikke har været i nærheden af i over et år. Rikke slår hhv. spanske Jessica Vall Montero, der tager sølv i 2.22.56, samt Hrafnhildu Luthersdottir fra Island i 2.22.96.

 

Efter løbet fanger TV 2 Sport Rikke i mixed zone:

 

- Det var fedt, lige nu er det som om, at den sidste 100 meter spiller videre inde i hovedet, og jeg var så fokuseret på at holde fast i mig selv. Det føltes meget kontrolleret, og derfor bliver jeg ved med at tænke, om det nu er for kontrolleret. Alle tankerne kører igennem mit hoved om de andre, men jeg bliver ved med at tænke "Tænk på dig selv!", griner Rikke og fortsætter:

 

- Bare det at få lov at stå bag skamlen og mærke nerverne, er godt. Det kommer jo til OL, og det betyder, at det lige så stille giver mening, og det betyder noget for mig. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er, og selvom det er langt fra min bedstetid, så er jeg bare glad helt ind i hjertet!

 

Kæmpestort tillykke til Rikke Møller Pedersen!

 

Se alle resultater på mesterskabernes hjemmeside.

 

Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.